Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Varování před koupí 607


Petr Vokurek

Recommended Posts

Zdravím vás všechny fandy a blázny do tohoto korábu! Zcela úpřimně- byl jsem jeden z vás a dodneška se rád na projíždějící 607-mičku podívám. Už ale jejímu majiteli nezávidím, ale říkám si:

\"Zase jeden chudák..!\" Byl jsem majitelem 4 kusů tohoto vozu- 2,2 hdi, 2,2 benzín+ lpg, 3,0 benzín starší typ, 3,0 benzín nový typ. U všech kusů jsem dříve nebo později zjistil, že se prostě nedají opravit tak, aby to nějakou dobu jezdilo bez závad. Vždycky zase něco znovu přišlo. A znovu a znovu, klidně ty samé závady dokolečka dokola. Vystřídal jsem všechny možné servisy včetně dvou autorizovaných Peugeot. Mezi těmito auty jsem měl Volvo S80 a bylo to celkem v klidu (né úplně bez much, ale když se něco opravilo, fungovalo to:super) Ale stará láska nerezaví, a tak jsem svoje fungující Volvo letos na jaře vyměnil za 607 3,0 benzín, rok 2005. No a asi po týdnu jsem si začal vzpomínat, co to je být majitelem 607-mičky.. Začlo to od motoru- místa, kde bych to nečekal, protože jsem si vybral schválně atmosferický benzín jako potenciálně nejspolehlivější. Nebudu rozvádět, co všechno jsem musel řešit, ale bylo to od oken přes kufr, motor, klimatizaci, čepy až po úniky oleje. Když mi stejnou závadu spravovali marně ve třetím servisu a pořád to nefungovalo, okamžitě jsem se toho zbavil. Prodělal jsem na tom za půl roku asi 90tisíc. Dal jsem totiž do toho i plyn...ten ale nakonec bylo snad to jediné, co bez problémů fungovalo.:) Podotýkám, že tento kus měl na tachometru 90tisíc, když jsem ho kupoval...kolik měl ovšem v reálu, nikdo neví. Pořídil jsem Oktávku 2,0tdi v automatu po prvním majiteli se serviskou a je to naprosto bez problémů. Kočár jako 607 to teda není, ale každý měsíc si mentálně připočítám minimálně 20 tisíc, které bych nechal za opravy+ čas a nervy. Shrnu to- pokud opravdu musíte za každou cenu mít 607, musíte mít několik věcí: opravdu hodně peněz na opravy, náhradní auto pro čas, kdy 607 odpočívá v servisu, spoustu času navíc, kdy auto dáváte do a ze servisu, případně sami servisujete nebo sháníte díly. Taky se musíte smířit s tím, že v tomto autě NIKDY ! nebude fungovat všechno, jak má. Kdyby tomu tak bylo, byl by to fakt kočár snů- je to super auto. Ale jenom teoreticky. Prakticky je to jedna velká past. Byli jste varováni.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám 607mu 2,2Hdi rok 2004 (na tachometru 105tis) zatím dva roky a musím zaklepat, nic závažného jsem neřešil. Jasně, němím olej, filtry, měnil jsem brzdový kotouče a destičky vepředu, vyměnil rozvody, plochej řemen, přední tyčky stabilizátoru a brzdovou kapalinu. Ale to všechno mi přijde jako spotřební díly, to se dělá na každým autě. O víkendu se ještě musím pustit do pravý přední stahovačky, kde praskly plastový kostky, dám kovový. Jo a jednou baterka v klíčku a 2 žárovičky podsvícení na palubce.

A to auto moc nešetřím, sem tam tahá 2tuny vlek, častý krátký jízdy - 2km ráno, 2km odpoledne, ale zas mu taky dopřávám dlouhý trasy po dálnici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Straki: nezežere :super

Třeba mám štěstí, třeba mě všechno tohle čeká, nevím. Za tu dobu co auto mám, jsem v podstatě nic neřešil. Okna mi nespadly, kufr zavírá, čepy OK, STK bez závad. Starty v -25 pohoda. Určitě jednou závady přijdou, ale koupit 4 auta a mít takové problémy :o na druhou stranu nechat spravit 3x stejnou závadu pokaždé jinde, tak to ty dva servisy m oc dobře neopravili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ja som 607 nechcel prave pre toto...a tiez som riesil par \"debilnych\" veci a par nervov a penazi to bolo...ALE...nemozem povedat zatial krive slovo, boli to zapeklite veci ale ak ich clovek pochopi (a Straki mu pomoze :papa), myslim ze za tu cenu co ma to auto stalo a za tu jazdu a vsetok komfort to stale stoji a vobec to nie je taka tragedia ako pises ;)

