ozzy1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 To je dobrý, pravidelně větrej. Bude to nějaký čas trvat, kor nyní, když bude občas třeba pršet. Ten beton ti bude dělat chvíli noční můru ale odezní to. Teplota- vlhkost- větrání. Citovat
ozzy1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Jinak až pojedu k našim do Úpice, tak se stavím. Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 jo stav se.....hele já se stěhoval 2005 tak to bude snad suchý....:D,ale jak ta plisen tam je tak když je větší vlhkost tak vyleze....přemýšlel jsem ještě v místnosti pod strobem udělat díry aby teplý vzduch v bytě mohl proudit a mohlo by být po problému.... Citovat
ozzy1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 vzdušná vlhkost je prevít. Taky na to má vliv teplota stěny v tom daném místě. Jelikož tam bude nejchladněji,vzhledem k té plísni.Udržuj teplotu a hlídej vlhkost a větrej. Je to fyzika.Měl jsem hodně podobný problém a je pryč. Citovat
Kupca Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Domeček je asi zateplenej a má plastový okna. Pak nezbývá než větrat, větrat a zase větrat jinak se písně nikdy nezbavíš. Bohužel dnešní trend vše zateplit je tak trochu mimo mísu, sice teplotní ztráty jsou menší, ale o to více se musí větrat a tak vlastně to teplo co neuteče se potom stejně vypustí při neustálem větrání. Takže zelená úsporám je jen lapálie na lidi, aby bylo co dělat. Prvně se zateplí a pak se bude asanovat až domečky budou neobyvatelný z důvodů plísní . My máme na bytečku starý okna asi 45 roků, přesně vím odkud vítr fouká páč tak trochu lítají záclony, plíseň nikde, plynu mám protopenýho míň než kámoš ve stejně velkým ale zatepleným bytečku s plastovéjma oknama. Citovat
elton Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Kupca, souhlasím s tebou. U mamky v baráku s radosti zateplili a vyměnili si okna za plastáky, kromě mamky, ta si nechala staré kastláky. No ostatní větrají jak strhaní aby neměli plísně a teplo mají v čudu. Mamka má teplíčko a nemá plísně. Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 No abys měl tepelnou ztrátu, a tím i nižší spotřebu energie při stejné ploše a objemu nižší jako známý a to ti hýbe vítr záclonama, tak tomu nevěřím. Jedině, že tvůj známy vytápí na vyšší teplotu, nebo extrémě větrá....., ale i tak. Jakou to má souvislost, že když jsou tepelné ztráty nižší, že se musí více větrat??? Citovat
Kupca Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Já dávám přednost bydlení jeskynního typu , v létě trpím teplem v zimě jsme spokojení, spíme při teplotě cca 10 stupňů a otevřeném okně, jinak preferuju teplotu do 17 stupňů pro vegetování. A má to moc pozitivní vliv na odolnost, chřipku jsem neměl asi 20 let, rýmu asi 10 let a kašel neznám vůbec. Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 má někdo zkušenost s odvlhčovačem v bytě nebo v domě? má někdo v baráku rekuperaci? [upravil dne 29/10/12 20:05 od Charlie 1] Citovat
ozzy1 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 na tvůj problém to nepomůže. Škoda peněz. Rada viz výše, však víš. Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 v pátek budu mít meteostanici tak jsem zvědavej na vlhkost,ale asi je velká,ráno je vždy okno za roletou v ložnici celé orosené.. právě bych srazil tu hranici vlhkosti na 50% a pak jen udržoval,větraním asi nepochodím,jedině mít otevřenou pořad mikroventilaci.... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 taky mám orosené okna,hlavně v ložnici když spí dva dospělí a jedno dítě v jednom pokoji tak se tam dost nadýchá a taky nevím co s tím,moc topit nechci na spánek je lepší když je chladněji tak nevím co s tím Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Charlie 1 : Nauč se správně větrat. Celej problem je v tom že to nejspiš děláš blbě [upravil dne 29/10/12 20:53 od Radek Hurvajz] Citovat
Marcel00 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 pouzivam rekuperaciu v kupelni... bezi nonstop, vlhkost v kupelni na urovni bytu, celorocne okolo 55%. odvlhcovaciu jednotku mame asi 5 rokov, vyborny pomocnik pri suseni pradla, za 48hodin vezme 5litrov vody z priestoru... edit: Hurvajz ma pravdu... spravne vetrat [upravil dne 29/10/12 20:57 od Marcel00] Citovat
ozzy1 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 na to rosení oken pomáhá mít žaluzky tak 10 cm povytažené. Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 Marcel00 správně větrat taky asi neumíš! když máš tu odvlhčovací jednotku:) Hurvajz asi neumím přijedeš mě to naučit? ono je něco jinýho ve starým baráku kde ti teplo ujde všude stropem,stěnama a oknama a zaizolovanej barák kde ti nic neuteče... co tohle?http://www.nakupka.cz/vyrobek/odvlhcovac-vzduchu-conrad-561115-0-25-l/?utm_source=Heureka&utm_medium=produktyPPC&utm_campaign=EB-99223 S Peltierovým článkem nebo to chce klasický kompresor?co máš ty Marcel00? Citovat
Marcel00 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 naco potom zaluzky:D ked nemaju byt zatiahnute uplne:aut edit: charlie, vetrat viem, skus si moj prispevok precitat este raz kvoli comu tu jednotku mam a potom sa zamysli co si napisal [upravil dne 29/10/12 21:10 od Marcel00] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 kvůli tomu používám v ložnici závěs,aby tam nebyli žaluzie-je to lepší,ale stejně nic moc Citovat
ozzy1 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 pokud máš plasťáky, tak jsou žaluzky jenom k vzteku,právě kvůli tomu rosení.Ale oni to dělají i dřevěná okna. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.