Petka75 Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Tak ted jsem volal do Peugeota, vědí o mě dost dobře, odpověd zněla, čekáme na vyjádření z Francie, řešíme to , máme zde ten samí problém s jiným autem, takže nevědí vůbec nic. proč tedy nevymění ty silenbloky ještě jednou, třeba vadná série, neříkal jsi jim to? Citovat
martinecondrej Odesláno 5. prosinec 2012 Autor Odesláno 5. prosinec 2012 hned od začátku ještě u domanského. Tvrdili mi že to není možné. 5008 co s ní teď jezdím už taky prodělala onu výměnu silentbloků a musím říct že docela dobrý. Dost jim na tom vibrujou ty 17 kola (což jsem už na svém vyřešil) takže to dost zkresluje. Každopádně to co dělá moje auto, tak myslím že tady není. Citovat
Petka75 Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Jasně, já zkusím u Domanskýho aby to vyměnili ještě jednou. Citovat
martinecondrej Odesláno 6. prosinec 2012 Autor Odesláno 6. prosinec 2012 Tak už mám auto doma, ale bohužel neopraveno. Byl jsem ujištěn, že je to uznáno jako závada a že se u výrobce vyvíjí řešení a že se ho určitě dočkám. Aut už je víc s tímto problémem a to nadnárodně. Týká se to jen motorizací 2,0HDI a pravděpodobně všech, jen to někde může být víc intenzivní (jako u mého auta) a nebo méně (třeba to náhradní co jsem měl). Co jsem pochopil, tak se to objeví po výměně silentbloků na nápravě, ale jen proto, že jsou tvrdší. Ta závada tam už je a může to být kdoví co. Klika, poddimenzovaný setrvák atd. Každopádně přístup servisu velmi dobrý a nemám důvod jim nevěřit, že pro vyřešení udělají maximum. Citovat
Leftfield Odesláno 6. prosinec 2012 Odesláno 6. prosinec 2012 Viem, že to sem nepatrí, ale v služobnej 3008 čke mám tento motor a chcem sa spýtať, či aj Vám po vyšliapnutí spojky oneskorene klesnú otáčky. Je to spôsobené dvojhmotnostným zotrvačníkom? Niekedy to je dosť nepríjemné. A tiež sa mi zdá, že cítim vibrácie... Citovat
martinecondrej Odesláno 6. prosinec 2012 Autor Odesláno 6. prosinec 2012 nic takového nepozoruji, pouze při záběru a určitých otáčkách vibrace. U předchozího auta mě upozorňoval servis na opotřebený setrvák při cca 132000KM a najel jsem s tím celkem 185000 a ještě to určitě někde jezdí. Dělalo to pouze to, že při zhasínání motoru se to celý oklepalo a rozjezd za 1 byl s lehkým trhnutím, jinak nic. Jinak teď na 5008 už mi byl měněn a nic to nevyřešilo, ale třeba je celkově nějak poddimenzován a nebo je chyba úplně někde jinde. [upravil dne 6/12/12 14:24 od martinecondrej] Citovat
Petka75 Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Tak to je zpráva, tzn. co dál, to nikdo neví? Budu trvat na odstranění nebo reklamaci vozidla. Citovat
martinecondrej Odesláno 7. prosinec 2012 Autor Odesláno 7. prosinec 2012 držím palce a dej vědět jak pochodíš. Já si jsem jistý, že se to vyřeší, jen to nebude hned. Citovat
Petka75 Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 víš, ale tohle chvění než se vyřeší, tak se proje eví na něčem jiném, třeba praskne výfuk, já nevím co ještě, ale není to dobré pro auto. Jo v sobotu jsem v -11 nastartoval a myslel jsem za jízdy, že uteču, to byl zvuk motoru, šicí stroj, tam musí něco být v háji za studena, hydrostav nebo vstřik, no uvidíme. Citovat
Petka75 Odesláno 16. leden 2013 Odesláno 16. leden 2013 Zdarec, tak jak jsi na tom s odstraněním chvění, nějaké novinky? Citovat
martinecondrej Odesláno 16. leden 2013 Autor Odesláno 16. leden 2013 Včera jsem se dotazoval a stále nic. Řeší se to přes centrálu v německu a konkrétně na mé auto jsou tam 2 jednací čísla (nebo tak nějak). Jedou se to řeší přes Domanského a jednou přes Kladno Citovat
Petka75 Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 To mé klepání v motoru se taky ještě nevyřešilo, a chvění auta se zlepšilo, ani se neptej po čem, trefil jsem na silnici nějaký předmět, guma disk v háji a vibrace minimální, asi si to nějak sedlo zpět.:myslimhttp://www.peugeot-club.com/kniha/img/myslim.gif Citovat
