Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám ke kolům Ouragan na 406ku origo bezpečnostní šrouby Peugeot. Chci se zeptat zda se dají používat i na plecháče? Mají takové osazení, kde je délka závitu shodná jako u šroubů na plecháče a mají i shodnou dosedací plochu. Zkoušel jsem jeden našroubovat, jde v pohodě dotáhnout, ale trochu mě od použití odrazuje, že ten šroub trčí z disku ven.

post-528-14109628248687_thumb.jpg

Odesláno

No to je kvuli rezervě, ta je plechová a když maš litý kola a pichneš tak aby se dali použit stejný štouby. Na stálo to není, jednak ti budou trčet ven a budou ti cinkat podložky

Original Peugeot šrouby to maji všechny takto, ne jen bezpečáky

[upravil dne 23/11/12 20:21 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No je to na všech šroubech a tedy i na bezpečnostních, rezerva je dojezdové kolo, na dočasnou dobu, nevim jestli tam mužou být lezoucí šrouby nastálo i když budou pod poklicí:(

NA plecháče to samozřejmě lze použit, ale..........viz výše

[upravil dne 23/11/12 20:26 od Radek Hurvajz]

Odesláno

O tomhle byla velka debata u 5008 sekce kola. Je to presne jak pise Hurvajz. Ty origo srouby jsou jen na rezervu - dojezd. Samozrejme na klasicke plechy to taky jde ale couha to a asi to neni ani moc bezpecne. Takze kup normalni srouby kuzelova hlava. A ne v origo servisu ale treba v auto kelly. Usetris dost penez. :)

Odesláno

Bez problémů můžeš tyto šrouby použít, doporučují je i v Peugeotu. Podložky ti cinkat v žádném případě nebudou. Používám je již dvě zimní sezony a v poho. Na kolo dáš stejně poklice, takže nic vidět nebude.Vůbec se jich neboj.

Odesláno

Podložky asi teoreticky klepat můžou, ale určitě to nebude slyšet. Kromě toho to vypadá fakt divně. A některé poklice na to vůbec nenasadíš. Šrouby pokud vím nejsou určené na tvrvalé použití, četl jsem to i v manuálu, ale nevím už od jakého modelu. Logicky si myslím, že šrouby jsou víc vylezlé z kol což zvyšuje vibrace a totéž způsobují i ty volné podložky na jízdu to bude mít jen neznatelný vliv, ale na případné povolení (pokud nebude řádně utaženo) určitě oproti běžnému šroubu ano.

Navíc si myslím, že řešíme ptákovinu - obyč šroub jde koupit od 20,- kus a tím pádem nechápu proč si prznit třeba origo bezpečáky na plecháčích...

[upravil dne 24/11/12 21:07 od koblih69]

Odesláno

A to bys dal ostatní šrouby taky tenhle typ? Kromě toho ty origo peugeot bezpečáky celkem ryhcle odcházejí, takže časté výměny nejsou to pravé... jistě bych si je šetřil na ALU.

Mimochodem bezpečáky na pecháče? To už je trochu přehnaný, ne? :D

Odesláno

koblih: bezpečáky jsou v sadě 4 kusy takže na každé kolo jeden, ostatní šrouby jsou ty klasický na plecháče. A zbytečný mi to nepřijde, když už ty šrouby mám tak jsem je chtěl zkusit dát i na plecháče. A o nějaký častý vyměně nemůže být řeč, pokud to kolo nepotřebuji sundat kvůli defektu nebo opravě tak ten šroub povoluji dvakrát do roka. Nebo ty to cvičně děláš každý týden? :)

To je jedno, vykašlu se na to, stejně se je moc nechtělo tam dávat, když tak trčí z disku ven.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...