marko306 Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Áno, žhaviče idú ešte chvíľu po štarte. Na viacero nažhavení sa zväčša štartuje ak sú žhaviče v prdeli. Citovat
PavelP123456 Odesláno 9. prosinec 2012 Autor Odesláno 9. prosinec 2012 Tak tu čtu a každý radí jinák tak jak se má správně žhavit v těchto mraze a startovat mě startér točí dobře ale nechce to chytnout tak se rád poučím jak na to. Citovat
jiku2 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Mam podobny dotaz: Cim je vic pod nulou, tim mam se svou HDI 407 (r.v.2005) vetsi problem nastartovat. zatim to vzdy chytlo napoprve, ale dlouho se to vytaci a hlavne po naskoceni motoru to tak 10 vterin mele jak z posledniho. rachot jak kdyby na 3 valce. pak se to uklidni a uz vse ok. mohlo by to byt v tom zhaveni? a na kolik cca vyjde vymena? diky Citovat
Micky Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Já mám žhaviče vyměněné a dělá mi to pořád přesně to, co Tobě Jiku2. S tím žhavením jsme se tady možná trošku nepochopili. Řekněme, že je -10 stupňů. Ráno přijdu do auta, otočím klíčkem a kontrolka žhavené svítí cca 3-4 sekundy. Jakmile kontolka zhasne, ihned startuji, ale dlouho točím, než to naskočí. A teď, když poprvé otočím klíčkem, čekám až zhasne kontrolka žhavení, potom otočím klíčkem zpět do nulové polohy a chci znovu nažhavit - kontrolka už se nerozsvítí. Máte to také tak? Ti farncouzi, to je fakt materiál. :-) Citovat
jiku2 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Toho jsem si jeste nevsimnul. zatim vzdy napoprve mi to chytlo. zkusim dnes a poreferuji. jinak to, ze to chvilku toci nez to naskoci mi ani tak nevadi. hlavne, ze to naskoci. jsou mrazy, beru to jako v norme. spis me desi ten rachot od motoru tento tyden bude testovaci. ma mrznout (ve CT az k -18) a mne to auto bude stat na parkovisti az do pondelka aniz bych s nim nekam jel. jsem zvedavy, co to po tydnu udela. Citovat
Fredino Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 micky stym zhavenim mi to robi tak isto...prvy krat sa rozsvieti kontrolka druhy krat uz ne Citovat
shark734 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 skuste startovat az 1s po zobrazeni OIL OK... Citovat
Cult981 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Kontrolkov sa riadit urcite neda, ked tak chvilocku pockaj v 0-polohe a potom sa ti znova rozsvieti. Zo startovanim mam taky isty problem proste to dlho toci. Ked naskoci tak tak ide nerovnomerne ale ako pridam aspon na otacky 1500 tak sa to ustali. Moj nazor a skusenosti: V mojom pirpade to starter byt nemoze z dovodu ze ked motor naskoci ide to nerovnomere ako spominane \"na 3 valce alebo to video \" starter bol aj von a bol v poriadku , proste to nema nic spolocne. Zhavice som menil mesiac do zadu spolu z palivovym filtrom. Mne to vychazda na vstrek ktory ma problem ked je mraz. Mal som vstreky na dia, nie na lavici. A pracuju 96% 96% 112% 96%. Takto to vizera ked je auto na volnobehu teple. Ked sa prida plyn tak sa sa to vyrovna na 100%. Moje riesenie je, ze vypratavam garaz a auto budem garazovat zhruba +-0C. Ked mi pride nahradne auto dam vstreky na ultrazvuk a pripadne vymenim ten jeden co mi ide na viac %. Kazdopadne ak ma niekto nejaky lepsi plan necham si poradit. Citovat
jaykay Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 tak startovani za studena nezalezi jen na starteru, ale taky na stavu VT casti, pal. filtru a kompresi valcu Citovat
