Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

silny OFFTOPIC

uz som pisal aj Medvedovi... neviete mi poradit ako odhlasim tento topic ? stale mi chodia maily ze su nove prispevky a pritom ja uz toto vlakno ani nemam medzi sledovanymi polozkami... DIk ROpa

Odesláno

Včera jsem vyloupl to tlačítko na pravé páčce a při pohledu dovnizř je vidět, že páčka je průchozí pro vsunutí vodíčů, ale na jejím druhém (vnitřním) konci je vidět jakýsi bílý materiál, asi silon, takže je jakoby zaslepená. Jak se dají skrz toto protáhnout vodiče ke konektoru?? A jak vůbec páčku demontovat?? Asi se sundá spodní kryt. Musí se sundavat volant??

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

Jinak po vyloupnutí krytky je vevnitř kulatá podložka na tu jsem připevnil mikrospínač a kabely protáhl páčkou,stačí slabé káblíky.Pak se udělali drobné upravy krytky aby se dalo lehce klikat,pružinka není potřeba

Díky za postup. Na ten talířek jsem taky přidělal mikrospínač. Mně šlo o nějaký materiál, který je vidět až na druhém konci té páčky, tedy u toho jejího uložení.

Guest servisman
Odesláno

ono se to blbě vysvětluje foto bohužel nemám.Jsou tam jazýčky zacvaknuté ty povolit a opatrně rozebrat.Rozebral jsem tak a nic nevyskákalo,jde jen o to kudy ty káblíky protáhnout aby vevnitř nezavazely.Fotka není nebyl foták a postup jsem nedokumentoval.

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

ono se to blbě vysvětluje foto bohužel nemám.Jsou tam jazýčky zacvaknuté ty povolit a opatrně rozebrat.Rozebral jsem tak a nic nevyskákalo,jde jen o to kudy ty káblíky protáhnout aby vevnitř nezavazely.Fotka není nebyl foták a postup jsem nedokumentoval.

Já dal do prázdný pozice v páčce ten plíšek s naletovaným drátkem od spínače a druhej drátek naletoval na kostru páčky. Potom už stačilo doplnit do protikonektoru plíšky a vypadá to jako origo. :):roker

Odesláno

tak už to mam hotový, největší problém byl protáhnout dva drátky, tak malou dírkou, jeden jsem napájel na konektor do pájky a druhý dal na kostru pod šroubek a funguje to:D

a nevěděli byste o někom, kdo mi to odblokuje? okolí Strakonic - jižní čechy

Guest servisman
Odesláno

co zkusit servis kolik by to stálo nebo jestli má někdo diagnostiku,v tom ti neporadím

Odesláno

Měl někdo z vás rozebrané ty dva kulaté konektory pod volantem (modrý a hnědý)?? Mám je připevněné svisle v nějaké plechové základně. Jde mi o to, jaký typ kontaktů je v těch konektorech, jestli ploché (např. tyhle:),

http://www.zbozi.cz/?q=PIN+ISO

nebo kulaté. A když jste napojovali ty dodatečné vodiče k PP, které jsou vytažené v těch konektorech a "končí" v nich, jestli jste použili právě nějaký protikus těch původních kontaktů, na které jste naletovali nové vodiče a prostě je zacvakli do volné pozice v konektoru. Dále bych rád věděl, jestli ty původní vodiče, které jsou v těch konektorech ukončené jsou v té horní, nebo dolní části, abych věděl, kde hledat.

Guest servisman
Odesláno

jedná se o tyto konektory dle fota.

Já si to napojil u budíků drát na dráp jako spojka.

vem že někdo má někdo ne kabel od řj v těch konektorech,já jsem jej tam měl ale mám to taženy od řj,našel jsem jej později

post-0-14109596977029_thumb.jpg

Odesláno

To jsou přesně ony. Jaris psal, že 2,1TD má vše v těch konektorech. Potřebuji vědět, jaké v nich jsou kontakty a v které části je ten vodič ukončen, resp, odkud už nepokračuje a podle toho shánět příslušný kontakt. Buď samce, nebo samici.

Odesláno

:xvulJak tak koukám, tak se tady vede diskuze na úrovni na kterou by měl mít člověk nejméně dvě vysoké školy. Je vidět, že i ,,obyčejný" člen P-C toto dilema vyřeší;):D:D:D

Odesláno

Když ta možnost je si to dodělat, proč ji nevyužít. Vím, že by to šlo i "obyčejně", tj. přibastlit ty vodiče na stávající, ale pokud je možnost to udělat nějak kulturně, tak je to lepší. Chci si to všechno připravit, abych až to rozeberu udělal všechno zároveň - PP - rádio - páčku ovládání rádia + všechna potřebná kabeláž. A nejlépe, aby bylo všechno "košer". Asi profesní deformace, no..:papa

Odesláno

Teď jsem narazil na malou nesrovnalost. Na té fotce je hnědý a modrý konektor. Na el. schematu jsou ale popsány tyto konektory v prostoru pod volantem:

- IC20A - 23pin - modrý

- IC20B - 23pin - hnědý

- IC20C - 23pin - černý

přičemž vodiče k PP = M431, 7205, 4310, 723 a 1368 jsou v černém konektoru a 4315 a 720 jsou v modrém konektoru. V hnědém není k PP nic. Otázka zní, kde je černý konektor??

