Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny !

poradil by mi někdo, jaké větší disky a pneu mohu dát na 407 SW 1.6 diesel. Z továrny mám 6.5 J16 ET44 a pneu 205/60 R16 92H

Tyto bych nechal na zimu a na léto bych pořídil větší, širší, menší zális - hezčejší.

Ale abych to nepřehnal...

Na stránkách AZ pneu mi na mojeho pažouta zobrazuje nabídka od 205 R16 až do 245 R20 a to je už je moc velké.

Takže bych rád větší než mám, ale tak akorát...

Např. na staré 307 2.0i 16V jsem měl 225/45 R17 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 a vypadaly nádherně, akorát trochu štrejchaly o blatník v plnym rejdu...(to né já, už jsem to tak koupil tenkrát :cool: ) A to by zrovna asi bylo moc na tu mojí nynější 4071.6...

Tak co myslíte ?

Odesláno

ak tam dáš niečo väčšie, môžeš mať problémy, pokiaľ viem, iný rozmer ako r16 na 1.6 hdi predpísaný nieje

už sa to tu neraz riešilo...

jedine, ak by si to dal na čierno, no v prípade nehody či inej škodovej udalosti alebo pri cestnej kontrole by ťa to mohlo mrzieť:o

Odesláno

Myslím, že tazateli nezáleží na legálnosti. Případně by si kola obstaral s typovým listem. Spíše mu doporučte, co má oblíknout na R17 případně R18 :papa

Odesláno

no neviem, či by mu tipový list pomohol zapísať iný rozmer do tp, dosť pochybujem...:myslim

ale všetko sa dá, keď sú kontakty na správnych miestach ale pre normálneho smrteľníka..., no neviem

tiež si neviem nejako predstaviť napr. 18\" na 1.6 hdi, to už musí byť cítiť na výkone, predsa len je to ťažké auto:roll

Odesláno

jezisi... sa bavite o tej 1.6-ke ako by to bola 1.1L... ved oktavie jazdia bezne na 17kach a maju 1.9TDI a len 77kW... a nieje ziadny problem a aj vaha auta, shak to neni hummer, ved nema 3 tony! :bojim

Odesláno

Já myslím, že tu vůbec nejde o nestandardní rozměr pneu/alu. Když chce nechat 16\" na zimu, počítám, že na léto 17\" nebo 18\", jen neví, jaké papuče na ně. Já bych šel cestou alternativního rozměru, který se dá navíc zapsat do TP, pokud se třeba budou disky kupovat nové v typovým listem.

Zda by 407 zvládla 18\"? Nemám zkušenost, jenom s mým 66kW jezdím na 16\" a oproti 14\" je rozdíl malý. Navíc uvažme, že to půjde na naftu, tam je dobrý točivý moment, nebude to zadýchaný benzín, který se musí točit bůh ví do jakých otáček.

Odesláno

Já mám v TP uvedeny tyto 3 alternativy:

6,5 J16 ET44; 205/60 R16 92H

7,0 J17 ET48; 215/55 R17 94W

7,5 J18 ET46; 235/45 R18 98Y

Třeba ti to nějak pomůže;) .. Ale upozorňuju, že mám 2,0HDI

Letní používám ty 17-ky a na zimu jsem koupil 16-ky.. 18-ky bych asi ani nechtěl vzhledem k jíznímu komfortu.. ty 17-ky jsou pro mě optimální:)

Odesláno

Disk 7,0 J17 ET 48 - pneu 215/55 R17

Disk 7,5 J18 ET 46 - pneu 235/45 R18

Tieto mám na 2,0 HDi tak snad pri troche šťastia a s typovým listom by to mohlo ísť:myslim

[upravil dne 3/10/12 17:04 od baffy]

Odesláno

Obdivuju ty kteří umějí jezdit u 407 na 18\" kolech. Teď jsem nahodil po letních 17\" letní 16\" a ten rozdíl v komfortu a spotřebě je takovej, že jsem uvažoval jeslti se k 17\" vrátím. Vrátím, protože vypadají dobře, ale nahlodalo mě to... a to ty 16\" jsou velmi těsně nad povoleným limitem, staré, tvrdé... kdežto 17 skoro nové, měkké s vysokým vzorkem ;) No každému holt sedí něco jiného.

Odesláno

16\" ? to plave jak prasa... 17\" to je neporovnatelna lepsia stabilita...

hovorim o predpisovych rozmeroch v tp...

mam 17 leto aj zima. pri zmene rozmeru pneu odporucam cez dia nastavit

kvoli palubaku spravny rozmer pneu, inak tam budu odchylky..

Odesláno

Rozdíl mezi 16 a 17 u mě dělá odchylku 1,5 km/hod. takže tím se přliš při výměnně nevzrušuju. Rozdíl ve stabilitě je nicméně nevidím ho tak propastně. Denně jezdím stejnou trasu a rozdíl třeba mezi 406 a 407 je opravdu propastný (bez zásahu ESP) Nicméně u 16 a 17 kol věřím, že to aspousta řidičů ani nepostřehne.

Odesláno

Je to tak, že někdo má raději lepší vzled a trošku lepší strabilitu ..... ale musí počítat s tím, že na hrbolech to bude jak v žebřiňáku a taky musí počítat s častější finanční investicí u zavěšení, protože vše více trpí a u předních kol to není zrovna levná záležitost ..... Někdo zase tak úplně nelpí na vzledu a upřednostňuje komfort ..... Já osobně jsem vždy upředňostňoval první variantu .... krásně to vypadalo, v zatáčkách to bylo jako na kolejích ..... ale ty prachy za vše, co je s tím spojené a taky spotřeba ..... co mám 407SW 2.0 hdi, mám tam originální 16\" na léto a plechový 16\" na zimu ..... nemůžu si na nic stěžovat ..... :roker

• O 3 měsíce později...
Guest Jirka12
Odesláno

Měl bych dotaz pro majitele 18\" kol resp. pro ty co jezdí na nízkých pneu, profil 50 a méně...jak moc je použití těchto nízkoprofilových pneu na úkor komfortu ?? zimní mám 205/60 r16 , letní jsem měl 215/55 r17(rozdíl v komfortu oproti 16\" se mi zdá minimální) ,takže nyní uvažuji o letních 235/45 r18... díky

Odesláno
Měl bych dotaz pro majitele 18\" kol resp. pro ty co jezdí na nízkých pneu, profil 50 a méně...jak moc je použití těchto nízkoprofilových pneu na úkor komfortu ?? zimní mám 205/60 r16 , letní jsem měl 215/55 r17(rozdíl v komfortu oproti 16\" se mi zdá minimální) ,takže nyní uvažuji o letních 235/45 r18... díky

Nie je zlá ani kombinácia 235/45/R17 a rozdiel je citelný.Perfektne to sedí na ceste,v zákrute.A nemusíš meniť disky ak máš 17\".

Záruka dobrej jazdy.Mám ich.Letné Michelin.Zapísané podla typového listu a žiadne známosti.

[upravil dne 10/1/13 18:48 od janik6163]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...