a asi aj zalezi na mechanikovi...tiez mi napriklad nesli sklapat spetne zrkadla a 3 servisy ma poslali prec a \"moj\" mechanik mi to spravil za par korun, pretoze sa mu chcelo s tym paprat ;)

tak isto mi \"fucala\" klima a kazdy lamentoval ze sa to neda najst a opravit a bla bla...ten moj to rozobral, pozrel kde to fuci, hadicky sme vymenili, zlozilo sa a je bez problemov ;)

chce to len cas, trpezlivost a hlavne ochotu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja sy myslim o tom svoje. Auto ako nove stalo koooopec penazi. Potom ked bolo za prijatelnu cenu tak si milionove auto kupil dalsi spokojny majitel a kedze pravdepodobne mu nezostalo po skvelej kupe ani na benzin tak to potom aj tak vyzeralo. Olej sa menil ked zostalo z vyplaty, filtre tiez, jazdilo sa stale s hladnym okom na pristrojovke az nadoraz,.......

No a potom sa toho tento spokojny majitel zbavil lebo to nevladal utiahnut a kupil to dalsi ktory v ramci dobrych vztahou uveril ze auto malo skvely servis.

Ja mam na svojej mitrhe nalietane neieco cez 210 000km a musim si zatukat ze velky problem zatial nenastal. Okrem beznych veci a spotrebaku. Ale musim povedat ze auto jazdi skoro len dlhe trate a olej sa meni kazdych 12000km.

Je to fakt o stasti na ake auto natrafi clovek, ale nejdem vraviet ze tao auto je neskutocne kazove. Skor mam ineho favorita co sa kazovosti tyka.:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nie si jediny ;)

vsetci sme mali, mame a budeme mat podobne problemy, ale kedze to je auto high end od pazotu a ma elektriky viac ako najazdenych km :D tak sa ma co kazit...preto vravim, ze chce to pevne nervy a studovat, pytat sa a skusit riesit...nie iba jazdit a hned lamentovat a potom to takto vyzera :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dojem, že jste na něho jak na psa :D, napsal přece jen zkušenost s typem auta, které se mu jinak velmi líbí...,i prémiovější značky než je pežo vyrobí občas takovou mrdku, která je noční můrou majitele :myslim

P.S. O 607 nic nevím, ale zprostředkovaně převažují zprávy o tom,že je to nespolehlivé auto, hlavně elektrikou, zpravidla jde o zanedbanou údržbu, což si auto za meloun nenechá líbit, to je jasné..., jinak tvarově se mi moc líbí :)

[upravil dne 16/10/12 20:56 od ozzy56]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsme u toho vzhledu... Jsem ted v Paříži a všude kolem jezdí takové malé nesmysly, ale dnes ráno jela po prázdném náměstí krásná tmavá 607 po posledním FL a byl to skvělý pohled. Jako z propagačních materiálů :) Úplně mě to zarazilo a uvědomil jsem si, jaký mám vlastně krásný auto :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem teda zatim spokojen, je pravda ze se mi taky pos.. okno ale nemyslim si ze je to problem pouze u Peugeotu, stejny jezdci se totiz prodavaji i pro Volkswagen a pod.koupil jsem kovove jezdce a myslim ze uz bude klid na furt. O to auto se treba hlavne starat a pecovat a ne litovat kazdou kacku za novej filtr, olej a pod. vykaslat se na to a cekat nez se neco po**e. Samozrejmě ze se muze neco pokazit, 607 je doslova napěchovana elektronikou o čem se donedavna mohlo Fabce nebo Oktavce jenom zdat a taky mam proto diagnostiku, sikovny ruce, skvelych lidi na klubu ktery poradi a pomuzou a hlavne me to baví. Hodne veci si delam sam protoze to delam pro sebe a sve auto, nespoliham se na nekolik servisu kde furt neco meni dokolecka a nemaj o tom ani paru. Tolik z moji strany. At žije 607 :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy to nie je pravda ze sme nanho ako na psa. Je mi luto ze sa dostal prave k takym autam k akym sa dostal. Ono je to viacmenej jedno ci 607 alebo A6 alebo passat alebo co. Problemy nad problemy. Auta sa dnes chrlia bez nejakych velkych testovaciek, lebo ked sa oneskorys na trhu o par dni oproti konkurencii tak si v riadnom prusere. A potom tie auta aj tak vyzeraju. A nehovorim o tom ze stara skola konstrukterov co aj vedeli ako co ma fungovat je prec a dnes sa vsetko riesi len prostrednictvom simulacnych procesov na PC systemom pokus omyl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...