Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kdysi přivezl kamarád z Francie Panašé (přesně už nevim, jak se to psalo), a nejspíš se to nedá nazvat pivem, spíš limča s alkoholem(taky asi 2%) a, bylo to něco jako Star. Lemon, ale, myslim že, lepší, i, když Lemona neodmítám. Jinak o pohotovosti Birell, a, za den i 10 ks, a, špatně mi není :D:D:roker

Odesláno

(Tak sa mi podarilo príspevok náhodne zmazať).

Treba si prečítať o aké pivo sa jedná tie drahšie napríklad spomínaný Bažant je miešaný citrónovou šťavou a tie lacnejšie varianty Napríklad v Lídli sú miešané z malinovky a z piva (jedno som našiel doma a tak prikladám foto).

A keď môžem dať do pozornosti Radler od Smädného mnícha, ten je asi naj čo so doteraz ochutnal.

post-27076-14109624357304_thumb.jpg

Odesláno

To Martin 407:

Přijdeš mi jako jeden můj známý, který raději zacáluje za pivo 43,- Kč (Plzeň) než aby se snížil k tomu, že by si dal ve vedlejší hospodě dle mého mnohem lepší Svijany za 28,- Kč (a když jsem mu na jedné akci prohodil půllitry, nepoznal rozdíl mezi P12 a G10).

Ale vlastně s Tebou trošku souhlasit musím. Vadí mi, když si jdu koupit Studentskou pečeť, Tatranku nebo Margotku, tak že musím pátrat, která že příchuť je ta, na kterou jsem léta zvyklý. Podobné mi vadí třeba u Mattonky, která na trh dodává XXX nových příchutí ročně a pít se dá tak pět - ale to už jsme od piva odbočili trochu jinam

[upravil dne 15/5/2012 23:16 od Medvěd]

Odesláno

Nee Medvěde. Tak jsem to nemyslel. Nevadí mi dát si pivo za dvacku. Když je dobrý tak proč ne. Jen jsem proti těm navoněnejm ovocnejm pivům.

P.S. Plzeň nepiju. Nejede mi. A za ty prachy co za ni chcou už vůbec ne

Odesláno

Medvěd : Sice je to mimo téma ale naprosto souhlasím s těmi \"divnými\" příchutěmi, na které nejsme zvyklí.

Např. zlatá klasická citrónová ondrášovka.

Odesláno

Pochybuju, že, někdo z nás bude důchodce :D:D:roker, budeme vychutnávat lahodné, výše zmiňované moky, a, makat až do konce dechu :D:D:roker, ale, to sem nepatří.

Odesláno

Stibto - když si jdu koupit Margotku, očekávám Margotku (kokosovou hmotu v čokoládové polevě). Až budu chtít kokosovou hmotu s rozinkama v čokoládě, pak si koupím třeba Romargotku - ale nechci pátrat v desítkách podobných obalů po tom, co pod názvem Margotka (Deli, Tatranka, Studentská pečeť, ...........) právem očekávám.

K tématu:

Klidně si koupím i ochucené pivo a nemám s ním problém. Ale očekávám, že to BUDU VĚDĚT PŘEDEM (a ne, že se budu radovat a těšit na pivko a drc, z podobné plechovky s ještě podobnější etiketou poteče třeba \"zelená příšera\"

[upravil dne 16/5/2012 00:34 od Medvěd]

Odesláno

Ešte dávno keď bol otec na vojenčine v ČR (vyše 40rokov) tak v podnikoch do piva čapovali alebo pridávali sirup, takže tieto príchute nie sú až tak nové :papa.

Odesláno

Přihodím také svůj názor na téma.

Protože pivo jako nápoj mám rád a dost se o něj zajímám, tak zkouším i jiné varianty, než jen piva plzeňského typu.

Je pravdou, že se v poslední době snaží různé pivovary najít mezeru v trhu a zaplnit jí tak něčím novým. Vznikly tak výše Vámi uváděné \'speciály\', které mají s pivem opravdu pramálo společného.

Nejsem absolutně zastáncem názoru, že by mělo pivo prostě chutnat po pivu a basta. České pivo má jistě ve světě svoje dominantní místo, ale věřte tomu, že svět je v tomhle o třídu jinde.

Když budu přímo odpovídat na otázku Radka co jsem kde pil, tak v poslední době vyhledávám hlavně kvalitní pšenice. Jsou to piva, která jsou v podstatě předchůdci všech dnešních piv. Jedná se o piva svchně kvašená, s použitím pšeničného sladu. Právě kombinace svrchních kvasnic( kvasí při teplotách kolem 18-20 C) dávají pivu rozmanité ovocné nádechy. Doporučuji vyzkoušet třeba Primátora Weizen, nebo Velena z Černé Hory.Koupíte je třeba v Kaufu, nebo Globusu.

V poslední době jsem ochutnal taky novinku od Plzně s názvem Fénix, i když se vlastně jedná o Holandské pivo(tam se vyrábí). Je to taky pšenice, s přídavkem koriandru a pomeranče. Lehké vynikající pivo pro partné letní dny. Pro lidi, kterí to klasické nepijí je tohle výborná alternativa.

