Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak včera jsem nechtít přepnul na \"máte slovo\" s Jílkovou a nestačím se divit, co se zaše vymýšlí. Manželka jde za nedlouho na mateřskou a bude muset mít tuto kartu. Dnes ji peníze chodí na účet a má tam trvalý převod na pojištění atd. Pokud karta nebude mít IB, jak toto vyřešit?

Doufám, že kartu nebude muset mít každý, pokud uvede důvody pro kterou ji mít nemůže.

Jsem na to fakt zvědav, nakonec to dopadne tak, že každý měsíc vyberu z skarty všechny peníze a vloží je na účet, který má u FIO a kde nic neplatí.

Odesláno

Zadá si trvalý příkaz k převodu z účtu Skarty na účet u Fio.

Tedy: 1. Skarta ji bude na nic, ale musí ji 4 roky mít

2. Účet k Skartě ji bude na nic, ale musí být veden

3. Peníze ve Fio bude mít o 1 pracovní den déle, než obvykle (převod z ČS do Fio)

4. Převod je zdarma

(pro zvídavé ceník: http://www.skontakt.cz/static_sportal/cs/Obchodni_informace-Produkty/Platebni_karty/Soukroma_klientela/Prilohy/skarta_sazebnik.pdf)

Odesláno

ja jsem jenom zvedavej, jestli to nabizi taky cikanum...........

kazdopadne jsem zvedavej na svou reakci, az mi to budou cpat...........

Odesláno

Kartu budou mít všichni jestli chceš nebo ne. Tam ti chodí peníze. Až budeš mít kartu a pudeš si ji na úřad převzít tak řekneš, že chceš aby ti peníze (všechno) přeposílali na jiný účet a nebo to uděláš u ČS na pobočce. Skarta je od České spořky.

Ze začátku peníze zatím chodí na účet který si uvedeš až kým nedostaneš Skartu. Pak máš peníze na ty kartě.

Hezky se na tom někdo nabalil. Proste S kartu musíš mít, a je jedno jestli ji máš v šuplíku nebo ji používaš. Naštěstí je vše ohledně karty zdarma.

Manželka má mateřskou již dva měsíce a zatím po kartě ani slechu. Zatím nám peníze chodí na účet, co jsme uvedli.

Tady máš o tom napsáno:

http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/3

[upravil dne 14/9/12 09:41 od Tango C8]

Odesláno

to je tunel jako prase a my zase na to vsichniu cumime a drzime pusy :/

Odesláno

Musíš držet hubu, jináč nemáš peníze.

A kolik papírování kolem toho je, to se budete divit kluci. Hlavně pevné nervy při vyřizování.

Např, jestli si chcete určit výšku mateřské měsíčně, musí manžel (krom jiného), když je zaměstnán doložit výší příjmu, pak zajít na ČSSZ osobně, tam to potvrdí (né na počkání) a pak to musíte osobně odnést jako příloho k žádosti na úřad. Když to nedáte, stát vám určí výší mateřské a to myslím do půl roku dítěte je to 7600 , pak do 4 roku 3800 kč - částky nevím přesně, ale takhle to je.

Když dáte ten papír, co jsem psal nahoře, tak mateřskou si určíte sami. Máte 220 tis a jestli je vyčerpáte za rok, nebo dva, tři , čtyři - je vaše věc . Např. manželka to má myslím na 38 měsícu a dělá to cca 5700kč.

[upravil dne 14/9/12 09:49 od Tango C8]

Odesláno

:D:D:D

protoze mi na pracaku rekli, potrebujeme dodat do deseti dnu to a to, tak to sem doneste.

cumeli jak kravy, kdyz jsem jim rekl, ze to naskenuju a poslu majlem :D

Odesláno

A jsteli budou chtít pracovní smlovu, tak je pošli hoooodně daleko. Po mně to chtěli taky, ale v práci mi dali potvrzení že tam pracuji a bylo. Na úřadě se museli uspokojit stím.

[upravil dne 14/9/12 09:59 od Tango C8]

Odesláno

jj, to uz jednou zkouseli, kaslat na ne....

po me chtej danovy priznani za lonsky rok :D

Odesláno

chlapyy,někde jsem četl, že stát ušetří desítky milionů, když bude posílat dávky přes S-kartu, tak nevím...:(

[upravil dne 14/9/12 14:22 od ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...