Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P-807 Fotonávod na demontáž hlavného ventilátora kúrenia/klimatizácie

Recommended Posts

Odesláno

Mne to nepiska,ale cvrlika,ako svrcek.Nemozu to robit uhliky?A co silikonovy olej,ci Konkor?Po vikendovom patrani a googleni zistujem,ze na Slovensku ten ventilator asi nezozeniem.

[upravil dne 24/8/14 21:06 od xpetrix]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Zdravim mne zasa pocas jazdy prestaly fukat same od seba pomocne aj hlavny ventilator, neviete niekto nahodou co to moze byt? Teplo citim prieduchmi, ze sa volne tlaci, ale nema ho kto fukat do interieru. Co tam moze byt? prestai ist poradte. vopred dakujem

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdravím vás chalaniská!

Vie mi niekto z vás poradiť ako vybrať tento ventilátor kúrenia ? Peugeot 307 SW r.v. 2005.

post-30305-0-92143500-1435592296_thumb.j

Nikde nevidím upevňovacie skrutky , aj som ho skúšal pootočiť okolo osi , ak by bol uchytený na spôsob bajonetu , ale nepovolil. Možno je tam nejaká poistka.....

post-30305-0-54705600-1435592490_thumb.j

post-30305-0-34309800-1435592509_thumb.j

post-30305-0-96822200-1435592475_thumb.j

Odesláno

Na predposlednej fotke je vpravo taká kovová spona, tú odisti a zvišok by mal byť iba nasunutý v takých zobáčikoch, tak to iba povytiahni.

Nevyťahoval som to ešte, ale podľa fotiek by to tak mohlo byť.

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Sel by prosim reuo fotek?:)

Dnes som si premazal ložisko hlavného ventilátora kabíny (pískal mi) tak som to trošku pofotil ako som sa k nemu dostal. Čerpal som trochu aj z návodu na eurovane

Najskôr som odpojil pre istotu baterku, lebo som okolo ventilátora odpájal dosť konektorov (počet konektorov a tlačidiel sa môže líšiť od výbavy, roku výroby alebo motorizácie). Potom som vycvakal dve okrasné lišty na palubovke.

wp000139s.jpg

Vycvakol som bok palubovky kde je aj tlačidlo alarmu z ktorého som odpojil neskôr konektor.

wp000140u.jpg

Ďalej tri štuple spodného krytu

wp000141s.jpg

Štyri torxy. Tri vrchné boli schované pod lištou

wp000142r.jpg

Ďalší torx je z boku palubovky (žltá šípka) a ešte nám to drží šrób na desinu kľúč (červená šípka)

wp000143c.jpg

Potom pekne iba povytiahneme celý kus palubovky, poodpájame konektory tlačidla ESPéčka, regulátora nastavenia výšky svetiel a vycvakneme zásuvku diagnostiky ak ju máme v šuflíku pod volantom.

wp000144.jpg

Vypáčime potrubie kúrenia od bočného ventilátoru a stredových výduchov, konektory od pedálov a pár ďalších konektorov v okolí ventilátoru aby nám nezavadzali pri jeho vyťahovaní.

wp000145t.jpg

Povolíme dva šróby (žlté šípky) na kľúč 5,5 a potom ventilátor iba vycvakneme z dvoch držiakov ktoré sú za trubkou (červené šípky)

wp000146.jpg

Vymontovaný ventilátor som zabudol odfotiť. Motor ventilátoru je iba osadený v tom umelom púzdre a je zasadený nasilu medzi také tri gumičky ktoré sú v tom púzdre, tak treba iba trošku viac sily na jeho vytiahnutie. Sú tam dve ložiská. K jednému sa dá pekne dostať a k tomu druhému iba po stiahnutí vrtule,ale premazal som ho aspoň naslepo cez hadičku, tak hádam som sa trafil.

Dúfam, že to tu niekomu trošku pomôže.

Adminov poprosím o presunutie do sekcie udelej si sám.

[upravil dne 27/6/12 09:19 od marko306]

[upravil dne 9/7/12 12:51 od marko306]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Da sa nejak dostat ku klapke,ktora je pred ventilatorom?Zda sa,ze asi vyskocila z motorceka,lebo iba visi vo zvyslej polohe a otvara sa iba tahom ventilatora vo vyssich otackach.:grr

• O 3 roky později...
Odesláno

Diky za krasny navod - a dalsi moznost zavady.

