SLAVONIX Odesláno 24. září 2012 Odesláno 24. září 2012 Ahojte. Kúpil som si toto autíčko Peugeot 306 break HDI 2,0, r.v. 2000, najazdené 170 000km. Chcel by som sa informovať na čo treba dávať pozor pri týchto motoroch, aby mi poslúžil ešte aspoň nejakých 100 000km, nakoľko doteraz som jazdil na benzíne. Auto budem využívať viacmenej v mestskej premávke. Ďakujem. Citovat
Lubos77 Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 o 2,0HDi je tu popisane velmi vela. Staci pouzit ikonu \"Hledání\" Citovat
Lubo181 Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 hlavne dobru naftu tankovat a pouzivat aditiva prisady do nafty pravidelne menit filtre a za studena ho nevytacat co sa tyka karoserie neni problem nehrdzaveje iba sem tam niekde a naprav predna je v pohodicke no zalezi v akom stave je teraz a zadna pokial nebola repasovana tak zachvilku bude Citovat
vix Odesláno 26. září 2012 Odesláno 26. září 2012 Rozvody byly dělány (kdy)? 170 tkm na 12 let staré auto mi moc nesedí, ale budiž. Zadní náprava je v OK? Elektrika je OK? Brzdyová soustava je v pohodě? Vysokotlaké čerpadlo je \"Made in Italy\" nebo \"Made in Czech Rep.\"? Jak je na tom vysokotlaké DRV? Jak je na tom palivové čerpadlo v nádrži? Jak moc jsou ojeté pneumatiky? Stav tlumičů ... Řemenice na klice - je v pořádku? Páčka přpínačů světel + páčka stěračů - spínají ve všech směrech? Co se týká karoserie - prostrčíš levým zadním blatníkem šroubovák, o 5. dveřích raději ani nemluvím. Pokud je vše OK, kup to! Nicméně buď připraven na ro, že u 12 let starého auta se může rozbít cokoliv. Citovat
SLAVONIX Odesláno 26. září 2012 Autor Odesláno 26. září 2012 no...zas tak velký odborník nie som, zvlášť s dieslom sa ešte len zoznamujem kde sa čo nachádza:roll. Je mi jasné že 12 ročné auto nebude v top stave, a ešte za tú cenu 2000eur zázraky čakať netreba. Ale páčilo sa nám, auto sme potrebovali, a na prvý pohľad vyzeralo v slušnom stave. Hrdzu som na nom v podstate ešte neobjavil, farba by mala byť origo (modrá metalíza). A ďalšie no neviem: zadná náprava - ako zistím, že je k.o.? elektrika- zatiaľ som zistil, že nefunguje el. ovládanie zrkadielok, plánujem sa na to pozrieť brzdy - no oproti predošlému autíčku som si musel veľmi zvykať, že stačí pedál pohladkať... Vysokotlaké čerpadlo - kde by som ho mal hľadať? Jak je na tom vysokotlaké DRV? - čo to je? :mad: Jak je na tom palivové čerpadlo v nádrži? - to ako zistím?? Jak moc jsou ojeté pneumatiky? - su nové Stav tlumičů ... to ešte neviem posúdiť, cítiť nerovnosti, ale zasa nie až tak veľmi Řemenice na klice-je v pořádku?-ako zistím že v poriadku nieje? Páčka přpínačů světel + páčka stěračů - spínají ve všech směrech? - ano, funguju 100% Citovat
SLAVONIX Odesláno 26. září 2012 Autor Odesláno 26. září 2012 jo a ešte, ako by sa dalo zistiť, či boli menené rozvody? ...nakoľko servisnú knižku to nemá ... aspoň že to STK a emisná je do augusta 2014 Citovat
MilanF1 Odesláno 26. září 2012 Odesláno 26. září 2012 Rozvody ti nikdo neřekne ani podle VIN (i kdyby byly dělané v Peugeotu), jenom faktura. Ale 170tkm, to je lehce za intervalem na výměnu. Pokud nemáš jistotu, měnit (nebo mít kvalitního servisáka, který ti řekne: \"Jsou tu dlouho\" nebo \"Nedávno dávané nové\". STK na 2 roky, takže to je asi čerstvý dovoz ... Zadní náprava, podívat ze střední vzdálenosti, zda nejsou zadní kola do A a zda při propružení nevrže. Vysokotlaké čerpadlo je u motoru na levé straně blíže k nárazníku, bude Bosch, ted jen, kde bylo vyrobené. DRV je ventil na tom čerpadle, pokud je špatný, auto může cukat, nebo za jízdy chcípnout Čerpadlo v nádrži tlačí naftu do filtru, ale špatně se diagnostikuje, v jakém je stavu, dokud se nevyndá. Indikátorem blížícího se stavu KO jsou měděné piliny v palivovém filtru. Řemenice na klice, špatná se projevuje tímto zvukem: u mě měněná na origo km 233 000. Při koupi vozu bych si ho nechal zvednout a podíval bych se na brzdy, zda neteče někde olej, jak je na tom výfuk (pokud je menší díra v zadní části, tak to na zvuku není poznat). Když to bude nahoře, bude možná vidět, zda to nebylo bourané, ač to zvenku může vypadat OK. O chování předchozího majitele napoví i vzduchový filtr, ten drží 4 nebo 5 šroubky. Total černý filtr nemusí nutně znamenat, že je auto na tom špatně, ale mohl bys uhádat slevu, ale ne 200 Kč, co stojí filtr Ještě je otázkou, zda km sedí, já mám najeto 283tkm a nyní nechávám měnit rozvody, spojku (byla origo) a tlumiče. Ale seznam věcí se rozšířil o dvě kladky na příslušenství a ložisko na poloose. Citovat
