Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mam takovej malej problem, nejaka nenechava svine :bacha mi ukradla z podvozku dojezdove kolo, jenze taky kvuli tomu urval celej ten drzak na rezervu. Snazim se to zatim sehnat svepomoci, ale ani nevim, jak tento dil nazvat a nevim tedy, kde se da sehnat, jestli vubec. Jinak bych to asi musel hledat nekde na vrakaci.

Nevite nekdo, jestli se tento dil prodava a kde???

Diky

Odesláno

Zajímalo by mě jak to mohl urvat. :bacha Máš asi namysli naviják rezervy.Někde tady na foru se to už někdo zdárně pokoušel vyrobit. Jsou u toho i fota,tak to tu zkus prohledat.

Odesláno

...ale aj ten čo sa pýta by mohol byť presnejší, vôbec nepíše, že má kombíka, dá sa to iba tušiť podľa toho, že mu to ukradli...

dá sa to samozrejme zohnať v peugeote ale to len ak nevieš čo s peniazmi, za prijateľnú cenu jedine vrakovisko alebo inzerát ale dosť zle sa to zháňa pretože sú často KO

Odesláno
Zajímalo by mě jak to mohl urvat. :bacha Máš asi namysli naviják rezervy.Někde tady na foru se to už někdo zdárně pokoušel vyrobit. Jsou u toho i fota,tak to tu zkus prohledat.

Abych to uvedl na pravou míru. Já to auto koupil od tchána, kterej je na auta levej a vůbec nevěděl, že nemá rezervu ani kde ji hledat:) Já jsem to zjistil, že ji nemám až na technické, kde jsem musel ukecávat známky. Borec mi tam říkal, že mi tam zřejmě něco chybí. Já se teď podíval pod auto kolegy, kterej má stejnej model a dole má rezervu a v ní je vloženej takovej plastovej dekl, asi na hever nevím, ale mě tam čouhá jenom takový lanko s patkou na konci.

Takže já vlastně nevím jestli mi tam něco chybí nebo ne, ale nějak jsem si nedokázal představit, že tu rezervu uchytám pouze za to lanko. Rezervu teď sháním, takže to budu moct zkusit až mi djde poštou.

Omlouvám se, jestli působím až moc amatérsky, ale do teď jsem měl Mazdu a Peugeot vůbec neznám, takže ani nevím, jak ten systém zavěšení rezervy má vypadat.

Díky za rady!!!

Odesláno

Kaslal by som na to :D ak chces a dokazes to vyrvat z mojho auta, kludne Ti to dam :D ja som prvu vec po kupe auta vyhodil rezervne koleso a dal flasu do kufra :) :)

Odesláno

Tak pokud ti chybí jen ta \"bedýnka\" s heverem, tak by to ani v tom pugu nemuselo být tak drahý. Případně by to mohli mít na vrakáči.

Jinak nový naviják na rezervu stojí v pugu cca 2600

Odesláno

Je tady o tom dosti, i v sekcích 5008 atd.

Možná nemáš pokažený naviják. Jenom chybí kolo a ten \"šachový pěšák\", který ho tam drží, no a vercajk.

Zkus vrakáče - naviják je problém (kazí se) ale ty ostatní věci nejsou problém.

V aretované poloze tam kleština drží toho \"pěšáka\", takže to nevisí jen na lanku.

Toto řešení používají hodně i jiná auta - je to v případě, že rezerva je daleko od nárazníku.

Odesláno

Než začneš zháňať, budeš potrebovať zistiť či ten naviják je funkčný (teda ak tam je ) je totiž možné, že tá rezerva tam nebola práve kvôli tomu, že nefunguje.

Navijáky sa dosť často kazia a podľa môjho názoru sa to najčastejšie dodrbe keď sa lanko navíja alebo odvíja úplne voľné, odporúčam pri manipulácii s kolesom nechávať lanko natiahnuté.

Odesláno

v první řadě je pro tuto práci teplou garáž nebo to raději nechej na léto. každopádě kolo drží pouze na tom lanku, které vychází z navijáku a je ukončeno pešákem, hruškou :_) ta plastová krabička v rezervě slouží, jako uchycení kola na lanku, dá se vyřešit i obyčejným silnějším plechem. naviják se kazí téměř nám všem, vetšinou jde ale pouze o špatné navynutí lanka na cívku navijáku, což je způsobeno právě, když se lanko navýjí nenapnuté. potom má lanko tendenci praskat, třepit se a blokovat se. každopádně jde to lehce opravit v ceně cca 50-100 kč. někde jsem tady dával návod. když sundáš naviják z auta, otevřeš ho, tak jednoduše pochopíš a opravíš to. stačí koupit lanko za 20 kč a u někoho nechat nacínovat (třeba stříbrem) koncovku-pěšáka, hrušku. a znovu složit.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Naviják byla moje první oprava. 307 mám deset dnů a když jsem chtěl zkontrolovat tlak v rezervě, šla těžko spustit a nahoru jsem ji už nedostal.

Rozdělal jsem naviják a lanko bylo totálně zmuchlaný a roztřepený. Ihned letělo do odpadu. Teda až po změření délky. Ten koncovej \"vroubkovanej \" váleček jsem sundal, provrtal a sehnal lanko z motorky s válečkem na konci. Po výměně lanka chodí naviják jako hodinky. Jenom nemám originál díl, který je vložený do rezervy. Vlastně ani nevím jak vypadá. Místo něj je tak kus pásoviny s drážkou na lanko. Nemáte ho někdo na fotce abych ho doma nějak nahradil? oharekpavel@seznam.cz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...