Guest servisman
Odesláno

co jsem hledal u svého tak je jako bludiště s těmi kabely,proto jsem to udělal dle sebe.Palubák šlape,a páčku k rádiu kabel jsem měl sehnaný z vrakoviště tak jen dodat a natahnout,jinak orginál kabel je zapojen že rozebereš půl palubky

a jak se říká pod palubkou to není vidět nikde nevisí zatím nikdo si nestěžoval

Odesláno

Pokud jsem vlákno četl dobře, tak tu bylo dost nadšených hlášek o rozchození PP na starém modelu. Kudy a kde jste tedy kdo napojili těch pět vodičů (7205, 4310, 723, 1368 a M431), co mají jít přes černý konektor (který se ale drobet nekonná)?? Kde se dá najít svazek, v kterém jsou příslušné vodiče?

Odesláno

cumel jsem do schemat a jediny co me napada, proc tam ten konektor neni, je, ze svazky ktery jsou tema konektorama propojeny jsou ruzne pro ruzne vybavy auta ( i kdyz se clovek podiva do katalogu ND, tak je tam vzdycky vice objednacich cisel pro stejne pojmenovany svazek ), takze v nekterych autech konektor je a v nekterych ne.

Vim a chapu proc bys to chtel mit udelany pekne prehledne pres konektory, taky mam tyhle sklony, aby vsechno trochu nejak vypadalo a nebylo to jedno "vrabci hnizdo", ale v tomhle pripade tech par dratu bude holt treba napojit tam kde to pujde, tzn treba pripajet na stavajici draty u budiku atd.

jinak drat od ridici jednotky s cislem 1368 by se mohl dat najit jeste v konektoru IC02B - sedy kulaty pod kastlikem baterky v motorovem prostoru

Guest servisman
Odesláno

takže pánové ohledně drátů třeba od té řj.většinou končí pod akumulátorem jak bylo napsáno.Ale OK406 byl pokus králík tak jsme to táhli od řj,protože nebylo psáno kde to končí.Komisar má taženo taky od řj ten to dělal jako druhý ale pokud pak kouknul pod palubku tak kabel mu končí tam vedle pojistek,takže mohl napojit kabel tam.Neon a Švejk to má napojeno pod aku,kde je svorkovnice.Co naplat každý auto jinak.Co jsme proměřovali tak OK Neon ani Švejk to pod volantem nená ukončeno kabel od řj končí pod aku/šedý konektor kůlaty/

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jinak drat od ridici jednotky s cislem 1368 by se mohl dat najit jeste v konektoru IC02B - sedy kulaty pod kastlikem baterky v motorovem prostoru

Nechápu francouzské inženýry a kreslíře. nenašel jsem jediné schéma, kde by se tenhle konektor nevyskytoval (na rozdíl od reálu). Bezva pomoc. To mohli rovnou místo schémat doprostřed prázdného papíru napsat "vedeno, kudy se dá - to je různý" a nemuseli se kreslit s čárečkama vedení a s číslíčkama.

tady:

http://peugeot.mainspot.net/wiring406/p8c.shtml

se můžete podívat, že ten černý konektor má být přesně v té prázdné díře (6. INSTALLATION DIAGRAM - detail - "B"). Našel jsem i rozdíl mezi benzínem a dieselem. Obě verze mají vodič 1368 uložený v šedém konektoru IC02B (pod airboxem) shodně na poz. 13, ale výstup z ŘJ je jinde. Benzín vychází z ŘJ na poz. 4, kdežto diesel na poz. 23. Dále je divné, že vodič 1368 od konektoru IC02B (šedý) do konektoru IC20C (ten černý, co neexistuje) najednou přejmenovali na 1638 (na obou koncích) - že by chyba?? Proč ne, že jo, když operují s imaginárními díly.

Zajímalo by mě, pokud vodič 7205 (od pravé páčky k displeji) podle schemat vede od konektoru na páčce rovnou bez přerušení do neexistujícího konektoru a já ten vodič na svazku od páčky mám, kde tedy končí, či kam vede. Kdyby ty svazky nebyly bandážované, tak by se dalo po něm jít a zjistit kam vede, ale pokud ten kablík zmizí v zavázané žíle, tlusté jak prst, nechce se mi to rozebírat

Jak znám výrobu svazků u nás v podniku, tak se vodič daného průřezu (a ev. barvy) potiskne číslem, střihne na určenou délku, na obou koncích osadí příslušnými koncovkami a ty se pak zacvaknou do určenéných konektorů na jeho pozici. Celý svazek se následně bandážuje. Nechápu mozkem, proč by do jednoho konektoru nacvakli vodič, který má být zacvaklý v jiném konektoru, který ale není. Kde je tedy druhý konec?? :myslim Navíc ten imaginární černý konektor má mít 23 pinů. A pokuid už (podle fotek) někdo má za displejem PP oba konektory, tak ten spodní má PĚT vodičů vedených (údajně) tímto neexistujícím konektorem. Kudy to vede jim??

BTW: abych jim nekřivdil, že černý konektor neexistuje, tak Jaris je asi jediný, který je majitelem tohodle konektoru. Asi to tedy kreslili pro něj.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...