xpetrix Odesláno 24. srpen 2014 Odesláno 24. srpen 2014 Mne to nepiska,ale cvrlika,ako svrcek.Nemozu to robit uhliky?A co silikonovy olej,ci Konkor?Po vikendovom patrani a googleni zistujem,ze na Slovensku ten ventilator asi nezozeniem. [upravil dne 24/8/14 21:06 od xpetrix] Citovat
ruman Odesláno 3. leden 2015 Odesláno 3. leden 2015 Zdravim mne zasa pocas jazdy prestaly fukat same od seba pomocne aj hlavny ventilator, neviete niekto nahodou co to moze byt? Teplo citim prieduchmi, ze sa volne tlaci, ale nema ho kto fukat do interieru. Co tam moze byt? prestai ist poradte. vopred dakujem Citovat
xpetrix Odesláno 3. leden 2015 Odesláno 3. leden 2015 (upraveno) . Upraveno 3. leden 2015 uživatelem xpetrix Citovat
repik66 Odesláno 29. červen 2015 Odesláno 29. červen 2015 Zdravím vás chalaniská! Vie mi niekto z vás poradiť ako vybrať tento ventilátor kúrenia ? Peugeot 307 SW r.v. 2005. Nikde nevidím upevňovacie skrutky , aj som ho skúšal pootočiť okolo osi , ak by bol uchytený na spôsob bajonetu , ale nepovolil. Možno je tam nejaká poistka..... Citovat
marko306 Odesláno 2. červenec 2015 Autor Odesláno 2. červenec 2015 Na predposlednej fotke je vpravo taká kovová spona, tú odisti a zvišok by mal byť iba nasunutý v takých zobáčikoch, tak to iba povytiahni. Nevyťahoval som to ešte, ale podľa fotiek by to tak mohlo byť. Citovat
repik66 Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Ďakujem za rady. Príležitostne vyskúšam a dám vedieť... Citovat
tgregi Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Sel by prosim reuo fotek? Dnes som si premazal ložisko hlavného ventilátora kabíny (pískal mi) tak som to trošku pofotil ako som sa k nemu dostal. Čerpal som trochu aj z návodu na eurovane Najskôr som odpojil pre istotu baterku, lebo som okolo ventilátora odpájal dosť konektorov (počet konektorov a tlačidiel sa môže líšiť od výbavy, roku výroby alebo motorizácie). Potom som vycvakal dve okrasné lišty na palubovke. Vycvakol som bok palubovky kde je aj tlačidlo alarmu z ktorého som odpojil neskôr konektor. Ďalej tri štuple spodného krytu Štyri torxy. Tri vrchné boli schované pod lištou Ďalší torx je z boku palubovky (žltá šípka) a ešte nám to drží šrób na desinu kľúč (červená šípka) Potom pekne iba povytiahneme celý kus palubovky, poodpájame konektory tlačidla ESPéčka, regulátora nastavenia výšky svetiel a vycvakneme zásuvku diagnostiky ak ju máme v šuflíku pod volantom. Vypáčime potrubie kúrenia od bočného ventilátoru a stredových výduchov, konektory od pedálov a pár ďalších konektorov v okolí ventilátoru aby nám nezavadzali pri jeho vyťahovaní. Povolíme dva šróby (žlté šípky) na kľúč 5,5 a potom ventilátor iba vycvakneme z dvoch držiakov ktoré sú za trubkou (červené šípky) Vymontovaný ventilátor som zabudol odfotiť. Motor ventilátoru je iba osadený v tom umelom púzdre a je zasadený nasilu medzi také tri gumičky ktoré sú v tom púzdre, tak treba iba trošku viac sily na jeho vytiahnutie. Sú tam dve ložiská. K jednému sa dá pekne dostať a k tomu druhému iba po stiahnutí vrtule,ale premazal som ho aspoň naslepo cez hadičku, tak hádam som sa trafil. Dúfam, že to tu niekomu trošku pomôže. Adminov poprosím o presunutie do sekcie udelej si sám. [upravil dne 27/6/12 09:19 od marko306] [upravil dne 9/7/12 12:51 od marko306] Citovat
xpetrix Odesláno 30. červen 2016 Odesláno 30. červen 2016 Da sa nejak dostat ku klapke,ktora je pred ventilatorom?Zda sa,ze asi vyskocila z motorceka,lebo iba visi vo zvyslej polohe a otvara sa iba tahom ventilatora vo vyssich otackach. Citovat
cari Odesláno 26. listopad 2019 Odesláno 26. listopad 2019 Diky za krasny navod - a dalsi moznost zavady. Ventilator mne pred nekolika dny nahle prestal fungovat. PO vsech kontrolach sem je nakonec demontoval. A zavada ? NA CHLADICI PO VYMONTOVANI VETRAKU A ELEKTRONIKY UVIDITE ZE -POL JE POUZE NACVAKNUTY PRES BRONZOVOU PRUZINU K CHLADICI VYKONOVYCH TRANZISTORU (+ elektroniky) . vsiml sem se pri demontovani a sundani ze se udelal prechodak !!! Takze rychla oprava (mechanicke ocisteni) a uz to zase funelo o 106. Takze sem nemusel dolovat zalite silove tranzistory a vymenit je. Citovat