SLAVONIX Odesláno 27. září 2012 Autor Odesláno 27. září 2012 ahoj...tak som na to mrkol: to vysokotlakove cerpadlo je Made in Italy ...to je dobre ci zle? vzduchovy filter bol OK, bol na nom datum 2011 ten zvuk remenice...no neviem... nevysmejte ma ale skusim to takto...neni to tak ako na tom videu fs fs fs fs ale len sssssssss ..neviem ci viete co tym myslim blatnikom som sruboval neprestrcil, pretoze su tam plastove kryty...tak hadam je to pod nimi tiez ok zadna naprava nevyzera zeby sla do A ... stve ma ale ze za svet neviem prist na to preco nefunguje ovladanie el. zrkadiel...spinac vyzeral byt ok, okna funguju...tak hadam ani v kabloch dveri to nebude....neviete ktora poistka je na el. zrkadla, pripadne cim to moze byt ze nejdu Citovat
MilanF1 Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 V tom čerpadle se nevyznám, co je lepší, já mám české ... Pokud to tam nechrastí, bude řemenice OK, ale musí se točit s šustit řemen bude El. zrcátka jsou na pojistce č. 27, ale na jí ještě stropní světlo a směrová světla. Kabely ve dveřích to nebudou, model 2000 má již lépe vyřešené konektory, neláme se to. Citovat
SLAVONIX Odesláno 27. září 2012 Autor Odesláno 27. září 2012 tak potom netuším kde môže byť problém že nejdú Citovat
Lubo181 Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Aj tie nove konektory po roku 2000 sa kraasne lamu ked mozem pridat foto A ja si myslim za za 2000€ je to dobre kupa sak nieco posluzi za tie peniaze clovek nemoze kupit 100% auto ved ma 12 rokov vzdy bude treba na nom nieco riesit Citovat
MilanF1 Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Lubo 181: Dej foto, já jsem se na svoje preventivě podíval a jsou OK, ač jsem se divil, jenom ten konektor už je jiný než na starších modelech - asi záleží, jak je zamotaly na výrobní lince Citovat
SLAVONIX Odesláno 28. září 2012 Autor Odesláno 28. září 2012 ešte by som sa chcel ohľadom toho modelu opýtať ako je to s diagnostikou? chcel by som si to v domácich podmienkach napichnúť na PC nech sa dozviem viac. Aký je tam protokol a pod akým programom by to fachčalo? A ešte ma zauíma či sa k tomu dá dorobiť palubný počítač...veľmi mi tu chýba že nevidím svoju aktuálnu spotrebu... Citovat
MilanF1 Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 Kabel pro dia to určitě má, však je to HDi. Nejlépe to napíchnout na origo diagnostiku. A PP domontovat nejde, myslím, že někde na webu jsem viděl dát místo hodin jiný display, který ukazuje různé hodnoty, ale byl tuším jenom pro benzinové motory. Citovat
miroja Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 Diagnostika iba origo (PP2000), univerzaly sa moc nechytaju, palubny pocitac sa tu tiez riesil a myslim, ze pri tvojom motore by to ist mohlo. Na obe otazky tu najdes dost aj detailnejsich informacii, len treba pohladat. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 Miroja, tak asi by šel, ale kam ho dát, aby to nějak vypadalo. Třeba z jiného modelu by to podle mě mohlo jít Citovat
miroja Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 V tomto vlakne , sice primarne urcenom 406-ke, sa popisuje nielen ako rozchodit origo Peugeot palubak, ale aj ako rozchodit uni palubak. Uz je to viac nez rok dozadu, co si Dohny si domontoval do svojej 306-ky univerzalny, do meist, kde boli hodiny. Su tam aj obrazky ako to vyzera, hladaj v cca v polovicke stranky. Islo o tento univerzal: Citovat
MilanF1 Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 Díky za info, ale ten uni je snad jen pro benzin, ne? I u toho uni je to napsané v popisu... Pokusím se prokousat, jak rozchodit palubák z jiného modelu, třeba 406 Rád bych ho tam měl Citovat
miroja Odesláno 28. září 2012 Odesláno 28. září 2012 Mne sa podarilo zistit, ze taky isty motor ako mam ja, ma aj Fiat Scuto a ten palubak mal... tak teoreticky by aj na moj motor mohol ist palubny PC, aj ked neviem ako tam snimaju mnozstvo streknuteho paliva. Mozno len nepriamo od snimaca stlacenia plynoveho pedala (co moj motor tiez ma).. ale... keby bolo viacej casu sa tomu intenzivnejsie venovat .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.