Zodiak Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Mam podobny dotaz: Cim je vic pod nulou, tim mam se svou HDI 407 (r.v.2005) vetsi problem nastartovat. zatim to vzdy chytlo napoprve, ale dlouho se to vytaci a hlavne po naskoceni motoru to tak 10 vterin mele jak z posledniho. rachot jak kdyby na 3 valce. pak se to uklidni a uz vse ok. mohlo by to byt v tom zhaveni? a na kolik cca vyjde vymena? diky Přesně tohle mi dělala donedávna moje 206Hdi, jen to nerachotilo. Vždycky to točilo, jak kdyby chcípala baterie, a přitom byla funglovka. Tak jsem usoudil, že by to mohl být startér, žhaviče jsem měnil. Tak jsem koupil novej startér. Vytáhnu starej a s hrůzou zjistím, že je na něm menší pastorek...... No tak jsem ty pastorky chtěl přehodit, bohužel smolík, každej pastorek měl jinačí uchycení. No tak jsem ten starej startér vyčistil, promazal, přejel uhlíky pilníkem a zkompletoval. V sobotu bylo venku ráno patnáct pod nulou, s obavou sem šel natočit pažouta, to byste neuhádli, ta k...va startovala jak zamlada, na první protočení. Myslel jsem,že mě vynesou nohama napřed......... Citovat
maymo Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 skúsim to z iného úhla pohľadu... V zime 2011, keď klesly nočné teploty na -17 až -20 som si tiež všimol, že moje vtedajšie vozítko Berlingo 2.0 HDi (Motor RHY) mal po naštartovaní značné problémy. Pokiaľ bola teplota tak do -5, bolo všetko OK. Štart samotný prebiehal vždy za každých podmienok \"na prvú šupu\". Po jednom žhavení, asi na piatu otoč motora chytil. Vždy viacmenej rovnako. Ale pri mrazoch -17 som mal pocit, že keď už chytol, tak len na 3 válce a že čoskoro zdochne. Heglovalo celým autom a asi po 10-20 sekundách sa postupne znormalizoval. Jeden krát som sa mu snažil trochen pomôcť, v momente keď šiel na 3 válce tým, že som mu trošičku pridal plyn. No ten nereagoval v tom momente vôbec, rozsvietila sa kontrolka motora a na palubáku vypísalo poruchu EGR (Anomalie Abgasreinigung). Motor som hneď vypol a po chvílke naštartoval znova. Chytil zase \"našupu\", na všetky valce ale chyba na PP svietiť ostala. Zohrial sa a na výkone ani nijako inak som nepostrehol, že by mal motor dajaký problém, aj napriek tomu že stále svietila kontrolka motora. V robote som premýšlal čo môže byť s EGRom, že vypisuje chybu a cez to všetko motor fachčí v pohode. Vypojil som baterku, zapojil späť a chyba bola zázrakom preč.. Dovtedy a odvtedy sa mi to nestalo.. Preto sa pýtam,.. nemôže tohoto ranného \"parkinsona\" u 2.0 HDi dajako spôsobovať, resp. ovplyvňovať EGR ventil? Citovat
merlin99 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 \"Anomalie Abgasreinigung\" - staci aby lambda a spol zle vyhodnotili situaciu (aj ked neni realny problem - napr ine hodnoty ktore cakalo co sa ale ustali neskor) a dostanes tuto hlasku..., ako presne kedy EGR je zapojene do procesu neviem, ale v niektorom vlakne to popisovali... Citovat
maymo Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 mne sa tak marí, že som to niekde tu na fóre čítal, že práve pri štarte, v momente prvých otáčok motora, sa ten EGR otvorí a umožní saniu nasať práve spálené výfukové plyny, čo mu má v tom momente pomôcť. Ako to ale presne funguje tiež neviem.. Citovat
Micky Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Zeptám se jinak. Nějaký machr a fanda s diagnostikou, co by se mi na to startování podíval? Někdo z Ostravska? Nemám na to nervy. :-) M. Citovat
Micky Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Ahoj chlapi, tak jsem to měl v dalším servisu (nikoliv autorizovaném). Naneštěstí nebyl ale mráz, tak ty studené starty nebylo možné moc prověřit. Nicméně vstřiky prý při startu vůbec netečou, čili čerpadlo by mělo mít správný tlak, na diagnostice žádná chyba - pouze vymazal chybu okruhu relé žhavení a žhavících svček, které mi známý vyměnil. Dnes ráno -6 stupňů a zase jsem dlouho točil. Filtry vyměněné, natankoval jsem i jinou naftu doplna. Někde jsem tady četl, že bývá i vypálený kontakt v relé žhavení, jak se to projevuje? Dá se nějak proměřit i startér, zda správně točí? Dám to do servisu holt po svátcích znovu, už mne to nebaví. M. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.