Dimitrov Odesláno 24. září 2020 Odesláno 24. září 2020 (upraveno) V 26. 6. 2012 at 22:02, marko306 napsal: Pridal som znovu obrázky. Sú v takom istom poradí ako je písaný návod. Dnes som si premazal ložisko hlavného ventilátora kabíny (pískal mi) tak som to trošku pofotil ako som sa k nemu dostal. Čerpal som trochu aj z návodu na eurovane Najskôr som odpojil pre istotu baterku, lebo som okolo ventilátora odpájal dosť konektorov (počet konektorov a tlačidiel sa môže líšiť od výbavy, roku výroby alebo motorizácie). Potom som vycvakal dve okrasné lišty na palubovke. Vycvakol som bok palubovky kde je aj tlačidlo alarmu z ktorého som odpojil neskôr konektor. Ďalej tri štuple spodného krytu Štyri torxy. Tri vrchné boli schované pod lištou Ďalší torx je z boku palubovky (žltá šípka) a ešte nám to drží šrób na desinu kľúč (červená šípka) Potom pekne iba povytiahneme celý kus palubovky, poodpájame konektory tlačidla ESPéčka, regulátora nastavenia výšky svetiel a vycvakneme zásuvku diagnostiky ak ju máme v šuflíku pod volantom. Vypáčime potrubie kúrenia od bočného ventilátoru a stredových výduchov, konektory od pedálov a pár ďalších konektorov v okolí ventilátoru aby nám nezavadzali pri jeho vyťahovaní. Povolíme dva šróby (žlté šípky) na kľúč 5,5 a potom ventilátor iba vycvakneme z dvoch držiakov ktoré sú za trubkou (červené šípky) Vymontovaný ventilátor som zabudol odfotiť. Motor ventilátoru je iba osadený v tom umelom púzdre a je zasadený nasilu medzi také tri gumičky ktoré sú v tom púzdre, tak treba iba trošku viac sily na jeho vytiahnutie. Sú tam dve ložiská. K jednému sa dá pekne dostať a k tomu druhému iba po stiahnutí vrtule,ale premazal som ho aspoň naslepo cez hadičku, tak hádam som sa trafil. Dúfam, že to tu niekomu trošku pomôže. Adminov poprosím o presunutie do sekcie udelej si sám. [upravil dne 27/6/12 09:19 od marko306] [upravil dne 9/7/12 12:51 od marko306] Je to 807, Já mám 5008 je ten ventilátor na to samé místo? Díky Upraveno 24. září 2020 uživatelem brixtr odstraněn obrázek z citace Citovat
jurkoo Odesláno 18. únor 2021 Odesláno 18. únor 2021 Dakujem za perfektny popis demontaze. Mne prestal ist hlavny ventilator. Bocne pri dverach fungovali. Tak som to rozobral, ale ventilator ako mrtvy, vobec sa neroztocil pod napatim. No niekde som nasiel, ze na ventilatore pod napetim (pri zapnutom fukani) treba odpojit konektor regulatora otacok a na ventilatore spojit kontakty, tak som skusil a pomohlo. Ventilator sa hned zapol na plny vykon a po pripojeni toho regulatora ide zase krasne. Tak snad aj toto niekomu pomoze. Citovat
martinikus Odesláno 14. říjen 2022 Odesláno 14. říjen 2022 (upraveno) EDIT - problém bude asi přehozená polarizace motoru - klapky se hýbají, motor funí, ale nikde nic nefouká, takže budu muset vyndat motor znovu a přepólovat. Ještě sem napíšu, jestli to bylo tím. Upraveno 14. říjen 2022 uživatelem martinikus Citovat
crown Odesláno 19. prosinec 2022 Odesláno 19. prosinec 2022 Zdravím. Přestal mi foukat hl. Ventilátor, (což je v mínus 14 dost problem) dle tohoto návodu jsem jej vymontoval, vyčistil, promazal... Napojil jsem jej na 12V a normálně funguje. Tak jsem jej dal zpět do auta a v autě nic. Měřil jsem napětí na konektoru a je tam 14V. Zkoušel jsem i odpojit menší konektor regulátoru ale nepomohlo. Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak to v tom autě funguje? Jsem sice elektrikář, ale tohle mi hlava nebere... Jak to že když jej vyzkouším na stole, hned se roztočí aniž bych musel vyzkratovavat regulátor, ale v autě když jej napojim tak nefunguje, i když do něj 14V teče? Napadá mě jen že by to bylo řízené proudově? A i když tam je napětí, je tam jen malý proud, který jej nestačí roztočít? Čím to pak tedy je? Máte někdo tip na co se zaměřit? Díky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.