Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vo spolok,

potreboval by som prosím pomôcť. Mám peugeot 306 1,6 benzín 1998 r.v.

Nedávno mi v servise vymienali tesnenie pod hlavou skrz to, že mi tiekol olej cez tesnenie. Po vymene neviem z akeho dovodu sa mi zacal stracat olej a to nevedno.

Skusal som dat aj karton pod auto ci nebude viditelna skvrna na kartone a taktiež som pozeral vzduchovy filter, ci si auto netaha olej do motora tou cestou.

Na 1000km mi to vychadza, ze musim dolievat skoro liter oleja, co mi pride dost divne, pretoze predtym som nemusel dolievat do motora nic, ked nepocitam zopar deci pocas 10000km prevadzky.

Nevedel by mi niekto pomocť, alebo ci sa niekto nestretol s podobnym problemom a ako ho riesil?

Vopred dakujem za pripadne info

Lukáš

Odesláno

no sledujem hladinu dost často odkedy mam tento problem. Je pravda, že ked naštartujem tak zadymí ale to či dymí aj pri rozjazde - je to možné, čo predtým vôbec nerobilo.

Odesláno

no to neviem ci menili gufera, ale skor myslim ze nie. A keby tiekol ten olej guferama tak je pod autom viditelna olejova stopa nie? a ja pod autom akosi nic nemam, tak potom neviem kde ten olej tečie.:(

Odesláno

Gufera = žere, kouří při rozjezdu, jak psal pastorek a ozzy56.

V určitém věku je to zřejmé, škoda, že to neudělali při jednom.

Stárnutí gufer jde potom dost rychle, za měsíc se situace značně zhorší.

[upravil dne 5.11.2012 21:00 od P607Olda]

Odesláno

Měnili ti těsnění pod hlavou? Nebylo to pod víkem ventilů? Pokud pod hlavou, nepřehřívalo se to předtím? To by snadno geferka na ventilech ztvrdly. Nech si změřit tlaky ve válcích, tam poznají jestli je to na kroužcích nebo guferech.

Odesláno

menili mi tesnenie pod hlavou. taktiež sa to predtým sem tam prehrievalo. to by malo vplyv aj na gufera? ak by pomohlo zmeranie tlakov vo valcoch tak by to mozno bol prvy krok. avsak ked by mi museli menit tie gufera tak to je robota so zhadzovanim hlavy aj na takych 6-7 hodin, co bude asi nie lacna zalezitost ze?

Odesláno

odvetravanie skrine - pod tym je myslene co? lebo teraz neviem co tym myslite.

oleja mi to zerie teda dost takze je to treba urcite riesit, ale obavam sa ze to nebude lacne skrz to ze neviem kolko stoji take gufero.

Odesláno

Ten príklad nie je práve najvhodnejší lebo na motore 1,6 sa nedajú meniť bez demontáže hlavy.

Luka, guferká stoja pár eur ale musí sa meniť tesnenie pod hlavou a je to viac roboty ako samotné tesnenie.

Odesláno

volal som aj do servisu a ze by sa to dalo aj bez zhodenia hlavy. totiz to by bolo najschodnejsie riesenie pretoze nedavno som daval nove tesnenie pod hlavu a nechcem kupovat opat nove tesnenie pretoze keby sa zhadzovala hlava tak by sa muselo asi najskor menit tiez.

Tlakmi vo valcoch mi v servise povedali, ze nic nezistia tak neviem ako to je. Ci to dat rozobrat a pozriet na guferka alebo ako?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...