Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nedelate nekdo nebo nemate overeny kontakt na nekoho, kdo dela BGA reflow zakladni desky notebooku? potreboval bych udelat jednu z HP nc6120 (nejspis southbridge, jak jsem tak procital ruzna fora, ntb zamrza bud pri startu nebo behem provozu, pomaha lehka deformace sasi v pravem dolnim rohu nebo v okoli touchpadu)

desku bych dodal demontovanou, nejlepe v Praze nebo blizkem okoli

diky

P.S. pect doma v troube se mi nechce :)

[upravil dne 3/7/12 17:59 od Ferry]

Odesláno

tak ze bych to preci jen zkusil :) nejaky stary vyrazeny desky mam, tak bych to zkusil nejdriv odladit a vyzkouset na nich, v praci budu mit i teplotni sondu pro sledovani, abych to nepripekl, tak holt asi zase akce samodomo :)

Odesláno

Odstínit je třeba jen kondenzátory u vcore nebo NB, které rády bouchají (jestli nějaký bouchne, tak zpět to neposkládá ani rubik :) ). Sežeň si pájecí tavidlo (flux) nebo rozmíchej lih s kalafunou a stříkni ho pod čip. Pomalu zvedej teplotu (nejlíp samo jen nad čipem) až uvidíš reakci tavidla tak ještě vydrž cca 1-2min a pak zase pomalu snižuj teplotu. Celý proces pájení SB na BGA stroji trvá cca 5-7minut.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak reflow se asi povedl :) sice se trosku pripekl jeden plastovy konektor, i kdyz jsem to mel odstinene silnou hlinikovou folii, ale kontakty se nezdeformovaly, tak OK :)

notebook nabehl a bezi spolehlive, vypadky jako pred reflow uz se nevyskytuji ;)

jinak jsem to teda provedl obycejnou horkovzduskou, koupil jsem si tavidlo na BGA (cinska kopie Amtech), tesne vedle cipu prilepil teplotni cidlo digitalniho teplomeru, abych cip ohral jen na teplotu kolem tech 230°C a prohrival jsem ho pomalu asi 4 minuty na tech 230, pak jeste asi 3 minuty po dosazeni teploty a pak zas postupne snizoval teplotu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...