artus500 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Je tu někde návod jak je vyměnit ? Konkrétně mi jde o to, že přes kotouče jsou takové nálitky a zda se musejí sundavat a nebo ne ? A nějaký fígl na odtlačení přítlačných válců ? Citovat
PAJA106 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Podsekce Udělej si sám v sekci servis. Citovat
bak65 Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 Ty nálitky, to zřejmě myslíš brzdové třmeny. Vím, že od toho je toto fórum ale myslím si, že než se do toho pustíš, měl bys to alespoň jednou vidět někoho dělat. Jsou to brzdy, to není prkotina ve smyslu jak vyndat ofuk z palubky aby se mohl stříknout sprejem (\"tuning\") Citovat
pipistrel Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 tak ako si to napisal by som tipoval teda skor radil nerob to sam ale daj to vymenit niekomu skusenemu napr za flasu dobrej slivovice. Citovat
koblih69 Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 Je tu někde návod jak je vyměnit ? Konkrétně mi jde o to, že přes kotouče jsou takové nálitky a zda se musejí sundavat a nebo ne ? A nějaký fígl na odtlačení přítlačných válců ? No vono by trošku pomohlo napsat co je to za auto, rok, přední nebo zadní... Citovat
Tantor-BN Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 napr. na 306 to je jednoduche ale ono vsetky auta su rovnake v tomto:) najprv zozadu brzdica su 2 sroby na matky (tusim 17 kluc) to odsrobujes potom ak ti nepojde dole cely brzdic tak su piesty moc vysunute cize ich treba silou zasunut presne na tento problem su v platnickach take drazky do ktprych das srobovat a zatlacis ten piest potom uz das dole ten brzdic potom tam bude taka poistka zelezna tu das prec a platnicky ti vypadnu das nove das tam tu zeleznu poistku a len to zlozis je to jednoduche no a este musis piestiky zasunut uplne aby sa ti to mestilo do kotuca:) Citovat
koblih69 Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 napr. na 306 to je jednoduche ale ono vsetky auta su rovnake v tomto:) Jo? Tak to je novinka Citovat
Tantor-BN Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 vsak a nie? musis dat dole prasa na niektorych mozno nie,zatlacit piesty na vsetkych treba Citovat
koblih69 Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 To tady budeme teoretizovat? Třeba že někde je kalibr na šestihranu a někde na Torx 55? Nebo na téma zatlačování pístků, kde u zadních brzd co nemají buben v kotouči se musí šroubovat kdežto u těch ostatních zatláčet? Že u některých brzdičů není potřeba sundávat nic a jen se uvolní závlačky, vytáhnou čepy a dají nové destičky? Já raději poradím konkrétně, aby to mělo nějakou hodnotu. [upravil dne 14/11/12 19:46 od koblih69] Citovat
Tantor-BN Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 ano radsej konkretne ja som mu tu dal navod na 306 mozno to bude prave ta...tak aby vedel prepac teda Citovat
Guest Raubiri Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 Já myslím, že vyměnit destičky není takovej problém, ale doporučuji si to řádně naštudovat. Protože pak nedopadneš jako já, co nevěděl že se na zadní kole pístek musí šroubovat...a ne jen tlačit...(ušetříš si spoustu nadávek na široké okolí ) Koblih radí dobře, napiš co máš za letadlo, a spousta lidí ti tu poradí konkrétně Citovat
Marcel00 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 zadavatelovi temy by som neodporucal aby sa do toho pustal sam... ten kto sa takto opyta je viac nez iste ze nema ani paru o tom co a ako... ak to chce predsa len skusit, tak nech si prizve niekoho kto sa vyzna a dany ukon robil... takto by som mu poradil ja... tu flasu slivovice potom mozu spolu vypit predsa len vymena brzd neni vymena ziarovky v blinkri... Citovat
PAJA106 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 U některých moderních aut je vzhledem k prostoru jednodušší výměna brzdových destiček, než výměna žárovky:D Citovat
bak65 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 U některých moderních aut je vzhledem k prostoru jednodušší výměna brzdových destiček, než výměna žárovky:D To máš pravdu, včera jsem měnil u Mazdy MPV parkovačku... Akorát jde o to, že když se mu nepovede výměna žárovky, tak to akorát nesvítí. S brzdama je to průšvih. Citovat
Guest Raubiri Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 Tak zase bych z toho nedělal takovou vědu. Pokud chce vyměnit jen destičky...tak je to kus za kus...na tom snad nemá co posrat, ne? Citovat
Guest Raubiri Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 tak to máš samozřejmě pravdu...ale tak buďme aspoň trochu optimisti, že destičky zvládne vyndat a dát tam místo toho nové... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.