Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, potřeboval bych poradit. Před časem se mi u dodávky začala strácet chladící kapalina přepadem od víčka. Myslel jsem, že bude už špatné víčko tak jsem koupil nové, ale to nepomohlo. Později jsem zjistil, že mi chladící kapalina začala pěnit důvod nevim. Jestli se někdo spletl a nalil do nádobky omylem vodu do ostřikovačů či co, nemám ponětí. Nic méně jsem ji všechnu vypustil a vypláchnul komplet chlazení. Ale problém přetrval, voda se mi stále strácí přes víčko. Napadlo mě jestli by to nemohl dělat ten chladící nesmysl výfukových plynů co je u EGRu. Auto se normálně ohřeje a tu vodu nespaluje. Poraďte prosím co stim, jestli bych mohl mít pravdu nebo jiné návrhy díky za odpovědi

Odesláno

Otevři víčko a čuchni si, zda není cítit spáleninu. Mohlo by to být podfouknuté těsnění pod hlavou, kdy by ti to mohlo tlakovat z válce do chladícího okruhu.

Odesláno

Podľa čoho si usúdil, že by ti mala rásť teplota? To nie je termostat alebo chladič. Je tam jednoducho nejaká trhlinka a tlak z valcov ti ide do chladiacej sústavy, tým pádom ju tlakuje a tlak ide cez najslabší článok sústavy(expanzné viečko) von.

[upravil dne 6/9/12 16:45 od marko306]

Odesláno

No tak to je paráda :-( ještě se zeptám je hlava z 2.0 hdi RHZ(DW10ATED) stejná jako hlava z 2.2 hdi (DW12TED) nebo je to úplně jiná??? Dík

Odesláno

Michal.x - nejsem si jistej, ale řekl bych že 16ti ventil to fakt neni to by bylo poznat hned na první pohled ;-)

koblih69- já jí neschánim mám totiž jednu doma, tak se ptám jestli by to šlo nebo ne. Mimo to auto je teď každej den v provozu a nemůžu si dovolit ho tejden nechat stát a zkoumat jestli je fouklý těsnění nebo hlava.

Odesláno

ok tak díky za rady.. až se začne blížit zima tak se na to mrknu i s rozvodama, pokud mě to ovšem nedonutí dřív :-)

michal.x - vpohodě to se stane ;-) ale zarazil si mě s 16ti ventilem :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...