Charlie 1 Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 mám tam rolety a jak píšou kluci,když je budu mít vytažené tak mi tam svítí pouliční lampa a bude mi tam někdo čumět na manželku....:D Citovat
Gabriel 307 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 ano mám plasťáky, přes den je vyvětráno,ale večer zavřu okno a ráno je na parapetu voda co steče z okna,myslím že je to tím že nějak moc v ložnici netopím,ale nechci teplo v ložnici-pak se blbě usíná mám tam teplotu 20° a vlhkost v bytě je 60% Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Marcel00 správně větrat taky asi neumíš! když máš tu odvlhčovací jednotku:) Hurvajz asi neumím přijedeš mě to naučit? ono je něco jinýho ve starým baráku kde ti teplo ujde všude stropem,stěnama a oknama a zaizolovanej barák kde ti nic neuteče... co tohle?http://www.nakupka.cz/vyrobek/odvlhcovac-vzduchu-conrad-561115-0-25-l/?utm_source=Heureka&utm_medium=produktyPPC&utm_campaign=EB-99223 S Peltierovým článkem nebo to chce klasický kompresor?co máš ty Marcel00? No nebydlim celej život ve starým baraku, bydlel jsem v novostavbě s plastovýma oknama kde v červenci udělali fasadu a v září jsme bydleli, všichni měli plesnivý rámy oken a světe div se já ne, i když okna jsem mival ráno mokrý až to z nich teklo. Základ je tu vodu z tech oken ráno otřít a vylejt pryč. Větrání, cca 5x denně naplno otevřít všechno a vyměnit komplet všechne vzduch, stačí na cca 5-10 min a maš klid, teplo ti uteče jen zdanlivě, protože ve vzduchu ho tolik není, horší je dlouhodobé malé větrání ventilačkou, to ti utíká teplo tim že se ochlazuje stěna a podlaha ale vzduch i s vlhkostí zustava doma. [upravil dne 29/10/12 21:14 od Radek Hurvajz] Citovat
ozzy1 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Radek Hurvajz, přesně tak, teplo ja nakumulovaný ve zdech. Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 víš v čem vidím problém spíš já?v manželce.... ráno otevře ventilačku na 5 minut že je zima a šmitec a když já příjdu z práce a otevřu okno dokořán v dětským a ložnici aby to luftovalo a pak to udělám večer tak to nezachránim základ je asi ráno,když se toho hodně nafuní....:D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Tak tak. Vyměnit manželku, já na to přišel taky, ale bylo už pozdě:D Citovat
Péťa Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Takže je vyřešeno. Charlie vymění manželku a plíseň bude fuč Citovat
ozzy1 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Charlie 1, je k tomu potřeba přistoupit tak,jako kdyby to byl stranický úkol. Citovat
barenst Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 take mam stejnou zkusenost prvni rok po vymene oken v rohu plisen a za skrini , cele jsme to vymaloval bakterii proti plisni a znova vymaloval lepsi barvou (proti plisni , asi koupelnova ) , po dvou letech klid . Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. listopad 2012 Autor Odesláno 1. listopad 2012 tak jsem změříl vlhkost v ložnici a dětským při 21,5C ložnice 66% dětskej 63% asi nic moc větral jsem 10minut okno dokořan slezlo to na 56% a během 15minut to bylo zpátky na 66%.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 No to je celkem vysoko teda, větrej pravidelně, až to vschne i ze zdí pujde to dolů, hlavně větrej po vaření, koupání,atd. Apropo, kde sušite prádlo?? Jo a ještě jedna věc, začni topit na 23;) [upravil dne 1/11/12 19:54 od Radek Hurvajz] Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. listopad 2012 Autor Odesláno 1. listopad 2012 prádlo,venku nebo před krbovkama,v obýváku máme kolem 40-45%tam je to cajk:super na 23C v tom se nedá spát neblázni.... ještě jsem uvažoval si půjčit odvlhčovač vytáhnout všechnu vlhkost a pak jen udržovat.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 Jo počkej to je ložnice, no tak to potom jo, ja myslel že to maš na 21.5 všude. To sušení prádla doma odbourej, ty vlhkost je relativní, takže pokud maš v obyvaku vyšší teplotu vlhkost bude nižší, ale vlhkost z toho pradla se pak vysráží v tech chladnějších mistnostech, v pokojiku topit víc a večer vyvětrat před spaním, ložnice, pokud je tam plíseň tak by to chtělo taky trochu tepleji a pak vyvětrat, jinak se toho nezbavíš, až to vysušíš a budeš pravidelně větrat tak mužeš s teplotami dolů. Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. listopad 2012 Autor Odesláno 1. listopad 2012 Hurvajz to je alchymie:D:D:D no jo my dřív větrali ventilačkama,v baráku pořád zima pořad jel kotel... ted na 10minut okno dokořan a teplota sleze o0,5-1C.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. listopad 2012 Odesláno 2. listopad 2012 Tak hlavně ten vzduch vyměnit, klidně udělat pruvan, jestli otevřeš okno a vzduch se nehrne dovnitř protože nemá kudy utikat tak je potřeba vtrat delší dobu, lepší je otevřít všechno aby to vyfouklo najednou Citovat
jofo Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Na toto je jedna rada, poriadne vetrat, najlepsie prievan. A chodit chcat na zachod a nie za skrinu.:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 jofo to jse nevěděl že doma chodíte chcát za skřín,nesmrdí to?:D:D:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. listopad 2012 Autor Odesláno 15. listopad 2012 tak jsem vzal Vaše rady k srdci,větrám 3xdenně na 10minut okna dokořán,udržuju teplotu 20-22C vlhkost ze začátku 66-70% ráno z oken chcala voda a zarosený skoro celý,ted vlhkost 58-60%jak začlo mrznout a parapety suchý,okno lehce zamlžený asi 2cm od spodního okraje,plíseň zatím nikde:) takže díky za rady!! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 Noo, to bude ožralejch zase až se budeš revanšovat:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.