Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak zatím spotřeba vypadá více než dobře, ale řeším menší problém s podsvícením. Displej svítí i když vyndám klíček ze zapalování. Měřil jsem napětí na těch drátcích co napájí podsvícení a výsledky jsou tyto:

bez klíčku: 8V

běží motor, zhasnutá světla: 7V

běží motor, rozsvícená světla: 6V

Napájení toho displeje jsem měl už původní (prvních 7 drátů v horním konektoru), tam jsem nic nebastlil. Jediná věc, která mě napadá je to, že nemám v té spodní řadě zemnící kabel (na pinu 2), ale tím to asi nebude. I když pro jistotu ho tam dneska dodám... :myslim

Dave_K tam měl modré LEDky a nevím jak moc mu to svítilo a co s tím všechno dělal, teď ale není online, tak se ptám tady, jestli se někdo s něčím podobným nesetkal...

[upravil dne 15.4.2008 VIP3R]

Guest servisman
Odesláno

VIP3R zapojený podle schématu??Já to udělal podle něj jen jsem tam nedával jeden drátek,takže displej svítí stále stejně,i když zapneš světla.Nezapojoval jsem pin 5.Máš na displeji dobře ukostřeno::pin 2

Odesláno
Původně zaslal: honza406

VIP3R zapojený podle schématu??Já to udělal podle něj jen jsem tam nedával jeden drátek,takže displej svítí stále stejně,i když zapneš světla.Nezapojoval jsem pin 5.Máš na displeji dobře ukostřeno::pin 2

Právě, že ten napájecí svazek (horní lišta) tam mám origoš a do něj jsem se nevrtal, myslím, že takhle se to chovalo i když jsem to poprvé zapojil na zkoušku (dřív než jsem začal cokoli dodělávat). Dneska tam zkusím přidat ještě ten druhý kostřící kablík (dolní lišta pin 2) - ale vevnitř jsou myslím ty kostřící piny stejně propojené, tak to tím asi nebude... :myslim

Přinejhorším natáhnu napájení podsvícení od hodin - je to už jen detail, hlavně že funkce PP fungují dobře. :super

Odesláno

od Ferryho:

tlacitko na prepinani zobrazovanych udaju na displeji - drat 7205, BSI - hnedy konektor 12 pozic, pozice 1

drat 1368 - udaje o vstrikovani z ridici jednotky, BSI - hnedy konektor 12 pozic, pozice 9

BSI komunikuje s displejem po dvou dratech 9004B a 9005B BSI - modry konektor 26 pozic, pozice 19 a 21, displej cerny konektor 18 pozic, pozice 4 a 18

Zdravím všechny zájemce o PP. Tak už jsem se k tomu taky dostal a zde je má zkušenost. Uvádím tyto základní detaily: nový model, motor HDi 66 kw,displej typu \"B\",BSI B1,dráty od BSI nejsou dotaženy k páčce.

Můj postup: dojetí na diag a odbl.PP,drobný problém ale řekl mi že údajně by to mělo chodit, doma jsem natáhl drát z hnědého konektoru pozice 1 na BSI(jde to dobře vyndat,je potřeba mít nějaké dráty z počítače)+kostra k mikrospínači. PP přepíná, nějaká čísla ukazuje, ale přijde mi to nějaký divoký, případně kolik je potřeba najet aby se to trochu srovnalo. Jel jsem jen krátce.

To od Ferryho nahoře jsem dal proto,že si nejsem jistý zda-li neni potřeba natáhnout ještě drát číslo 1368? Případně kam? Na tom hnědém konektoru u BSI totiž u pozice 9 drát neni. Děkuji za radu

[upravil dne 18/4/08 býv.hokejista]

[upravil dne 18/4/08 býv.hokejista]

Odesláno

pokud není drát 1368 do BSI dotažen, je třeba ho natáhnout od řídící jednotky motoru,nebo konektoru pod baterií,proto to asi ukazuje nesmysly

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

pokud není drát 1368 do BSI dotažen, je třeba ho natáhnout od řídící jednotky motoru,nebo konektoru pod baterií,proto to asi ukazuje nesmysly

Do hnědého konektoru na pozici 9 na BSI není tento drát zaveden.

Dnes jsem zjistil, že z řídící jednotky na pozici 63 u motoru jde tento růžový drát 1368 (také číslo 2709?) do konektoru pod baterkou a dále pokračuje snad jako šedivý ale špatně se mi čte co na něm je. Nevíš kam jde, případně mám se tady napojit(pod baterkou) a natáhnout přímo na BSI?

Prosím poraďte, věřím že už jsem blízko. Děkuji

Odesláno
Původně zaslal: býv.hokejista

Dnes jsem zjistil, že z řídící jednotky na pozici 63 u motoru jde tento růžový drát 1368 (také číslo 2709?) do konektoru pod baterkou a dále pokračuje snad jako šedivý ale špatně se mi čte co na něm je. Nevíš kam jde, případně mám se tady napojit(pod baterkou) a natáhnout přímo na BSI?

jestli jde dal z konektoru pod baterkou, tak bys ho mohl objevit v konektoru (podobny kulaty ) na sloupku rizeni pod palubkou, ted z hlavy ale nevim ktera barva, jsou tam tri, modrej, hnedej a cernej

Odesláno

Původně zaslal: býv.hokejista

jestli jde dal z konektoru pod baterkou, tak bys ho mohl objevit v konektoru (podobny kulaty ) na sloupku rizeni pod palubkou, ted z hlavy ale nevim ktera barva, jsou tam tri, modrej, hnedej a cernej

Díky, zkusím to omrknout, ale mám takový dojem, že u mého auta tyto konektory mezi motorem a kabinou nejsou. Myslím, že je tam taková průchodka a v ní všechny kabely nebo většina.

