Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Citujem z obch. podmienok: \"Smluvní vztah založený na těchto obchodních podmínkách vzniká mezi Objednavatelem a Poskytovatelem okamžikem schválení řádně učiněné objednávky. Odesláním objednávky Objednavatel strvzuje, že s těmito obchodními podmínkami souhlasí.\"

Tohoto by som sa držal:

Vyslovil si pri telefonickej objednávke vetu: OBJEDNÁVAM SLUŽBU TÚ a TÚ ?

Odoslal si nejakú potvrdenú PÍSOMNÚ objednávku?

Odesláno

Vyslovil si pri telefonickej objednávke vetu: OBJEDNÁVAM SLUŽBU TÚ a TÚ ?

Odoslal si nejakú potvrdenú PÍSOMNÚ objednávku?

Ano objednal jsem službu, ale za jinej peníz než bylo řečeno v telefoně.

Žádnou písemnou objednávku po mě zpět nechtěli poslat, a tudíž mě oni taky žádnou neposlali.

Odesláno

Koblih: Má to hned v prvním příspěvku:

No jde mě o to že jsme se v telefonu domluvili na určité částce a na faktuře byla častká o cca 500 Kč vyšší.Takže jsem zjistil že částka byla uvedena bez Dph, a to mě paní v telefonu buď neřekla, nebo jsem ji nerozuměl z důvodu špatného telefoního signálu o kterém samozřejmě věděla jelikož jsem jí to říkal.

[upravil dne 12/7/12 13:13 od MilanF1]

Odesláno

V obchodním to nehledej.... Na rovinu už jsem nepodal nabídku s DPH asi 15 let od doby co nedělám maloobchod... a stejně tak moji dodavatelé a odběratelé. Jinými slovy považuju za automatické, že mluvíme cenách bez DPH.... Chápu, že to vnímáš jinak a pravděpodobně by se ti podařilo dosáhnout zrušení smlouvy a vzájemného narovnání pohledávek. Nicméně vynaložené náklady převýší stávající rozdíl ceny.

Odesláno

A co s tím má IČO ? 500,-Kč je stejných jak pro živnostníka, tak pro zaměstnance. Firma jednala s koncovým zákazníkem a tudíž měla evidentně hlásit cenu včetně DPH. A taky nechápu, proč by měli první posílat fakturu, to je snad (až na výjimky) nerozum platit jakoukoliv službu předem. Ale jak není nic písemně, tvrdě bych s nimi bojoval.

Odesláno
A co s tím má IČO ? 500,-Kč je stejných jak pro živnostníka....

Jo? to sou mi věci :D

... snad je podstatný jestli je nebo není plátcem DPH...

[upravil dne 12/7/12 14:04 od koblih69]

Odesláno

ok upresnim svuj prispevek , smlouva se jiz dnes neuzavira jen pisemně to za prve, pokud se nekam registroval souhlasil s podminkama. jediny co ma sanci ukecat a vyhadat je to 500 rozdil na dph tim ze napadne telefonistku ze ho uvedla v omyl tim ze mu rekla castku bez dph coz ze zakona nesmi.

Odesláno

Přesně tak, smlouva uzavřená ústně má stejnou platnost a ty budeš prokazovat, že jsi byl uveden v omyl... ty důkazy nemáš - takže jen tvrzení proti tvrzení, ale oni mají možná nahrávku... kdo podá žalobu? Kolik stojí podání žaloby ... a máš jasno :papa

[upravil dne 12/7/12 14:08 od koblih69]

Odesláno

Nejsem plátce Dph!!!Nikam jsem se neregistroval, to oni.Dále se píše v jejich obcodních podmínkách toto:Smluvní vztah založený na těchto obchodních podmínkách vzniká mezi Objednavatelem a Poskytovatelem okamžikem schválení řádně učiněné objednávky. Odesláním objednávky Objednavatel strvzuje, že s těmito obchodními podmínkami souhlasí.

To nechápu protože mě obchodní podmínky poslali zárověň s fakturou, takže jsem si je předem nemohl přečíst!!!

[upravil dne 12.7.2012 14:20 od Zdenda-406]

Odesláno

Hodne stesti... rekl bych, ze mas za 2500.- aspon zkusenost do budoucna.

