Přejít na obsah

Kennosaurus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Město
    Hanušovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kennosaurus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Olej mi mizne, dolévám litr měsíčně. I známej mi říkal, že se asi rozsypalo turbo.
  2. Ahoj, mám Peugeot 306 1.9 TD. Auto mi dnes samovolně obrovsky přidalo. Vyjížděl jsem kopec na dvojku a auto se najednou "splašilo", začalo velmi rychle zrychlovat a otáčky byly na maximu (podle zvuku motoru), pomohlo až vytažení klíčku, aby motor zhasl. Nevím kde je problém, jestli porouchané čerpadlo, problém s turbem nebo něco jiného. Nyní po nastartování auto zdechá. Musím ho držet pod plynem. Poslední cca tři týdny jsem pociťoval, že je to auto línější. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Michal
  3. Kennosaurus

    výměna čerpadla

    Tak mi to nedalo a byl jsem se na to mrknout hned. Otevři si tuhle fotku: http://kennosaurus.rajce.idnes.cz/cerpadlo#DSC_0770.jpg modrý konektor odpoj, je k ničemu Pak si otevři tuhle: http://kennosaurus.rajce.idnes.cz/cerpadlo#IMG_6688.jpg Napojuje se konektor, který držím v ruce. Má 4 piny, od čerpadla jen tři. Pokud to u tebe vypadá podobně, zkus to napojit drátky jak to mám já a mělo by to jet. Není to moc dobře vidět, ale první pin (ten blíže k tobě) na tom trojpinu je volný. Co si pamatuji, tak jeden drátek je napojení druhé polohy klíčku ke stopventilu a druhý nevím, možná kostra? Dej pak vědět, jak jsi dopadl.
  4. Kennosaurus

    výměna čerpadla

    Ahoj, je to už dva roky, tak trochu vzpomínám. Imobilizér jsme odpojili. Obešli jsme to tak, že od druhé polohy klíčku jsme navedli drátek ke stopventilu. Ale drátky tam mám dva, kam jde ten druhý si už nepamatuji. Po práci (po 15 hodině) se ozvu. Michal
  5. Ještě k OKčkovi: Za sebe říkám, ať si to rádio necháš. Buď ho později hoď do popelnice, nebo se ho pokus spravit. (chápu, že ti chybí to tlačítko, ale beru čistě to, co máš.. ) Zatím nic neposílej. O víkendu se ke známému zřejmě nedostanu, tak pošlu jeho vyjádření později. Já považuji za zbytečné ho posílat zpět. Omlouvám se za celou situaci, beru to částečně jako svou chybu a do budoucna je to pro mě velká zkušenost, že pokud mám někde účet, je to mé vlastnictví a není dobré se s tím o to dělit. V případě problémů je vše prakticky na mou hlavu a evidentně se to špatně vysvětluje. Zvláště, když jsem o tom ze začátku nevěděl a vešel doprostřed vášnivé diskuze. Děkuji adminům za \"milost\", nechtěl bych se vydávat za \"Karla Nováka z Prahy\", až bych něco potřeboval. Tento nick beru jako svůj, už nikdy se neočistí, ale chtěl jsem ho. Dále bych si vyprosil označování jako šmejd atd. Doufám, že se mi, uznávám, asi velice složitě a nepřehledně, podařilo vysvětlit, že jsem někdo jiný než prodejce. Všem pěkný víkend. Ahoj.
  6. Moc mě mrzí že s toho tady vznikla taková aféra, ano udělal jsem chybu že jsem onemocněl a zanedbal jsem kontrolu rádia před odesláním, to tlačítko leželo vedle rádia v autě a já to zapomněl robě připomenout, myslel jsem že tam stačí tlačítko zacvaknout nebo přilepit ale jak jsem se dočetl z vašich reakcí tak s tímto tlačítkem jsou problémy což jsem nevěděl a co se týče odzkoušení rádia- dovezl jsem tohle auto na díly a ujel jsem s ním cca 50 km- bez zapnutého radia, majitel nasazoval těsně před prodejem aku takže rádio nebylo aktivované a já to neřešil, před prodejem rádia jsem proto telefonicky a poté ještě emailem (abych to měl písemně potvrzené)bývalého majitele oslovil, zdali je rádio plně funkční na což mi odpověděl že po zadání kodu bude rádio normálně hrát, co se týče zminovaných fotek tak kupující na žádných netrval,poslal mi jen foto typu rádia které poptává na což jsem mu odepsal že je to daný typ, jinak kdybych byl ok tak bych mu foto udělal, což činím v jiných případech automaticky ale zrovna tuhle věc jsem řešil v horečkách a chtěl jsem kupujícímu co nejrychleji vyhovět hlavně po jeho urgenci když jsem mu napsal že rádio zítra zabalím a pošlu(doufal jsem že druhý den mi bude líp) mi napsal že si myslel že jsem již rádio odeslal aby ho měl na víkend, tak jsem tedy poprosil manželku aby mis tím pomohla, předem jsem kupujícího upozornil že v případě nefunkčnosti rádia mu peníze vrátím, když mi bez předešlé komunikace oznámil že rádio nemá tlačítko a obratem ho poslal zpět, jsem mu napsal že tlačítko mu pošlu obratem v obálce na což neměl uši a chtěl peníze zpět, tak jsem mu napsal že reklamaci neuznávám že rádio mohl vyzkoušet zatím i bez tlačítka jak už zde někdo psal třeba tužkou apod. s tím že mu teda peníze pošlu mínus své náklady spojené s odesláním, na což se na mě začal ohrazovat paragrafy a zákony atd, čímž pro mne debata na klubové úrovni skončila. Nepotřebuju na těchto věcech zbohatnout, auto jsem koupil na díly pro sebe kvúly motoru a pár věcem a zbytek posílám dál s pocitem že snad ještě někomu poslouží, myslím že kdyby dotyčný rádio opravdu chtěl tak bychom se určitě domluvily, jinak těmto lidem doporučuju nakupovat v autorizovaných servisech a nebo e-schopech, kde seženou věc úplně novou a s plnou zárukou- ano kupující mohl věc i bez udání dúvodu odmítnout, stejně tak jako já chci zpět své náklady- nejsme v obchodě ale na klubu a podle toho bychom se měli chovat, jak říkám chtěl jsem kupujícímu pomoct a tu vzniklou chybu ihned napravit- nedal mi možnost.
  7. Kennosaurus