MilhausF Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 martinceondrej jak to dopadlo s tou reklamací ? Citovat
martinecondrej Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 Dopadlo to tak, že jsem šel do jiného servisu. Mám znovu novou spojku a dvouhmotu. Následně ještě pravou poloosu. Nic nepomohlo a dál mám čekat na řešení od výrobce. toto mi napsali z peugeotu: Vážený pane Martinec, v návaznosti na naši komunikaci týkající si popsaného problému /vibrace vozidla/ jsme kontaktovali Aut. koncesionáře PEUGEOT v Praze 5, který nám podal základní informace. Můžeme než jen potvrdit, že deklarované zásahy u spol. Domanský P-5 byly realizovány . Pokud jde o výměnu zesílených silenbloků v provozovně Domanský s.r.o. ve Zdibech. Zásah byl proveden, avšak nebyl zřejmě nárokován jako záruční, neboť o tom není v naší aplikaci záznam. Nicméně, ref. vym. ND je 352 380, 2 ks /jeden pro jednu stranu. Jednalo se o lůžko předního trojúhelníkového ramena /zadní/. Zásah byl skutečně proveden na základě tech. informace výrobce. Původní reference tohoto dílu byla 352 392. Bohužel, v současné době jiné informace k popsanému projevu a jeho řešení k dispozici od výrobce nemáme. Podáváme Vám tyto informace. Je od nich moc hezký, že mi podávají tyto informace, ale co já s tím Citovat
martinecondrej Odesláno 24. červenec 2013 Autor Odesláno 24. červenec 2013 Tak výše popisované vibrace jsou pryč. Musel pomoct až neautorizovaný servis a odstranění tvrdších silentbloků. Ještě musím vyměnit kotouče, které jsou vadné od začátku a kvůli kterým tam cpou ty tvrdý silentbloky. Teda nechápu, že to za to Peugeotu stojí, když zpětně vidím, co pak všechno měnili zbytečně. Citovat
P607Olda Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Jak budou měnit kotouče, tak ať změří úchylkoměrem, jestli nehází náboj! Případně jim tam zavolej! Změření trvá pár sekund (když už je kotouč dole) - bojoval jsem s tím dlouho na 406, jak píšu jinde. Citovat
martinecondrej Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 tak kotouče vyměněny a všechno je v pořádku. Konečně mám zase auto za které se nemusím stydět rozhodně ale ne díky autorizovanému servisu a jejich \"odborníkům\" Citovat
Pacho69 Odesláno 26. červenec 2013 Odesláno 26. červenec 2013 Já jsem v autorizáku problém neměl. Ono to je prostě individuální od servisu. Je pravda, že jsem musel přijímacímu technikovi vysvětlit, že ta závada se stává prostě občas, 1000km nic a pak 3x za 100km, prostě tím, že si udělá kolečko kolem servisu to nezjistí. Ale kotouče pak vyměnili rovnou. Jinak ty přední kotouče jsou oproti zadním celkem laciná záležitost, jak jsem koukal, zadní mají v sobě integrované ložisko, takže stojí dvakrát tolik co přední. Citovat
MilhausF Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Minulý týden proběhla výměna silentbloků v autorizovaném servisu v rámci záruky. Zatím ujeto 600 km a vše OK. Citovat
1075 Odesláno 11. červenec 2015 Odesláno 11. červenec 2015 Zdravím zde majitele 5008. Tak jsem se stal taky vlastníkem tohoto vozu. A chci se hned zeptat, mám taky problém s vibracema volantu. Ale já už ty vibrace pozoruji tak od 60-70 km a víc. Mám motor 1.6 HDI 82 kW r.v.2010 a najeto 180 000 km. Přední kotouče byly měněny při 142 000 km myslíte že by to mohli dělat ty kotouče? Dneska jsem je měřil a mají tloušťku cca 25,3 mm. Při brždění to ale do brzdového pedálu nekope tak se mi zas nezdá, že by to bylo těma kotoučema. Jak tu někdo psal ohledně těch silembloků stačí vyměnit jen ty zadní nebo raději všechny. Ten silemblok je asi v tom ramenu nalisovaný předpokládám, je složité to rameno vyndat ven. Od jakého výrobce doporučujete vzít ty silembloky koukal jsem v autokelly a tam mají asi 6 výrobců na výběr. děkuji za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.