Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

dnes jsem měnil čerpadlo na své 306ce, 1,9 td, 98. Byl tam Lucas a dávali jsme tam Bosch. Na Lucasovi byly dva konektory - černý a modrý, na Bosh je pouze modrý. Nejde nastartovat, čerpadlo nedává naftu. Napadlo mě, jestli černý nezapojený konektor není od imobilizéru a tudíž čerpadlo nechce spolupracovat.

Pokud by někdo věděl, co s tím, byl bych rád :)

Odesláno

Daj fotku, al enemá ten Bosch proste len STOp cievku? T.j. by bolo treba na ňu len priviesť +12V...ale daj najprv fotku, resp. to over nejako opatrne.

No a ato ste proste vymenili, či ste menili aj trubky? Lebo Lucas zvykne mať iné poradie výstupov/lepšie povedané posunuté poradie voči Boschu...aby ste mali správne nastavený rozvod...

Odesláno

Su tu obmedzenia na velkost fotky v pixeloch (800x600) aj v kB (250) ak sa nemylim v hodnotach. Najdes to medzi pravidlami fora.

To bude pravdepodobne problem, preco ti to sem nejde pridat.

Odesláno

držák se neměnil, šrouby na původním držáku jsme přešroubili do druhé polohy tak, aby usazení sedělo na čerpadlo Bosch. Myslím si, že problém bude v tom druhém nezapojeném konektoru. Ten tam přece nebyl \"jen tak\". Odpoledne se dostanu k autu, tak to znova vyfotím foťákem v mobilu, aby to šlo sem vložit.

Odesláno

Sice mám lucase ale bez turba ale mám zapojený ten černý konektor takže podle toho usuzuju že ten je od stop ventilu. A modrý ani nemám. Zkus to natáhnout z toho černého a uvidíš.

Odesláno
Dobrý den,

dnes jsem měnil čerpadlo na své 306ce, 1,9 td, 98. Byl tam Lucas a dávali jsme tam Bosch. Na Lucasovi byly dva konektory - černý a modrý, na Bosh je pouze modrý. Nejde nastartovat, čerpadlo nedává naftu. Napadlo mě, jestli černý nezapojený konektor není od imobilizéru a tudíž čerpadlo nechce spolupracovat.

Pokud by někdo věděl, co s tím, byl bych rád :)

zdar jak svin. Takze cumim do knizky a z meho pohledu jsi pouzil cerpadlo ze stareho modelu. Ted k tvemu problemu cerny konektor ma 4 piny a vede k cerpadlu k modulu alarm pin 1 zakaz startu jde z auta kabel cislo 8225 cervena, pin 2 to same kabel cislo 820A bila, pin 3 jde z cerpadla do vozu spinac tlaku oleje kabel 4100 zelena. Pin 4 zem. Modry konektor pin 1 kabel 1373A zluta a jde na pridavne korekcni rele pin 3, pin 2 zem, tyto 2 piny ovladaj ventil egr, pin 3 kabel 1358 ruzova je narele dozhaveni pin 3 a vcerpadle do to ovlada civku pridavneho korekcniho magnetickeho ventilu. Dle me to stim boshem nepojede je to uplne jinak zapojene nez lucas
Odesláno

Dobry den. Mam na zahrade takyto motor XUD9TE/Y DHY s cerpadlom o akom sa asi bavite vtejto teme a chcel by som ho spustit na prazdno v akej je kondicke. Len neviem kde by som mal priviest 12V aby sa uvolnil privod nafty .su tu dva konektory modry a cierny. Z modreho idu dva kable na mikrospinac a z cierneho na cievku nad konektorom a jeden hnedy kabel na cievku pod. Ako citam mozno to ma blokovanie z imobilizeru. Neviem ci je to bosch alebo lukas?Dakujem vopred.

post-31534-14109628294595_thumb.jpg

Odesláno

Dnes se podařilo auto zprovoznit a vyladit. S novým čerpadlem jede báječně. Jak říkáte, konektory nesedí a bordel dělá imobilizér. Stačí dva drátky na správné místo a je vše v pořádku. My jsme postupovali s voltmetrem, prostě jsme zkoušeli, kde jde proud a co spojit, abychom obešli imobilizér. Zítra vyfotím a dám sem fotku.

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj, je to už dva roky, tak trochu vzpomínám. Imobilizér jsme odpojili. Obešli jsme to tak, že od druhé polohy klíčku jsme navedli drátek ke stopventilu. Ale drátky tam mám dva, kam jde ten druhý si už nepamatuji. Po práci (po 15 hodině) se ozvu.

Michal

Odesláno

Tak mi to nedalo a byl jsem se na to mrknout hned.

Otevři si tuhle fotku: http://kennosaurus.rajce.idnes.cz/cerpadlo#DSC_0770.jpg

modrý konektor odpoj, je k ničemu

Pak si otevři tuhle: http://kennosaurus.rajce.idnes.cz/cerpadlo#IMG_6688.jpg

Napojuje se konektor, který držím v ruce. Má 4 piny, od čerpadla jen tři. Pokud to u tebe vypadá podobně, zkus to napojit drátky jak to mám já a mělo by to jet. Není to moc dobře vidět, ale první pin (ten blíže k tobě) na tom trojpinu je volný. Co si pamatuji, tak jeden drátek je napojení druhé polohy klíčku ke stopventilu a druhý nevím, možná kostra? Dej pak vědět, jak jsi dopadl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...