klonlukas Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 Čau mám jen dotaz kamarád chce kupovat 206 za slušný peníz v perfektním stavu akorát to má jeden háček, majitel toho vozu se toho zbavuje pač, nemůže přijít na závadu, vždy studené to pocukává po pár metrech vše ok, na diagnostice ukazovala špatné hodnoty lambda sonda, je možné že ovlivňuje tyto starty? [upravil dne 3/1/13 16:32 od klonlukas] Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 jo je to možný nebo i další věci.... Citovat
Ferry Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 u uplne studenyho motoru se bohatost smesi ridi spise cidlem teploty chl. kapaliny a MAP senzorem v sani, lambda regulace nabiha az ponekud pozdeji. Jak stare jsou tam svicky? kontroloval a menil je nekdo ? patri tam Bosch FR8ME nebo FR8SC+ . Ma to klapku sani mechanickou ovladanou lankem plynu nebo je tam prevodnik a klapka uz je ovladana servomoturkem, pripadne zkousel na tom nekdo novou kalibraci te servoklapky? Zkousel nekdo davat jinou zapalovaci rampu? Citovat
koblih69 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 Tak ať si kamarád koupí třeba I30, v servisu mu pak budou tvrdit, že to není vada, ale vlastnost Osobně si mylsím, že kdyby to byla lambda tak by jí kamarád prostě vyměnil a jezdil dát... takže je otázka jak velkej kamarád to je Bohužel ve spoustě servisů udělají diag. a podle hlášky mění díly. Takže třeba hláška \"překročena regulace lamda\" pro ně přece znamená že je špatná lambda. Ve skutečnosti je problém v tom, že rozsah lambdy nestačí pro regulaci.... Hned po startu auto nereguluje na lambdu. Většinou až tak po 30-60s takže vyzkoušej natočit a hned vyrazit a potom nechat stát 2 minuty a udělat to stejné. Pokud se bude chovat stejně asi není problém v lambdě. Může to být spousta věcí - čidlo teploty, špinavá klapky, vadný krokový motorek, netěsné sání ... ale třeba i horší svíčky a pod. Nicméně nebývá to drahá závada. Citovat
klonlukas Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 špatně napsáno, aby jste mě pochopili to auto cuká tak za cca 30 sec. nebo pokud našlápnu plynový pedál tak hned Citovat
klonlukas Odesláno 1. prosinec 2012 Autor Odesláno 1. prosinec 2012 Tak jsem mu volal vše co jste tu psali má v pořádku a i na diag. se neukázalo nic z toho co jste psali, až na MAP senzor netuší kde to je a v servisu mu prý o tom neřekl ani prd.....takže kde sehnat kolik stojí a musíme to vyřešit.... Citovat
Ferry Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 MAP je zepredu na sani, vypada to takhle nejak, stoji kolem 1300-1500 Citovat
koblih69 Odesláno 1. prosinec 2012 Odesláno 1. prosinec 2012 To že to není v závadách nic neznamená. Ten co dável Ferry MAP je taky dobrej tip ! Citovat
klonlukas Odesláno 3. leden 2013 Autor Odesláno 3. leden 2013 Tak, až nyní se problém vyřešil, po neúspěších v servisech, jsem se nasral a zajel do Peugeotu s rozsvícenou kontrolkou, na napojení na jejich diag. nic nenašla i když kontrolka svítila, udelali mi programovani motoru na nějakou jinou verzi a ejhle auto jak nové takže vyřešeno..... Citovat
Eon Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Co přesně s tím udělali? Co si představit pod pojmem programovaní motoru? Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Ano chtel jsem to psat ale nevedel jsem ze by jsi jel do origo servisu:D:D:D Pokud tam mas vstrikovani MM48P2 tak pomuze preprogramovani ECU motoru + spravna inicializace komponentu. Ale neradoval bych se na dlouho....... Casem si ECU stejne udela co chce. Citovat
Dave_GTI Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 straki: to vstřikování se pozná jak? Myslím to číslo. Mě to zlobí po startu, občas se tomu nechce do otáček, ale po chvíli je po problému... Citovat
straki007 Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Mas to same. Magneti marelli 48P2. Je to na stitku ECU. Citovat
Dave_GTI Odesláno 4. leden 2013 Odesláno 4. leden 2013 straki: To jsi mě nepotěšil :-) Takže jediné řešení je návštěva peugeotu a přehrání softu? Citovat
klonlukas Odesláno 4. leden 2013 Autor Odesláno 4. leden 2013 cena v peugeotu s diag. a přeprogramování 985kč Citovat
straki007 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Taky na 100% magneti. Ale ja nevim kdyz jsem nevidel tvoji ecu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.