Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Edisone, tady to srovnávání že má odvahu na někoho vytáhnout nůž, že se nebojí že na něj někdo vytáhne pistol, trochu je to takový divný, i přece ten kdo na někoho vytáhne pistol musí počítat s tím, že ten druhý by mohl mít třeba samopal, a ten kdo má samopal, by se měl zase bát toho, že na něj někdo vytáhne raketu, atd atd.

Já taky vytahuju z auta to co tam mám, a v tu chvíli je mě jedno jestli ten někdo má lepší zbraň než já nebo ne.

Prostě je to samý kdyby kdyby kdyby, nic víc;)

To je stejný jakoby ses měl bát dat někomu facku, protože by Ti dal pěsťou, a nebo dáš někomu pěstí, a on Tebe skolí kopačkou, chápeš?

Odesláno
Edisone, tady to srovnávání že má odvahu na někoho vytáhnout nůž, že se nebojí že na něj někdo vytáhne pistol, trochu je to takový divný, i přece ten kdo na někoho vytáhne pistol musí počítat s tím, že ten druhý by mohl mít třeba samopal, a ten kdo má samopal, by se měl zase bát toho, že na něj někdo vytáhne raketu, atd atd.

Já taky vytahuju z auta to co tam mám, a v tu chvíli je mě jedno jestli ten někdo má lepší zbraň než já nebo ne.

Prostě je to samý kdyby kdyby kdyby, nic víc;)

To je stejný jakoby ses měl bát dat někomu facku, protože by Ti dal pěsťou, a nebo dáš někomu pěstí, a on Tebe skolí kopačkou, chápeš?

Vytáhnout pistoli a stisknout je přecijen v reálu rychlejší, než dokončit útok nožem. Ovšem proti již vytažené pistoli se toho moc nadělat nedá, pokud neznáš speciální techniky boje proti zbrani. A do té techniky vytažení další zbraně opravdu nepatří. kdežto proti noži... řekněmež na dva metry... to je ještě pistole docela dobrá...
Odesláno

Psycho pochody některých útočníků jsou opravdu těžko pochopitelné. Jestli tím nožem hodlal hrozit... pak si umím nějakou tu vzdálenost představit. Teda přinejmenším samotný počátek, vytažení nože. Začne to hrozbou, pokračuje útokem. Hranici prakticky určit nelze. Ale to, že na mě někdo vytáhne nůž už je \"bezprostředně hrozící útok\". To je okamžik, kdy jsou diskuse o zamýšleném úkonu útočníka irelevantní.

Odesláno

Jsem si vzpomněl, jak v jednom z nešich firemních shopů pracoval vedoucí, který měl za sebou 2 roky v cizinecké legii.

V černé kronice to pak posali nějak takto: útočník požadoval pod pohrůžkou střelnou zbraní vydání tržby nicméně vedoucí prodejny bez váhání útočníka dvěma ranami z legálně držené pistole zneškodnil :papa

[upravil dne 5/12/12 20:09 od koblih69]

Odesláno
Je jasný že je lepší vytáhnout pistoli než nůž, ale když vytáhnu na pistoli samopal tak kdo schválně bude rychlejší;)

Asi jsi mě nepochopil:papa

Jednoznačně ten s pistolí. Kdežto o pistoli proti noži to už neplatí. Proti již vytažené pistoli bych opravdu netahal nic a hledal bych spíš možnost krytí (i když to asi i před tím).
Odesláno
Jsem si vzpomněl, jak v jednom firmaní shopu pracoval vedoucí, který měl za sebou 2 roky v cizinecké legii.

V černé kronice to pak posali nějak takto: útočník požadoval pod pohrůžkou střelnou zbraní vydání tržby nicméně vedoucí prodejny bez váhání útočníka dvěma ranami z legálně držené pistole zneškodnil :papa

Nejspíš útočník nebyl přesvědčen o své ochotě zbraň skutečně použít. To mi připomělo nedávnou loupež ve zlatnictví kdesi u nás: Lupič přišel, jen s kladivem a batohem. Zlatník vytáhl legálně drženou zbraň. Lupič jen řekl: Na to nemáš... Praštil do vytríny a v klidu sbíral zlato. Zlatník čtyřikrát varovně vystřelil, lupič však nerušeně pokračoval v loupení. Výstřely však zaslechl vedlejší obchodník a zavolal policii... Lupiče pak chytili na ulici.
Odesláno

No tak v tomhle případě, varovný výstřel nepadnul. Obě rány byly smrtelné... pak soudy... nakonec to pro něj dopadlo dobře, ale táhlo se to několik let.

To je k tématu. Je to 9mm důraznejch argumnetů :D

[upravil dne 5/12/12 20:12 od koblih69]

Odesláno

A dobře udělal... Taky nemusel přemítat, jestli útočník jen hrozí a ve skutečnosti nechce zbraň použít. A dle výsledku ani nechtěl. Jinak by to dopadlo vysoce pravděpodobně obráceně.

• O 2 týdny později...
Odesláno

pan zito (alias blb landa) ma pravdu minimalne v nekolka pisnich, ktere kdysi prevzal, typu:\" budem branit nasi zem, proti krizi kalichem, bok po boku svorne jdem, proti svetu, proti vsem. Pisen na rtech, v ruce zbran, zemi svou si hrde bran, musis platit krvi dan, lide cesky rychle vstan...

to on to ozivil, ano, ta pisen je stara,

[upravil dne 18/12/2012 09:54 od Scratch]

• O 8 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...