Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 Včera jsem se s prckem vracel z výletu Karosou s velice podivnou úpravou. Vypadalo to jako origo úprava, ale pro mně NEPOCHOPITELNÁ! Jednalo se o meziměstký bus s dveřmi vpředu a uprostřed, tuším klasické označení Karosa C 7xx. V busu byly kvalitnější (polohovatelné) čalouněné sedačky, které byly umístěné na stupínku. A teď ta podivnost - na stupínku byla nejen řada za řidičem, ale i druhá strana. V místě prostředních dveří stupínek nebyl přerušen, ale táhl se plynule až do zadní části vozu. U dveří ale nebyly sedačky, jen tam vznikla plocha vhodná třeba na převoz bagáže. Protože ty dveře dík stupínku neměly schody, tak pokud by jimi chtěl cestující vystoupit, znamenalo by to výskok z výšky cca 1 m. V praxi řidič dveře samozřejmě neotvíral a tak docházelo k úžasným situacím, kdy se vystupující klienti museli z busu tlačit předními dveřmi a vysvětlovat nastupujícím, že nejdřív oni musí ven, aby následně další mohli nastoupit. Po pravdě vůbec nechápu smysl takové úpravy linkového busu a vůbec si neumím představit, jak by v něm cestovala matka s kočárkem nebo co by se dělo, kdyby ho dopravce nasadil na linku v pátek odpoledne. Všiml jsem si, že podobné polodveře mají vzadu luxusní dálkové Karosy a taky jsem nepochopil k čemu tam jsou, když končí metr nad zemí. U zájezdového busu ale zadní dveře slouží jako nouzovka, tady to byl mnohem větší šok. P.S. Jednalo se o linku z Jablonného v Podještědí do Prahy, dveře jsem bohužel nevyfotil [upravil dne 25/11/2012 22:57 od Medvěd] Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Autor Odesláno 25. listopad 2012 Jak vidíš, občas je to zážitek [upravil dne 25/11/2012 23:06 od Medvěd] Citovat
punkac Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 http://cs.wikipedia.org/wiki/Karosa_LC_736 tu se píše o dveřích, které jsou jen nouzové to že jsou sedačky na soklu je kvůli zvětšení zavazadlového prostoru z 3,5 m3 na 55 m3 Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Autor Odesláno 25. listopad 2012 Tam se ale píše o těch úplně zadních dveřích - LC je ta dálková verze. Já byl vyšokovaný z toho, že se jednalo o dvoukřídlé dveře uprostřed vozu, které z venku dokonce opravdu byly až k zemi. Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Autor Odesláno 25. listopad 2012 Tak jsem zjišťoval a zjišťoval, až jsem zjistil toto - bohužel ale foto interieru chybí [upravil dne 25/11/2012 23:48 od Medvěd] Citovat
punkac Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 kdysi u těch zadních byly sedačky na pantě a šly odklopit, aby se zadní východ mohl používat. Nebylo něco podobnýho i u tý 935? Jinak to je docela nový autobus, původně jsi psal o 7 řadě, ta je starší Citovat
Medvěd Odesláno 25. listopad 2012 Autor Odesláno 25. listopad 2012 U těch dveří vůbec sedačky nebyly, jen tam byl cca 1,5 x 1 m velký prostor na bagáž. Levá strana za řidičem byla tak jako v dálkových verzích plná sedaček Citovat
punkac Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 tak to mě napadá jedině nějaká přestavba (zástavba) interiéru z dálkového busu do polodálkového Citovat
gronholmm Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 Tak tenhle způsob otvírání zdních dveří znám z mnoho vesnických linkových spojů. Ono to možná byl dálkový autobus ale pak ho koupí nějaký linkový dopravce který je používá jako normální linkový spoj. Citovat
Medvěd Odesláno 26. listopad 2012 Autor Odesláno 26. listopad 2012 Gronholmme: už poněkolikáté se opakuju - dálkový by neměl dvoukřídlé dveře uprostřed, ale měl by dvoukřídlé vpředu a vzadu úzké (buď až k zemi, nebo do metrové výšky). Jak je možno vyčíst na stránkách dopravce - jedná se o přestavbu provedenou v Belgii, já momentálně pátrám po smyslu takové úpravy. Citovat
parolla Odesláno 26. listopad 2012 Odesláno 26. listopad 2012 Ja občas jazdím s busom,ale popísaný stroj som v praxi nestretol. Bude to nejaký hybrid,pôvodne určený na iný učel - a nie na linku s ktorou si sa viezlol. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.