Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, minulý týždeň som sa stal majiteľom 306-tky 1,9TD 66kW.

Chyby ktoré potrebujem vyriešiť:

- nejde otáčkomer - poistky som skontroloval, všetky OK, do prístrojovky som

sa zatiaľ nepozeral.

-kolíše teplota motora - v rozmedzí 80 až 95°C :myslim

-nájsť DAM kód - malo by byť číslo nastriekané pri vrchnom uložení pravého

predného tlmiča, len dáko ho nechce zobrať diagnostika.

- Zháňam aj knihu: Jak na to.

Za všetky odpovede ďakujem. :super

Odesláno

otačkomer prestal isť aj mne sám od seba no sám od seba aj začal isť asi po týždni ... možno to bude čidlo je niekde medzi prevodovkou a motorom sa mi zdá

teplota motora by mohol byť kludne termostat

Odesláno

Možná to bude ta kostra. Ale teplota se houpe i mě podle kopců, rovin, města atd. Čidlo pro otáčkoměr je vzadu na převodovce u delší poloosy. Jinak pohledej na tady na clubu určitě je tu odkaz na Jak na to. Sám ji mám ale 360mb.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Po približne dvoch týždňoch od kúpy:

-Vodu som dolial po hornú rysku a teraz mi neprekročí hranicu 80°C, keď dlhšie stojí na mieste na volnobeh, tak vtedy vystúpi na ideálnych 90°C. :myslim

-otáčkomer sa urobiť nepodarilo, ukostrenie v poriadku.

mám ešte skúsiť \"umyť\" čidlo otáčok, na prevodovke, v benzíne.

-Jak na to sa mi podarilo získať - ďakujem.

Chcem sa opýtať ako je to na 306 s ťažnými bodmi (okami), vpredu aj v zadu.

Na zadnom nárazníku mam a oko na naskrutkovanie, ale oko nemám a v predu je len diera pre oko ale nič kam by sa dalo oko zakrútiť tam nie je. Pozeral som ostatné 306 po meste a všetky mali predné oko vo farbe karosérie. Napevno navarené od výroby.

Odesláno

U Alušky otáčkoměr většinou nejde. Občas začne ukazovat a pak zase spadne a je mrtvej. Co jsme se dozvěděli tak je to prostě někde v elektronice a je to běžný. Necháváme to bejt. I bez toho auto jezdí. ;)

Odesláno

Akú máš vlastne 306? Break nemáš čo som vyčítal z našróbovania oka na zadku. Máš old model alebo new model, ročník. Prvé 306 mali oká skoro úplne dole a potom ich mali vyššie hneď vedľa hmlovky. Všetky oká boli v predu navarené. DAM kód by si mal mať na A stlpiku dole na štítku s rozmermi a tlakmi pneu.

Odesláno

TD se dávali tuším do 99 roku pak bylo HDI. Takže to bude starej nebo přechodovej model a tam DAM bylo na uložení předního tlumiče před řidičem.

Odesláno

A proc myslis, ze 90 stupnu je idealnich? Termostat u tohoto motoru otvira uz pri 73 stupnich takze teplota 75-80 je naprosto normalni- idealni a v chladnejsi dny se pres 75 nedostanes a tak je to spravne :super

Odesláno

Mám hatchback r.v. 97 faceliftovanú verziu.

K teplote 90°C som prišiel podľa toho, že je presne v strede poľa.

Pri koncerne VW teplota nad 90 otvorí okruh, spustí ventilátor a schladí na 90°C.

Tak isto aj BMW .

DAM kód mam na uložení tlmiča, ktoré čísla sa zadávajú ?

Kód ma 7 miest, zadáva sa prvých 5, posledných 5 ?

Viac ako 5miest diagnostika \"nezožerie\"

Oko vpredu je odpílené, neviem si vysvetliť :o

Toto je moja 306 v čase keď ešte bola na inzeráte

16284105.jpg

16284105.jpg

[upravil dne 15/7/12 23:06 od MikeBB]

Odesláno
306 z Nitry? Od súkromnej osoby alebo z bazáru? Daj vin, cez servicebox by sa to malo dať zistiť to damko.

Od súkromníka.

vin: VF37ADHYE32159512

Pozeral som vysledok KO, robila sa preto, lebo majitel predomnou ju nestihol prihlasit.

Lakovaný bol pravý predný blatník a predná kapota. Tak myslim ze pri výmene nárazníka, aby sa im lepšie zakladal, \"odfikli\" to oko.

Odesláno

Na uložení tlmiča to mám bez tej 0 na začiatku, preto to asi nešlo.

Technická otázka. Dá sa vymeniť čerpadlo Lucas za čerpadlo BOSH ?

Bosh mali staršie modely a Lucas faceliftovane ?

Odesláno

Najskôr to bude asi chyba diagnostiky, poriadne to nefungovalo, aj keď sme skúsili rôzne DAM kódy. s 0 na začiatku a pod.

Ešte otázka ohľadom imobilizeru. Potrebuje imobilizér nejaké určité napatie z baterky aby fungoval správne ? Lebo pri jazde po meste sa mi baterka poriadne nenabije. Dnes mi baterka pretočila motorom ale nenaskočil (snaha bola, ale prislo mi to ze ho imobilizer nepusti)... Skúsil som aj dvakrát nažhaviť a nič. Potom som už vyšlahal baterku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...