Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Pri jazde a vypnutom rádiu som si všimol jemného šušťavého zvuku z klimatizácie pri dlhšie zapnutom A/C. Keď vypnem A/C šušťanie prestane a po zapnutí A/C to nie je zas nejakú chvíľu počuť. Je to normálne alebo to mám dať preveriť ?

Odesláno
Asi máš málo chladiva. Je s tím spojená nižší účinnost klimatizace. Chtělo by to odsát zbytek a znovu naplnit.

Dik za radu ale klimatizacia chladí normálne aj tak to može byť naplnou ?

Nechať si nanovo naplniť klimatizaciu alebo len doplniť ?

Odesláno

ze chladi normalne nebo min prakticky nepoznas, leda merenim teploty vzduchu na vystupu z vydechu. Pokud klimatizace susti, je proste malo chladiva.

Plnicky klimatizace funguji tak, ze doplnit znamena vysat cely okruh - urci se hmotnost chladiva, ktere v okruhu bylo, zaroven se prefiltruje a vycisti a potom dle udaju ulozenych v pameti plnicky pro dane auto si sama vypocte rozdil mnozstvi chladiva, ktere je potreba dodat pro spravnou funkci, to se tam pak napusti zpet, vetsinou jeste s pridavkem noveho kompresoroveho oleje

Odesláno

Ten průběh bývá takový, že postupně slábne účinnost a pak začne \"šustění\" pak už obvykle není daleko čas kdy klima nespustí vůbec. Pokud je vše v pořádku a jezdí se alespoň 1x za 2-3 roky na servis který popisuje Ferry tak do se do takového stavu ani nedostaneš.

Odesláno
Ok pani dakujem.

Objednané 2v1 Dezinfekcia ozonom + doplnenie klími za 34,90 € po zlave 50 % :D. Zase som mal štastie na akciu :D

https://ozlave.sk/home/discount?id=156

No ono to s tou cenou nebude tak horké... pylový filtr se musí vyměnit, ale není v ceně, cena je počítaná na 300g chladiva (doufám, že to co ti odsají se nepočítá... ) ... takže si raději ověř kolik reálně zaplatíš.

Odesláno

Jo, koblih ma pravdu, mne plnili (odsatie, test tesnosti a proste vsetky tie blbosti co tam pisu, ono to vlastne vsetko robi ten stroj sam) a zaplatil som 10eciek. Bolo treba doplnit 200g. A predpokladam, keby som prihodil dalsich 10eciek tak ju aj vydenzifikuju. Takze az taka super cena to nie je. A ta plna cena 70eciek, hm, no comment.

Odesláno
a už je všetko OK? aj mňa to čaká

Či to je ok ti napišem dnes večer pokial ma na dnes objednajú :D

No ono to s tou cenou nebude tak horké... pylový filtr se musí vyměnit, ale není v ceně, cena je počítaná na 300g chladiva (doufám, že to co ti odsají se nepočítá... ) ... takže si raději ověř kolik reálně zaplatíš.

Pozeral som rozne ponuky v KE a všetci chceli min 25€ za čistenie a 23-30€ za doplnenie. Pelový filter nie je v cene ale necham si ho vymeniť može stať cca 20-30€ skusim si ho kupiť u znameho. Čo sa chladiva tíka je to počitané čisto na doplnané chladivo nie na odsate :D Ak by moj peugeot otreboval viac ako 300g si priplatim za každý gram ešte 0,02€.

Alebo viete odporučiť niekoho v KE kto to robí lacnejšie ?

Ďakujem

Odesláno

Ahojte

Takže som späť. V servise všetko hladko mam vraj nejaký drobný únik ale nič vážneho. Výsledok bol asi takýto:

------------------------

Mal som:

8cl z 20cl oleja v čerpadle chladiva

295g z 590g chladiva v systéme

To všetko mi odsali

------------------------

Potom mi na novo doplnili:

20cl oleja do čerpadla chladiva

590g chladiva do systému (od 590g mi odpočítali to čo mi odsali takže som neprekročil spomínaný limit 300g to jest: 590g - 295g čo bolo moje = 295g chladiva mi dopĺňali čo je < ako 300g takže bez doplatku samozreme mi tam nevrátily moje staré chladivo ale dali 590g nového chladiva)

------------------------

Nič som nedoplácal a šušťanie zmizlo a chladenie o niečo sa zlepšilo. Ďakujem vam za radu a servisu za promtné a ferové riešenie a cenu :D

[upravil dne 20/8/2012 20:44 od Votrelec5]

Odesláno

No ak tam mas drobny unik, tak si tam za par tyzdnov/mesiacov opät. A si si naozaj isty, ze tam ma ist 590g chladiva? Ake mas OPR (DAM) cislo? http://www.liontamer.net/forums/index.php/topic,121.0.html

Citujem Strakiho:

307 Všechny typy mimo DV6 Až do čísla OPR 10080 585 gramu

Všechny typy mimo DV6 Od čísla OPR 10080 450 gramu

Pisal to sem:

Pytam sa len preto, lebo ked som bol doplnovat klimu, tiez v tej masine mali len jeden typ 307 a ta mala nastavene 585g ale podla OPR som vedel, ze tam ma ist len 450g, tak som ich este musel presviedcat a nelutujem, aj v tychto teplach z toho padaju ladove kocky. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...