Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim pani,

nedavno som presiel zo 406 2,0T na 407 3,0 V6.

Auto ma 6st. automat BVA6.

Co ma zarazilo hned po kupe bola aktualna spotreba pri brzdeni motorom.

U mna zacne z ca.6l/100km pomali klesat a az po dlhom brzdeni (alebo zjazde dolu kopcom )sa ustali niekde u 3l/100km.

Spociatku som si myslel ze to je automatom, ale ked som sa zviezol bratrancovou HDI s rovnakou prevodovkou, hned mu to slo do nuly!

Kde moze byt pes zakopany?

Vdaka za rady!

Odesláno

Taky mám 3.0 s automatem - model kupé, když jedu z kopce nebo jak píšeš bez plynu tak mám na aktuální spotřebě 0.0, ale musí tam být kvalt který točí nad 1500 otáček, protože jinak si motor přisává benzín.

Odesláno

A jakou máš průměrnou spotřebu,jestli ji nějakým způsobem sleduješ? Ono jedna věc co ukazuje budík a realita může být ve skutečnosti jiná.:)

[upravil dne 31/8/12 18:46 od benik1984]

Odesláno

Spotreba viacmenej sedi.... davam vzdy plnu a nulujem km.

Ked som chcel jazdil som aj za 8,5 ale to bol dochodcovsky pristup, ktory k tomuto autu vobec nepasuje....

Mam Peugeot Planet, zajtra to napichnem a skontrolujem co sa da.... potom dam vediet...:(

Odesláno
Zdravim pani,

nedavno som presiel zo 406 2,0T na 407 3,0 V6.

Auto ma 6st. automat BVA6.

Co ma zarazilo hned po kupe bola aktualna spotreba pri brzdeni motorom.

U mna zacne z ca.6l/100km pomali klesat a az po dlhom brzdeni (alebo zjazde dolu kopcom )sa ustali niekde u 3l/100km.

Spociatku som si myslel ze to je automatom, ale ked som sa zviezol bratrancovou HDI s rovnakou prevodovkou, hned mu to slo do nuly!

Kde moze byt pes zakopany?

Vdaka za rady!

Nemam sice presne to co ty,ale PC mi pise presne to co tebe.No neriesim to,lebo aktualnu spotrebu nema vyznam sledovat.Dolezita je predsa priemerna spotreba,ci? :D

Odesláno

no chapem ho aj, lebo pri deceleracii CUT OFF maju byt vstrekovace vypnute.

Vypocet aktualnej spotreby vychadza z dlzky vstreku, co je jasne ze vstrekovace davkuju

co by nemali. Podobny problem riesi aj moj znamy... zatial sme na nic nedosli, resp. riesime ine veci,

ale dojde aj k tomuto... Na dia sme nic nezistili... :myslim

[upravil dne 31/8/12 21:47 od Marcel00]

Odesláno

Na inych autach som bol zvyknuty,ze okamzite po zlozeni nohy z plynu spotreba klesla na nulu,no mne klesa pomaly a postupne.Ale priemerka je takmer ako pisu papiere,tak nie je co riesit,ked ju milujes :D

Odesláno

A co zkusit změnit jízdní styl, ona se adaptuje na to, jak jezdíš. Co ti to udělá, když třeba ve 100 km/h pustíš prudce plyn, mělo by to skočit na nulu. Něco jiného se stane, když ho budeš pomalu pouštět. Ona ta převodovka může pracovat ve \"skluzu\" na obě strany a to jak při akceleraci, tak i při brždění motorem. Proto třeba ty \"nesmyslné\" údaje o spotřebě.

Ale tohle ještě nemám pořádně nastudováno. Třeba se pletu.

V režimu \"S\" se ti to chová stejně? Pochybuju o tom.

Odesláno

Mozno je daky starsi soft v PC. Na mojej 605 mam okamzitu spotrebu 0.0 pri fakt dobrom kopci, zaradena 4, rychlost okolo 70 a ot nad 2000 ot.

Technika ide dopredu, tak to tiez neriesim.

Priemer mi vychadza na 6.8 L , v skutocnosti 6.0 L. tak kde je pravda ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...