Dingo2 Odesláno 27. červenec 2012 Odesláno 27. červenec 2012 Zdravím kolegy z Peugeot,chci se zeptat na radu,cukání při regeneraci FAP,Peugeot 407SW 2.0hdi r.v. 2004,hodně nepříjemné,co s tím? Ve značkovém servise Bosch mi řekli,že vzhledem k tomu,že našli šponku v palivovém filtru,tak že je v háji čerpadlo,zdá se mi to blbost,to by někde prolínala nafta a vysokotlak už to být nemůže,filtr je před čerpadlem. Udělá mi opravu někdo v okresu Kroměříž,nebo Zlín? Dík za radu. Citovat
adam.bogocz Odesláno 27. červenec 2012 Odesláno 27. červenec 2012 cukání při regeneraci... nedělá to EGR? EGR 100% může způsobit cukání auta.. a vím že hraje roli při regeneraci, ohřeje více plyny,ale nevím jistě jestli zrovna při regeneraci to může být EGR.. na fóru v sekci 407 je více vláken kde se toto řeší, opravdu, zkus se podívat jinde Citovat
pengo Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 nazdar, ja som problem s hadickou na podtlakovom ventile, ktory otvaral okruh na sani pocas regeneracie. po vymene hadicky sa trhanie pocas regeneracie odstranilo. mozno ti to pomoze Citovat
Marcel00 Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 tam su tak male vole ze viditelna spona v palivaku by ti rozhodila tlak... sponu v palivaku budes mat najskor z nejakej cerpacky... v tych servisoch niekedy nevedia co od dobroty... hlavne ze diagnostikovali bez meratelnych hodnot... cukanie bych priklanal k tomu co bolo povedane vyssie ohladne egr pripadne regeneracie fap. a opravu coho potrebujes? Citovat
Pechy Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Mě to při regeneraci cukalo tak, že se s tím nedalo jezdit. To by se člověk uhrkal. Všichni mi také říkali, že to je EGR, ale pak mi na to koukl Straki a odstranil mi FAP a bylo po problémech. Také mi říkal, že kdyby to byl EGR, tak by to cukalo pořád.. Citovat
ondra123 Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 ahoj, no asi jsem řešil podobnou věcičku, cuky cuk.. jenže majitel auta jej dal do Peugeot servisu.. takže mu vyměnili čerpadlo a kontrolovali vstřiky, 1vstřik zničili tak dali nový, vyčistily palivový systém, vyměnily EGR.. no strašný prachy to stálo!!! a dělalo to dál.. (na učtu bylo i čištění FAP) pak jsem si vzal auto do parády no spíš jen početl a pohledal.. vyndal jsem FAP vzal ho vapkou, sajrajtu z toho teklo až hrůza.. no a jezdí jak za mlada .. Citovat
Pedros007 Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 V peugeotu jsou dobráci, větší zloděje snad ani nehledej.. Citovat
Machy999 Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Ahoj mně to cuká hlavně za studena zatím jsem to neřešil ale už je to horší a horší. Na dia určitě nic nezjistí. Mohl by se EGR vypojit aspoň na zkoušku. Než vypadne chyba. Což by mělo udajně trvat 100km (možná je to blbost jsem něke četl). Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 EGR můžeš odpojit. Chvíli se s tím nechá jezdit než to vyhodí chybu. Tímto způsobem jsem přišel na to, že cukání způsobuje EGR. V dia měl vše OK. Citovat
Machy999 Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 A stačí to odpojit od konektoru. To by se mělo nacházet někde v pravo v zadu. Když stojím čelně k motoru. ?? Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Ano, je to na motoru vpravo zezadu a vypadá takto. Na té černé části je nahoře zezadu konektor. Citovat
Machy999 Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Ok díky za foto. A když to odpojim něco pojezdím a pak to skočí do nouzáku pak to zas zapojím, chyba mi zmizí sama nebo musím na dia. Díky Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Myslím, že nebudeš muset dlouho jezdit, teda pokud to bude EGR. Mě na to zjištění stačilo pár minut, takže to neskočilo do nouzáku, ale v dia chyba byla. Tu jsem vymazal. Citovat
Machy999 Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Hned zítra to vyzkouším, cuká mně to hlavně za studena čili bych to měl okamžitě zjistit zda to bude EGR. Když ne tak kde pokračovat?? Vím, že to není jen tak, sere mě to. Auto chci mít ok. Citovat
HonzaZ Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Vyzkoušej, pokud se to nezmění, tak už jedině dia a pak se uvidí. Citovat
Machy999 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Cau, tak jsem vypojil EGR ventil, nastartoval a jel zhruba 3 km a bez náznaku jakéhokoliv cukání!! Raději to ještě zkusím jednou a pak ho asi nechám vyměnit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.