filas1 Odesláno 13. červenec 2012 Odesláno 13. červenec 2012 Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s cestováním v Peugeotu v 8 lidech na delší trasu. Jedeme za týden do Itálie, 4 malé děti a 4 dospělí, tak jsem zvědavý, jak to zvládneme. taky potřebuju dát na střechu 2 rakve kvůli zavazadlům, a nejsem si jistý, jestli se na ty příčníky 2 rakve vedle sebe vejdou. Citovat
Milan+ Odesláno 13. červenec 2012 Odesláno 13. červenec 2012 Tak myslím,že to problém nebude,vcelku jezdím dost často v šesti či sedmi a nejmladšímu je patnáct. Jináč než rakve dvě,tak bych to řešil jednou a to Atlantisem 900,má objem 680l. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 14. červenec 2012 Odesláno 14. červenec 2012 Než rakev na střechu, raději bych koupil box na kouli, nezvyšuje to tolik spotřebu a líp se k tomu dostaneš, ta střecha je fakt docela vysoko S tou lavicí v zadu nemám zkušenost, jak se na to vejdou tři lidi nebo dětský sedačky, ale v sedmi je to pohoda (3 dospělí a 4 děti), teď jsme tak tejden jezdili, ale je pravda, že jen krátký trasy. Snad Ti poradí Štěpuš, teď si od Mablese půjčovala lavici na delší trasu. A nebo Mables má snad zkušenost, když tu lavici má doma Citovat
Medvěd Odesláno 14. červenec 2012 Odesláno 14. červenec 2012 Osobně bych měl z dlouhé cesty v 8mi lidech s autem tohohle typu velké obavy, jel jsem několikrát v 8mi lidech (pravda dospělých a s bagáží) a na takovou cestu chápu VW Caravelle (Transporter) jako nejmenší akceptovatelný prostředek - ale je fakt, že 4 děti potřebují míň prostoru než dospělí. Citovat
filas1 Odesláno 14. červenec 2012 Autor Odesláno 14. červenec 2012 Minulý rok jsme jeli v 6ti dospělejch a dlouhou tarasu a bylo to úplně v pohodě. Box na kouli ani rakev Atlantis nemám, ale mám 2 menší rakve, tak snad se to tam vejde. Štěpuš jsem se ptal před týdnem ale asi tu moc není, neodpověděla. Citovat
MotoMoto Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 Nezapomeň že třetí řada není určena pro dětské sedačky, takže tam budeš muset nahnad dospělé. I když nevím jak ty děti jsou velké. To je fakt, ale v 8mi mi to přijde dost křeč. Jeli jsem v šesti dospělých a bylo to na knop. Ale to bylo v zimně a s veškerou výbavou. Já si myslím, že to je klasické auto s možností převozu vícše lidí, ale ne na dovolenou. Myslím, že jak píše Medvěd tak mikrobus to nenahradí. Citovat
filas1 Odesláno 16. červenec 2012 Autor Odesláno 16. červenec 2012 Tak už mi odepsala Štěpuš, prý to v 8-mi lidech zvládli úplně v pohodě. A to jich jelo 5 dospělých, 3 děti a ještě vezli jídlo na celý týden. Takže to snad zvládnem. Dnes si jedu půjčit lavici. Citovat
Lukas B. Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 no samozřejmě se v osmi na dovolenou cestovat dá, ale upřímně, žádné velké štěstí to nebude. :papaale nešť, také jsme zvládali třítýdenní študentské výpady škodovkou stopětkou v pěti lidech s komplet alpinistickou výbavou, všechno jídlo s sebou a dva dvacetilitrové kanystry s benzínem podél motoru. Citovat
Juve Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 Nuž...8 pasažierov je na tak dlhú trasu predsa len pre ten náš busík trošku priveľa ,ale však budeš pánom svojho času a spravíš si častejšie prestávky. Šťastnú cestu a príjemnú dovolenku prajem... Citovat
Bigbadjohn Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 Nezapomeň že třetí řada není určena pro dětské sedačky, takže tam budeš muset nahnad dospělé. Pořád nějak nechápu co máte všichni s tím, že třetí řada není určena pro dětské sedačky. Už se to tu objevuje po několikáté. Kde jste to vzali? V mém \"Návodu k obsluze\" se píše, že pouze prostřední místo ve třetí řadě není určeno pro dětské sedačky velikosti od narození do 13 kg a pro sedačky 9-18 kg. Pro sedačky pro vyšší váhové kategorie je i toto místo vhodné a ostaní místa jsou vhodná pro téměř všechny sedačky, jen na prostřední v druhé řadě se nedá dát sedačka s ISOfixem, protože tam není držák, ale např. naše sedačka se dá uchytit i bez tohoto držáku, tedy pouze pásem. Citovat
