bigpoint Odesláno 19. červen 2005 Odesláno 19. červen 2005 Zitra necham zmerit tlak turba, nevite nekdo jaky ma byt tlak turba u Peugeot 406 HDI 2.2L? Diky!!! Citovat
Hics Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Co to blábolíš? Ty chceš ten tvuj motor za 14 dní hodit do hajz*u? Citovat
Hics Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Jžiš sorry! Já čet místo změřit - ZVÝŠIT! Omlouvám se. Tlak by měl bejt tušim kolem 0,85 baru +- Bohapustý zvětšování tlaku je pro motor smrt - proto ta moje reakce... Citovat
bigpoint Odesláno 20. červen 2005 Autor Odesláno 20. červen 2005 Původně zaslal: Hics Jžiš sorry! Já čet místo změřit - ZVÝŠIT! Omlouvám se. Tlak by měl bejt tušim kolem 0,85 baru +- Bohapustý zvětšování tlaku je pro motor smrt - proto ta moje reakce... Ja se prave divil. Jinak dik za cislo, asi je take spravne merit tlak pred intercoolerem a za nim? Kdyby byl intercooler zaneseny. Totiz byl dost od oleje, ted je omyty, ale uz je pod nim opet kapka oleje, sice mala a nerozrusta se, ale kdo vi co se bude dit dal. Citovat
zoby Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 dle toho co jsem pochopil na základní škole ve fyzice by mělo být jedno jestli je intercooler zanesený nebo ne. pokud je v soustavě nějaký tlak, tak je stejný ve všech místech. :aut:o před a za intercoolerem změř teplotu Citovat
marsalek Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Ahoj, limitnim pripadem zaneseneho intercooleru je \"uplne zacpany intercooler\" :-) Za nim je tlak nulovy (oproti atmosferickemu tlaku), pred nim je tolik, co da turbo. Takze berte prispevek od zoby s vetsi rezervou. Kaja Citovat
Hics Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Asi si na hodinách fyziky čuměl úče na kozy a nedával pozor... Tebou popisovaná situace by mohla nastat jen ve statickém prostředí, kde by se tlaky postupně vyrovnaly, ale tady máš na jedný straně kompresor, který dává proměnlivý tlak a na druhý motor, který tlak spořebovává a to ne vždy stejne a mezi tím překážku - IC, tak si bud jistej, že před IC bude tlak o něco vyšší. Hodnota se měří za IC! Citovat
zoby Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 už mlčim už mlčim (pokud by byl intercooler uplně zacpany, taky by to pak asi moc nejelo, ne? a to by poznal i bez měření) Citovat
Ladis Odesláno 21. červen 2005 Odesláno 21. červen 2005 Měřením tlaku za IC dostaneš výsledek součtu vstupního tlaku a hydraulického odporu IC (jako každého prvnu vřazeného do jakéhokoliv vedení). Asi nejkorektnější by bylo zajistit konstantní plnění před IC a za IC změřit teplotu a rychlost vzduchu. Zbytek se dopočítává (objem). Takže měřením teploty je spíš udaj k porovnání z předešlým měřením a vypovídá spíš o účinosti, ne o propustnosti (hydraulickém odporu dílu). I když by se dalo říct, že tydle hodnoty mají leccos společného. Tolik informace, jestli jsem dával pozor při tematu přeplňování motorů ve škole... Citovat
bigpoint Odesláno 30. červen 2005 Autor Odesláno 30. červen 2005 Tak v IC prestoze je auto stare š roky byly 3 diry. Cili IC jsem vymenil za novy, 2 diry byly dole v rozich jedna uprostred. Nechapu to, jednu mozna, ale 3. Asi tam davaji pekne smejdsky dily. Tlak za IC je ted 1.2-1.25, auto je precipovane, je to OK? Citovat
Radek Odesláno 30. červen 2005 Odesláno 30. červen 2005 1,2-1,25 by mohlo byt v norme. Na 1,9TD ma turbo davat 0,9-1atm (podle modelu auta), novejsi turbodiesly davaji vetsi tlak v turbu, ale pres 1,5atm to asi nebude. Ten maximalni tlak je tam stejne jen pri nejvyssich otackach motoru. Citovat
jack Odesláno 1. červenec 2005 Odesláno 1. červenec 2005 da se to zmerit i doma. v poho ne. Na hadici co jde zpatky do motoru od IC, ta tlusta.tak napr Newtometrem kterej ma danou plochu, zmacknu tu hadici a jak se bude pri zapnuti turba tlakovat tak odectu ze stupnice silu v N a pak jen p=F/s a ma to. Jen tak na hrubo,samozrejme ale vim to. Zkusenemu mechanikovi staci zmacknout hadici a podle tvrdosti pozna, tlakuje v poho,nebo je to na picu:) Jo chlapy promazal jsme tu regulacni tycku u turba a zda se mi ze to vic rve za plynem. Citovat
TITANa Odesláno 1. červenec 2005 Odesláno 1. červenec 2005 chod do servisu a tam ti diagnostikou zmeraju ako sa ti reguluje turbo podla poziadaviek RJ. merat tlak bez zataze a na volnobehu nedava presny obraz pretoze turbo aj tak nepojde na max. tak kolo 1400mb a na volnobehu by to malo davat kolo 900mb. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.