Divný je, že ten růžový kabel 1368 pokračuje jako šedivý.

Asi by to chtělo nějaký upřesňujicí schéma.

Ale přesto díkes pokud ještě na něco příjdeš.

Odesláno

No jak koukám do schématu tak ze šedýho konektoru má ten drát číslo 1638 a končí pod volantem v černým kulatým konektoru na pozici č.8 a z něj jde o5 jako drát číslo 1368. Tk na to jukni. :papa

Odesláno

Tak dneska jsem přepočítával jak moc mi PP kecá - po 690km jsem dotankoval plnou na stejné pumpě ze stejného stojanu a výsledky jsou následující: spotřeba podle PP 6.9 l/100km, reálná spotřeba 7.4l/100km.

Trošku mě štve, že se to liší o tolik, ale na druhou stranu jezdím o litr méně než před instalací PP, takže jsem celkem spokojený... :super

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Tak dneska jsem přepočítával jak moc mi PP kecá - po 690km jsem dotankoval plnou na stejné pumpě ze stejného stojanu a výsledky jsou následující: spotřeba podle PP 6.9 l/100km, reálná spotřeba 7.4l/100km.

Trošku mě štve, že se to liší o tolik, ale na druhou stranu jezdím o litr méně než před instalací PP, takže jsem celkem spokojený... :super

me to na LPG ukazuje taky cca o 0.5 - 1l vic

Odesláno

Tak přátelé konečně jsem sehnal displej PP na starý model 406. Zbývá ho jen zapojit.. měl ych pro vás takový špíček.. Neměl by někdo fotku zadní strany rádia 4050?? na fotce pak vysvětlím o co jde..

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Tak přátelé konečně jsem sehnal displej PP na starý model 406. Zbývá ho jen zapojit.. měl ych pro vás takový špíček.. Neměl by někdo fotku zadní strany rádia 4050?? na fotce pak vysvětlím o co jde..

No kdyby se mi chtělo, tak bych ho mohl skočit vyfotit mobilem na parkoviště (vozím ho v kufru)... :D

Tak jsem se nakonec prošel - ale bohužel mobil to moc nedává, navíc při tom sluníčku, takže kvalita je příšerná (zítra to můžu vyfotit pořádně)... :(

radio.JPG

[upravil dne 24.4.2008 VIP3R]

Odesláno

no paráda.. děkuju.. Takže moje otázka zní:

Mám na současném rádiu Panasonic výstup jak na ISO konektor tak na 2xCinch. Na cinche mam napojený zesilovač.

Jak vyřešit zapojení zesilovače pokud si koupím originální rádio 4050??

Odesláno

zapojen pal. poč. u HDi - Huráááááá

Přesunuto

Za prvé chci všem moc poděkovat jelikož jsem se ptal vícero lidí.

Menší popis mého problému: neměl jsem zavedeny dráty do konektoru pod páčkou od BSI a drát z řídící jednotky ECU do BSI. Páčku na přepínání jsem zatím neřešil, snad časem. Mám displej typu \"B\"-ten velký.

Nejprve jsem jel na Diag 2000 do Peugeotu a tak mi byl aktivován PP. Dále jsem natáhl drát z hnědého konektoru pozice č.1 na BSI a kostru na mikrospínač který jsem zatím umístil vedle displeje. Dále je potřeba natáhnout drát č. 1368 z řídící jednotky ECU (tuším označení EDC 15)na pozici č.63 do hnědého konektoru pozice č.9 na BSI uvnitř vozu. Tento drát se také dá najít ve spodním konektoru pod baterkou(levý z pohledu před vozem), pokud ne, musí se natáhnout z té patice na ECU. Montáž při odpojené baterce.

Snad jsem to popsal dobře a pochopitelně. Sám jsem měl hodně dotazů ale teď už to funguje. Na případné dotazy a v rámci možností rád zodpovím a pomůžu.

Tímto všem ještě jednou moc díky a miluju svojí 406 (ženušku také).

Odesláno

Čau, chtěl bych se zeptat jak se rozebírá páčka k umístění spínače k PP. Co všechno se musí sundat a rozebrat. Chci se do toho pustit, tak abych u toho netápal a rovnou se na to vrhnul. Díky

Odesláno
Původně zaslal: eggnoog

Čau, chtěl bych se zeptat jak se rozebírá páčka k umístění spínače k PP. Co všechno se musí sundat a rozebrat. Chci se do toho pustit, tak abych u toho netápal a rovnou se na to vrhnul. Díky

Na novej model nevím a na starej se to tu už probíralo. Pročti si to tu. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...