Vítek1 Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Ahoj dneska z niceho nic prestal fachcit internet! Mam propijini od UPC to jest kabelovka ze zdi koax do nesmyslu od UPC z neho ethernet do wifi router TP link. Jak pisu normalne zapnu PC a net nejde vse se zdalo OK ale PC hlasilo ze je pripojene na wifi ale ne uz dal k internetu po restartu vse vpadalo OK po aktualizaci stranky se u wifi objevi vikricnik a zase hlasi ze neni pripojeno ven. Do routru se normalne dostanu na nastaveni zkousel jsem i reset ale nic. Kdyz zapojim kabel od nesmyslu UPC primo do PC tak vše jede kdyz jde jakkoliv prez routr (i kabelem) tak se na net nedostanu. Nesetkal se s tim nekdo? je kaput routr? Citovat
wojtěch Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 zkoušel jsi se z tp-linku připojit pomocí kabelu? Citovat
xpetrix Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 A vsetko blika ako predtym.Mne tiez odisiel router po zasahu bleskom do strechy,kde ma provider este staru antenu a blesk mi ho odpalil cez LAN kabel,WAN port.Vsetko ostatne blika ako predtym iba WAN port je KO. Citovat
Vítek1 Odesláno 19. září 2012 Autor Odesláno 19. září 2012 ano po pripojeni kabelu blika wan a na tom UPC pc activity kdyz dam aktualizovat stranku tak strasne dlouho nacita ale fakt extremne a pak napise ze nemuze u wifi na liste se objevi vikricni a po rozkliknuti ze neni pripojeni k netu. Citovat
Edison Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Ve statusu routeru kouknout, jestli má od UPC (na WANu) přidělenou IP od UPC. Dole by mělo být tlačítko na renew. Zkouknout nastavení přidělování IP na WANu, jestli je na DHCP. Mě se to občas taky stane. Např po restartu (tak jednou do 1/2 roka), že prostě to z nějakýho důvodu chce (výpadek napájení, ztráta IP od UPC...) a pak se to chytne třeba na potgřetí (zase na drahnou dobu). Jednou za předlouhý čas musím udělat i hard reset, takže zálohovat, zálohovat (nastavení). Používám linksys WRT54GL s alt. FW. Citovat
Edison Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Dlouhé načítání vidím pak spíš na problém s nějakým dobrým nastavením DNS. Na svym routeru mám nastavený mnou vybraný, ty poslílá na LAN a PC si je bere tam. Dobrý DNS si lze vybrat a vyzkoušet manuálním nastavením v PC (lze to pak i ponechat, ale vzhledem k dalším sítím, ke kterým se možná připojuješ to takto nedoporučuju, bo někteří správci jiné, než vlastní DNS nepropouštěj (nebo jak to napsat). Citovat
Vítek1 Odesláno 19. září 2012 Autor Odesláno 19. září 2012 no router je na zasuvce ktera se vypina coz by mohlo zpusobit ten problem s vypadkem ale kazdopadne i kdyz byl novej nebo uplne resetovanej tak vzdy hned nabeh bez nastavovani provozuji to takto min 2 roky. WAN kdyz pripojim kabel od UPC tak prideli uplne OK. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Restartoval jsi ten router?? to je první věc kterou máš udělat při problemu Citovat
koblih69 Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Dlouhé připojování bývá často problém s nějakou kolizí DHCP - mrkni jeslti nemáš nastavené přidělování adres na Routeru a pak nemáš třeba statickou na PC, která ti s něčím koliduje nebo je v jiném segmentu sítě a pod. Citovat
Vítek1 Odesláno 19. září 2012 Autor Odesláno 19. září 2012 ano restartoval! No nevim ze by to bylo v nastaveni? rano to normalne frcelo a vecer nic s mobilem to stejne a na druhem notasu taky Citovat
Edison Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Nemusí to být nutně routerem. Jak jsem psal, občas po restartu má problém s přidělením IP na WAN od UPC a sačí dát na routeru \"obnovit IP\"... Hlavně v tom statusu zkontroluj IP od UPC... Tam já vnímám onen problém. Jestli to ráno chodilo, na LANu bych problém neviděl, zejména proto, že do routeru se dostaneš, tzn., na LANu síť jede OK (včetně DHCP routeru). Problém tedy vidím mezi UPC a jeho DHCP a routerem (jeho WANem a přidělenou IP - nastavením na automatiku a DHCP - obdoba toho, co je v PC). Citovat
kujon106 Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Hoď sem výsledek trasování (traceroute, čit tracert, dle os) z pc třeba na www.google.com. Citovat
Edison Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Nejdřív mu musí jít router. Např. takhle: Citovat
Vítek1 Odesláno 20. září 2012 Autor Odesláno 20. září 2012 Tak to co rika edison si myslim ze je OK a kdyz dam tracert tak napise ze nejde prevect na IP Citovat
Edison Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 Takže: WAN conection type - není tam DHCP, Automatic DHCP... Nejsem si jist, že to znamená totéž, co Dynamic IP. Ale možná i jo Edit: To tam napravo píšou.. To je OK... :-) ... Pak bych zaškrtl Use These DNS Serveres a jednu z těch dvou použil jinou, než UPC. Pak zkusit pingnout postupně IP routeru na LANu, pak IP jeho WAN, IP výchozí brány, pak IP některý z DNS a nakonec IP třeba googlu. Dobrý je 8.8.8.8. To je DNS googlu. Pokud se nevrátí ping od DNS, pak se pochoipiteolně nedostaneš dál... Jednoho TP linka jsem taky dával, ale už si to nepamatuju... [upravil dne 20.9.2012 07:55 od Edison] Citovat
Vítek1 Odesláno 20. září 2012 Autor Odesláno 20. září 2012 tak jsem zkoncil u IP toho WAN ten predposledni pokus jsem zapomel pripichnout kabel pak napraveno Citovat
Edison Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 No... ale na google to prošlo... Ještě by byl zajímavý ping 89.177.136.1 a třeba 8.8.8.8 a 213.46.172.36 Joooo... ale je třeba to testovat přes WiFi.... [upravil dne 20.9.2012 08:17 od Edison] Citovat
Vítek1 Odesláno 20. září 2012 Autor Odesláno 20. září 2012 nene pozor google jsem mel kabel primo do pc Citovat
Vítek1 Odesláno 20. září 2012 Autor Odesláno 20. září 2012 nene pozor google jsem mel kabel primo do pc. beham tu jak blb porad to prepojiju. ty co jsi napsal tak vse vyprsel limit Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.