Votrelec5 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Ahojte Pri jazde a vypnutom rádiu som si všimol jemného šušťavého zvuku z klimatizácie pri dlhšie zapnutom A/C. Keď vypnem A/C šušťanie prestane a po zapnutí A/C to nie je zas nejakú chvíľu počuť. Je to normálne alebo to mám dať preveriť ? Citovat
koblih69 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Asi máš málo chladiva. Je s tím spojená nižší účinnost klimatizace. Chtělo by to odsát zbytek a znovu naplnit. Citovat
Votrelec5 Odesláno 19. srpen 2012 Autor Odesláno 19. srpen 2012 Asi máš málo chladiva. Je s tím spojená nižší účinnost klimatizace. Chtělo by to odsát zbytek a znovu naplnit. Dik za radu ale klimatizacia chladí normálne aj tak to može byť naplnou ? Nechať si nanovo naplniť klimatizaciu alebo len doplniť ? Citovat
Ferry Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 ze chladi normalne nebo min prakticky nepoznas, leda merenim teploty vzduchu na vystupu z vydechu. Pokud klimatizace susti, je proste malo chladiva. Plnicky klimatizace funguji tak, ze doplnit znamena vysat cely okruh - urci se hmotnost chladiva, ktere v okruhu bylo, zaroven se prefiltruje a vycisti a potom dle udaju ulozenych v pameti plnicky pro dane auto si sama vypocte rozdil mnozstvi chladiva, ktere je potreba dodat pro spravnou funkci, to se tam pak napusti zpet, vetsinou jeste s pridavkem noveho kompresoroveho oleje Citovat
koblih69 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Ten průběh bývá takový, že postupně slábne účinnost a pak začne \"šustění\" pak už obvykle není daleko čas kdy klima nespustí vůbec. Pokud je vše v pořádku a jezdí se alespoň 1x za 2-3 roky na servis který popisuje Ferry tak do se do takového stavu ani nedostaneš. Citovat
Votrelec5 Odesláno 19. srpen 2012 Autor Odesláno 19. srpen 2012 Ok pani dakujem. Objednané 2v1 Dezinfekcia ozonom + doplnenie klími za 34,90 € po zlave 50 % . Zase som mal štastie na akciu https://ozlave.sk/home/discount?id=156 Citovat
Gabriel 307 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 a už je všetko OK? aj mňa to čaká Citovat
koblih69 Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Ok pani dakujem. Objednané 2v1 Dezinfekcia ozonom + doplnenie klími za 34,90 € po zlave 50 % . Zase som mal štastie na akciu https://ozlave.sk/home/discount?id=156 No ono to s tou cenou nebude tak horké... pylový filtr se musí vyměnit, ale není v ceně, cena je počítaná na 300g chladiva (doufám, že to co ti odsají se nepočítá... ) ... takže si raději ověř kolik reálně zaplatíš. Citovat
DanculD Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 Jo, koblih ma pravdu, mne plnili (odsatie, test tesnosti a proste vsetky tie blbosti co tam pisu, ono to vlastne vsetko robi ten stroj sam) a zaplatil som 10eciek. Bolo treba doplnit 200g. A predpokladam, keby som prihodil dalsich 10eciek tak ju aj vydenzifikuju. Takze az taka super cena to nie je. A ta plna cena 70eciek, hm, no comment. Citovat
Votrelec5 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 a už je všetko OK? aj mňa to čaká Či to je ok ti napišem dnes večer pokial ma na dnes objednajú No ono to s tou cenou nebude tak horké... pylový filtr se musí vyměnit, ale není v ceně, cena je počítaná na 300g chladiva (doufám, že to co ti odsají se nepočítá... ) ... takže si raději ověř kolik reálně zaplatíš. Pozeral som rozne ponuky v KE a všetci chceli min 25€ za čistenie a 23-30€ za doplnenie. Pelový filter nie je v cene ale necham si ho vymeniť može stať cca 20-30€ skusim si ho kupiť u znameho. Čo sa chladiva tíka je to počitané čisto na doplnané chladivo nie na odsate Ak by moj peugeot otreboval viac ako 300g si priplatim za každý gram ešte 0,02€. Alebo viete odporučiť niekoho v KE kto to robí lacnejšie ? Ďakujem Citovat
Votrelec5 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Ahojte Takže som späť. V servise všetko hladko mam vraj nejaký drobný únik ale nič vážneho. Výsledok bol asi takýto: ------------------------ Mal som: 8cl z 20cl oleja v čerpadle chladiva 295g z 590g chladiva v systéme To všetko mi odsali ------------------------ Potom mi na novo doplnili: 20cl oleja do čerpadla chladiva 590g chladiva do systému (od 590g mi odpočítali to čo mi odsali takže som neprekročil spomínaný limit 300g to jest: 590g - 295g čo bolo moje = 295g chladiva mi dopĺňali čo je < ako 300g takže bez doplatku samozreme mi tam nevrátily moje staré chladivo ale dali 590g nového chladiva) ------------------------ Nič som nedoplácal a šušťanie zmizlo a chladenie o niečo sa zlepšilo. Ďakujem vam za radu a servisu za promtné a ferové riešenie a cenu [upravil dne 20/8/2012 20:44 od Votrelec5] Citovat
DanculD Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 No ak tam mas drobny unik, tak si tam za par tyzdnov/mesiacov opät. A si si naozaj isty, ze tam ma ist 590g chladiva? Ake mas OPR (DAM) cislo? http://www.liontamer.net/forums/index.php/topic,121.0.html Citujem Strakiho: 307 Všechny typy mimo DV6 Až do čísla OPR 10080 585 gramu Všechny typy mimo DV6 Od čísla OPR 10080 450 gramu Pisal to sem: Pytam sa len preto, lebo ked som bol doplnovat klimu, tiez v tej masine mali len jeden typ 307 a ta mala nastavene 585g ale podla OPR som vedel, ze tam ma ist len 450g, tak som ich este musel presviedcat a nelutujem, aj v tychto teplach z toho padaju ladove kocky. Citovat
koblih69 Odesláno 21. srpen 2012 Odesláno 21. srpen 2012 Pokud je ten systém neudržovaný mnoho let tak je tam určitý únik vždycky, takže se to opakovat nemusí Citovat
pito.za Odesláno 21. srpen 2012 Odesláno 21. srpen 2012 Hodnoty pre plnenie klimatizacie aj tu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.