Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den. Mam praskle koleno u prednihi dilu vyfuku u Evasiona r.v. 2000 s motorem 2.0 HDi 8v (RHZ). V servisu jen jedna volba - vymena celeho dilu vcetne katalyzatoru. Cena bez prace zhruba od 5000Kc. Ale prijde mi zbytecne kvuli shnilemu kolenu menit i ten drahy katalyzator. Prosim o radu, jak byste tohle resily a zda mi nekdo poradi nejaky dobry servis v Plzni. Predem dekuji.

Odesláno

Zavařit to nejde? Nejlepší by byla fotka na posouzení. Pokud je hodně uhnilé, uříznout a navařit tam kousek jiné trubky. Samozřejmě je to více práce než vyměnit kus za kus ...

Odesláno

Tak uz mam vyfuk opraveny. Prvni dil s katalyzatorem evidentne je jeste puvodni. Koleno bylo v miste ohybu derave. Stredni dil a koncovy meli na tele datum vyroby 2005. Takze od roku 2000 kdy se auto bylo vyrobeno je to uz treti vymena.

Puvodne jsem chtel vymenit jen koleno. Krome toho, potreboval jsem namontovat stredni a posledni dily. Pocitame: Trubkové koleno 90° Bosal BS 263-660 (60mm) 500 Kc, montazni sada Walker WA 82563 (tesnici krouzek, srouby a dve pruziny) 122 Kc, Trubkové prodloužení BOSAL BS 264-438 250 Kc, trumpeta 60mm pro spojeni se strednim dilem 150 Kc. Prace mi spocitali na 1000 az 1500 Kc dle toho jak to pujde.

Nakonec jsem usoudil, ze bude lepsi si vymenit cely predni dil. Bohuzel, ten neni k sehnani bez katalyzatoru. Zakoupil jsem koleno s katalyzatorem Walker WA 20546 za 4000 Kc vcetne montazni sady. Za praci jsem nechal stary katalyzator.

Po skonceni oprav celeho vyfuku pohravam s myslenkou zda nestalo za to vyhodit katalyzator vubec. Po te chvylce, co jsem mel derave koleno, auto mi jelo neuveritelne svizne. Skvele akcelerovalo a pekne tahlo od spoda. Nemate prosim nekdo zkusenosti s odstranenim katalyzatoru? Projde auto emisni kontrolu?

• O 2 týdny později...
Odesláno

katalyzator urcite ide vyhodit, ja jazdim bez neho uz pekny rok...auto taha vyborne (tahal som 1,8t)...na otazku, ci to prejde emisnou vam ale zatial odpovedat neviem :-)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

zanzara2: jak jsi prosim tebe spokojený? Uvažuji taky nad tím katíkem Walker WA 20546, je to dobrý nebo pozoruješ nějaký nepříjemnosti, jako např. jiná spotřeba, jiný tah, atd ??? Díky...

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...