Juve Odesláno 16. červenec 2012 Odesláno 16. červenec 2012 Tu je tabuľka: http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1272626&aid=82394 Len si myslím že na lavicu sa okrem dvoch detských sedačiek už ďalší pasažier nezmestí. Citovat
salmius Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 Nezapomeň že třetí řada není určena pro dětské sedačky, takže tam budeš muset nahnad dospělé. Pořád nějak nechápu co máte všichni s tím, že třetí řada není určena pro dětské sedačky. Už se to tu objevuje po několikáté. Kde jste to vzali? V mém \"Návodu k obsluze\" se píše, že pouze prostřední místo ve třetí řadě není určeno pro dětské sedačky velikosti od narození do 13 kg a pro sedačky 9-18 kg. Pro sedačky pro vyšší váhové kategorie je i toto místo vhodné a ostaní místa jsou vhodná pro téměř všechny sedačky, jen na prostřední v druhé řadě se nedá dát sedačka s ISOfixem, protože tam není držák, ale např. naše sedačka se dá uchytit i bez tohoto držáku, tedy pouze pásem. sedačka pro úplný mrňata, tedy 0-13 (vajíčko), se doprostřed druhé řady nedá dát, protože má moc krátký pás, jinak já jsem dal v 8 lidech chorvatsko - 4 děti 4 dospělí, vzadu na lavici byly dvě děti a jeden dospělý uprostřed zrovna tak, jídlo na týden a všechny krámy a bylo to s jednou rakví 600 litrů ok, pravda je, že nastupování a vystupování trvalo kvůli krámům uvnitř samosebou déle . Že děti nesmí do poslední řady, podle mne, pravda není - ve slovinsku mě stavěli chlupatý a nic neříkali, teda o sezení dětí v poslední řadě. Citovat
MotoMoto Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Tak jsem se asi zpletl, ale měl jsem pocit že jsem to někde dokonce tady na foru četl, že do třetí řady sedačka nesmějí. Tak se za chybnou informaci omlouvám. Jinak ještě doplním, ža asi také záleží na rozměrech cestujících. Není dospělý jako dospělý. Když srovnám sebe a třeba Mildíka (nic vezlém kámo) tak je to podstatný rozdíl. Já si to dost dobře představit nedovedu, za mě už se nevešla pomalu ani moje malá dcera když měla takový ten podsedák. Citovat
filas1 Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 Tak zadní lavici mám namontovanou, je tam místa jako v běžném osobáku Citovat
Antonius Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Podľa vyššie uvedeného obrázka a aj podľa môjho návodu do tretej rady môžu ísť detské sedačky:roker. Výnimka je akurát ak je použitá 3-miestna lavica tak vtedy sa môžu použiť iba určené typy detských sedačiek vypísané v návode a na strednom mieste v tretej rade na lavici nemôže byť použitá sedačka do 13kg. Neviem si predstaviť ako to chlpatí budú kontrolovať - to by museli mať návod, či ? Citovat
Juve Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Tak zadní lavici mám namontovanou, je tam místa jako v běžném osobáku V bežnom osobáku ??? :D:D:D:D:D Citovat
filas1 Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 Tak zadní lavici mám namontovanou, je tam místa jako v běžném osobáku V bežnom osobáku ??? :D:D:D:D:D Tak Smart hlavně nemá zadní sedačky Citovat
Juve Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Noó.. ale ja som myslel ten Mercedes E-clase za ním...:D Mňa by zaujímalo či si zmestil tie dve truhly na strechu...lebo tiež nad tým uvažujem. Citovat
bajza206 SW Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Když sklopíte jaké koliv sedadlo tak na jeho zadní straně je nakresleno že dětská sedačka do třetí řady nepatří když to stihnu ofotim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.