    Netopí

    No to je ten problém. Mám chladič z xsary a nikde tam ten odvzdušňovák nevidím Koukal jsem několikrát a prostě ho nevidím.. Pokud by mi někdo poslal fotku nebo mě navedl, budu moc rád.
  8. Kennosaurus

    Netopí

    odkaz na fotky: http://kennosaurus.rajce.idnes.cz/306/
  9. Ahoj, mám problém s topením u svého Peugeotu 306, 1,9TD, mezityp. Po výměně chladící kapaliny nastaly problémy, do té doby vše v poho. Nejdříve jsem myslel, že odešel termostat. Tak jsem ho vyměnil a pořád stejné. Po přečtení zdejších vláken jsem to odvzdušnil. Je to sice lepší, ale pořád nic moc. Prý jsou tři odvzdušňováky a já našel jen dva. Otázka jestli ty správné a jestli jsem správně odvzdušňoval. S nastartovaným motorem jsem první odvzdušnil odvzdušňovák na fotce 1, poté zavřel a odvzdušnil ten na fotce 2. Něco dělám špatně, prosím o radu, nebaví mě jezdit s čepkou (fotky dodám, teď se mi nějak kouše net)
  10. Prosím o radu: bude pasovat ventilátor na partnera HDI r.v. 2000, ventilátor z xsary téže motorizace? Díky moc.
  11. Četl, Ale na druhé straně přestal. Protože se tam mluví pořád o typovém listu, který já nemám a mít nebudu. Známého na dopravce také nemám. Ale jestli jsou tam i jiné varianty, budu zítra trpělivější a přečtu všech 15 stran. Teď už půjdu pomalu spát. Zatím díky za všechny reakce.
  12. rozumím, takže mám zřejmě smůlu.. žádná alternativa a typák k těm kolům neseženu.
  13. Známý na dopravce opravdu nemám..
×
×
  • Vytvořit...