Na takovehle nabidky se zasadne reaguje \"Dekuji a uz mi nevolejte\".

GhostBuster: firma jednala s podnikatelem. To je obcas dost podstatny rozdil ;)

Odesláno

Já ty podmínky něčet, ale řekl bych, že:

- schválením řádně učiněné objednávky se rozumí i telefonická objednávka a schválením se myslí schválení poskytovatele služby.

- ty obchodní podmínky nesjou na netu? To bych se divil... mají ...http://www.epoptavka.cz/?action=faq_inquiry#podminky

Jojo za ty peníze ta zkušenost stojí, já už řešil případy kdy se jednalo o 32 tis. EUR ;)

Jinak na ty nabídky obvykle reaguju: \" nezlobte se nemám na tyhle atrakce čas\" a když jsou hodně votravný tak jim říkám \"nemůžete se živit nějak poctivě? \" :D případně se ptám odkud mají kontakt a trvám na vyřazení z DBF

[upravil dne 12/7/12 14:32 od koblih69]

Odesláno

Jinak podobnych prizivniku je plnej web, tyhle zda se jeste patri k tem \"slusnejsim\". Cas od casu nam do firmy prijde faktura od nezname firmy, ktera provozuje podobny \"skvely seznam firem\" a malou poznamkou \"zaplacenim objednavate nase sluzby\". Jeste ze takove faktury nemaji sanci projit nasi byrokracii :D

Dohledej si na webu, jak uspesni jsou podvedeni v napadeni tohodle. Obvykle maji dobre pravniky, pokud to pravnik neprovozuje rovnou ;-)

Odesláno
Jinak podobnych prizivniku je plnej web, tyhle zda se jeste patri k tem \"slusnejsim\". Cas od casu nam do firmy prijde faktura od nezname firmy, ktera provozuje podobny \"skvely seznam firem\" a malou poznamkou \"zaplacenim objednavate nase sluzby\". Jeste ze takove faktury nemaji sanci projit nasi byrokracii :D

Dohledej si na webu, jak uspesni jsou podvedeni v napadeni tohodle. Obvykle maji dobre pravniky, pokud to pravnik neprovozuje rovnou ;-)

co do firem ale me uz 2 roky chodi slozenka od ČP kde mam pojisteni odpovednosti zamestnavatele. Abych zaplatil jakesi zivotni pojisteni je u toho samozrejme ze bomba nabidka a zaplacenim souhlasim se smlouvou zajimave ze castka je velice podobna te od odpovednosti a chodi vzdy pred vyrocim te me pojistky. Poprve kdyz prisla jsem sedel u pocitace a chtel to platit

Odesláno

k nam jednu dobu do prace chodily dva časopisy ani už nevim o čem a rovnou unich byla faktura na 350,- , automaticky jsem to založil do učtarny sekce koš pod stolem :D

Odesláno

Ako bolo povedané, podla mna to neobhájiš ...

1. Si podnikatel / firma = neriadiš sa občianskym zakonnikom, žiadna lehota na vratenie teda neexistuje, pokial ich obchodne podmienky nehovoria inak (čo nehovoria)

2. Ako podnikatelovi, resp. živnostníkovi, ti mohli povedať cenu bez DPH. Je hlupost, ze to zo zakona nemôžu, je to firma, resp. maš IČO, a tam je to uplne normálne.

3. Službu si si objednal telefonicky, aj to sa povazuje za objednávku. Takisto predpokladám, že rozhovori si nahrávajú, a odkladajú. Takže dôkaz od toho mať budú.

4. Službu si využil, je jedno, či pred poslaním FA, proste využil. Oni predavaju službu, kde ti davaju k dispozicii nejake \"poptavky\" a kontakty = je uplne jedno, ci si tam niekomu zavolal, alebo nie. Oni ti predavaju prave moznost, tie konakty vidiet ... Keďže si už raz vstupil do systemu, tak si tie kontakty proste videl, a službu si vyuzil ...

Osobne by som skusil formu reklamacie, a ziadal aspom zlavu, je to jedna s moznosti, ako dostat aspom ciastku naspäť ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...