Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Šalda: pokud vidím dobře dle fot na webu, je to ta samá, co má táta. Je fajn, štípe se s ní opravdu dobře, není potřeba tolik síly jako se starou obyčejnou. Možná nevýhodou je, že špalek \"nepřehodíš přes hlavu\" kvůli tomu klínu. Zase ten klín pomáhá lepšímu rozštípnutí.

Sám rád štípu, ač používám starou poctivou kovářinu: Dlouhá a úzká s delší násadou. Na tu mojí musím trochu více tlačit, ale jsou srovnatelné, jenom ta moje díky svému tvaru častěji zůstává ve špalku a nechce se jí ven :grr

Odesláno

no, ja pouzivam tu o radu mensi a jsem s tim spokojenej, na velky spalky mam kalac :), tam je ti i fiskars X25 k prdu.

teda k prdu, to co ja kalacem dam na jednu ranu, to ty s X25 na 5 :)

Odesláno

Tak i Fiskars má svý kalače, ale to nechci, to už je na velký špalky. Zatím jsem vše naštípal s obyč sekerkou, jen někdy to šlo trochu hůř, tady u x25 díky klínovitému tvaru si myslím že to bude štípat o 100% líp než ta moja stará sekyra, třeba pak příští rok koupíme ještě kalač:D

Odesláno

ja tou mensi stipal spalky o prumeru 60 cm, ale slo to blbe, tak jsem koupil kalac za 260 a je to super :D

Odesláno

joo, výroba sekyrky hand made dobrý no, ale pak ji jen někde pověsit na zeď, mám i Fiskars, je dobrá, ale má pořád jednu nevýhodu-- musí se držet v ruce...:D, dnes už na dřevo jen se štípačem, člověk se u toho neunaví jako kůň..., teda hlavně pro toho, kdo převážně topí dřevem:myslim

Odesláno
protože máš 30, po padesátce budeš mluvit jinak :D:papa

deda v 82 a tata v 65 mi to drevo v klidu zase letos nasekaji, neni nad to mit kvalitni duchodce :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...