Jsem moc rád za to, že se v poslední době derou s kůží na trh i mikro a minipivovary, které mají daleko pestřejší sortiment než klasické pivovary. Většinou u nich člověk ochutná dosud nepoznané a věřte stojí to za to i pro nezasvěceného. Třeba kousek od nás ve Varnsdorfu, pivovar Kocour. Doporučuji každému kdo zavítá, zdržet se a ochutnat.

Tak dej bůh štěstí..:papa

Odesláno

Krom těhle Zlaťáků a Staráčů, dva tipy: V pacově malej rodinnej pivovar a dělaj borůvkový piviště, krom jiných teda chuťově bomba.

Jihlava radniční pivovar, pivo se jmenuje Zuzana a střídá chutě asi podle nálady, když jsem tam byl já tak byla třešeň nebo višeň ted už nevim. Jinak Zikmund polotmavej 13tka byl moc dobrej. Doporučuju to nepřehnat ven se musí po schodech:D

[upravil dne 16/5/12 07:39 od Regan]

Odesláno

Tak páni skúsim môj názor na ochutené pivká tak je to dobré ako tu už niekto napísal ako zahánač smädu, s nízkym obsahom alkoholu. Najlepšie ochutené pivká ktoré som pil boly pivká od Čiernej hory. Pil som pivá skoro v každej europskej krajine aj ked nie všade čapované ale aspoň plechovicu alebo lahváča som koštol, ochutnal som aj pivká malých súkromních pivovarov, ale našim pivkám (SK aj CZ ) sa máloktoré vyrovná. Samozrejme kvasinkové pivá maju svoju špecifickú chuť ktorá sa nedá porovnávať s klasickým pivkom. A ešte jedna vec pivo je veľmi ale velmi zdravé má neskutočne dobrý vpliv na celý organizmus (samozrejme 1-2 nie 12)

Tak nazdravie Páni a Dámy :papa:papa:papa

Odesláno

Jarouš307: Velen je fajn, myslím, že ho začali stáčet do flašek teprve nedávno, protože před tim se dal sehnat jenom buď v tich pack baleních po 7 (výběr pivních znalců, nebo jak se to jmenovalo) nebo v hospodách, typu Stará koruna v Plzni, kde se takových speciálů, dá objednat hrozně moc:) A Weizenbeer od Primátora je taky fajn, ale já radši od nich English Plate nebo Stout.

Další pivo, co je taky dobrý je Porter 24, ale to je tak dát dvě a mazat domů:D

K tématu: je to dobře, že se nám sem konečně přes česko-bavorský hranice dostal Radler, na léto pod slunečník je to fajn společník:D

Odesláno

Takhle to uz davno nefunguje .. konkurence je velika nejen na trhu s pivy ale obecne s pitim a potravinami, kazdy vyrobce se snazi zaujmout, tu prijde s novym obalem, tu s novou prichuti. Nezbyva, nez si zvyknout. A take umet cist .. Kdyz uvidim \"Staropramen Lemon\" tezko budu ocekavat, ze tam to slovo Lemon je jen tak z pleziru ...

Kazdopadne k tematu : Ja se nebranim neco noveho ochutnat, udelam si nazor sam, jestli to stoji za to, nebo supky dupky zpet k \"tradicnimu\" pivku. Je fakt,ze trh se asi casem nasyti a snad se to nejak stabilizuje, ale tyhle pokusy s ochucenym pivem jsou minimalne v tuzemsku urcite signalem ze se vyrobci snazi expandovat mimo tradicni \"pivarske vody\" - proto prave treba to lehke pivo s prichuti :)

Odesláno

Stibto, souhlasím, je ale třeba si uvědomit, že i nápoje typu Radler( Staropramen lemon atd..) by měly být vyráběné taky z kvalitního piva a nesnažit tyto nedostatky zamaskovat příchutěmi, nedej bože nějakou chemií.

Své příznivce si to ale jistě najde.

Pro zajímavost k tématu mrkněte sem http://pivnirecenze.cz/10231-slepa-degustace-radleru

Jeny, těm stoutum jsem na chuť \'zatím\' moc nepřišel, ale ta EPA od Primátora je super.

Asi nejlepší pšenici jsem zatím ochutnal od Herolda.

U těchto pivek obecně je velký problém s dostupností. Lahvová se dají ještě sehnat, ale kdo si dnes dá na pípu nějakou takovouto fajnovku. Obecně v malých městech se skoro vůbec nenajdou hospody se třetí pípou což je velká škoda.

Odesláno

Pšeničný jsem pil cca před 20 lety poprvé v německu a moc mi chutnalo, dost jsem se divil když mi strýc do toho cpal kolečko citronu, nechapal jsem, a nedal jsem si ho tam, pak když se bílá piva objevila tady v čr tak si ho občas rád dám, viz třeba Weizenbier od Primatora

Odesláno

mel jsem novopacke:

citron, ruzovy grep, zazvor, visen

no a pak jsem se posral :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...