Ventilator mne pred nekolika dny nahle prestal fungovat.

PO vsech kontrolach sem je nakonec demontoval.

A zavada ? NA CHLADICI PO VYMONTOVANI VETRAKU A ELEKTRONIKY  UVIDITE ZE   -POL JE POUZE NACVAKNUTY PRES BRONZOVOU PRUZINU K CHLADICI VYKONOVYCH TRANZISTORU (+ elektroniky) . vsiml sem se pri demontovani a sundani ze se udelal prechodak !!!

Takze rychla oprava (mechanicke ocisteni) a uz to zase funelo o 106.

Takze sem nemusel dolovat zalite silove tranzistory a vymenit je.

• O 9 měsíců později...
Odesláno (upraveno)
V 26. 6. 2012 at 22:02, marko306 napsal:

Pridal som znovu obrázky. Sú v takom istom poradí ako je písaný návod. Dnes som si premazal ložisko hlavného ventilátora kabíny (pískal mi) tak som to trošku pofotil ako som sa k nemu dostal. Čerpal som trochu aj z návodu na eurovane Najskôr som odpojil pre istotu baterku, lebo som okolo ventilátora odpájal dosť konektorov (počet konektorov a tlačidiel sa môže líšiť od výbavy, roku výroby alebo motorizácie). Potom som vycvakal dve okrasné lišty na palubovke. wp000139s.jpg Vycvakol som bok palubovky kde je aj tlačidlo alarmu z ktorého som odpojil neskôr konektor. wp000140u.jpg Ďalej tri štuple spodného krytu wp000141s.jpg Štyri torxy. Tri vrchné boli schované pod lištou wp000142r.jpg Ďalší torx je z boku palubovky (žltá šípka) a ešte nám to drží šrób na desinu kľúč (červená šípka) wp000143c.jpg Potom pekne iba povytiahneme celý kus palubovky, poodpájame konektory tlačidla ESPéčka, regulátora nastavenia výšky svetiel a vycvakneme zásuvku diagnostiky ak ju máme v šuflíku pod volantom. wp000144.jpg Vypáčime potrubie kúrenia od bočného ventilátoru a stredových výduchov, konektory od pedálov a pár ďalších konektorov v okolí ventilátoru aby nám nezavadzali pri jeho vyťahovaní. wp000145t.jpg Povolíme dva šróby (žlté šípky) na kľúč 5,5 a potom ventilátor iba vycvakneme z dvoch držiakov ktoré sú za trubkou (červené šípky) wp000146.jpg Vymontovaný ventilátor som zabudol odfotiť. Motor ventilátoru je iba osadený v tom umelom púzdre a je zasadený nasilu medzi také tri gumičky ktoré sú v tom púzdre, tak treba iba trošku viac sily na jeho vytiahnutie. Sú tam dve ložiská. K jednému sa dá pekne dostať a k tomu druhému iba po stiahnutí vrtule,ale premazal som ho aspoň naslepo cez hadičku, tak hádam som sa trafil. Dúfam, že to tu niekomu trošku pomôže. Adminov poprosím o presunutie do sekcie udelej si sám. [upravil dne 27/6/12 09:19 od marko306] [upravil dne 9/7/12 12:51 od marko306]

Je to 807, Já mám 5008 je ten ventilátor na to samé místo? Díky

Upraveno uživatelem brixtr
odstraněn obrázek z citace
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Dakujem za perfektny popis demontaze.

Mne prestal ist hlavny ventilator. Bocne pri dverach fungovali. Tak som to rozobral, ale ventilator ako mrtvy, vobec sa neroztocil pod napatim.
No niekde som nasiel, ze na ventilatore pod napetim (pri zapnutom fukani) treba odpojit konektor regulatora otacok a na ventilatore spojit kontakty, tak som skusil a pomohlo. Ventilator sa hned zapol na plny vykon a po pripojeni toho regulatora ide zase krasne.

Tak snad aj toto niekomu pomoze.

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

EDIT - problém bude asi přehozená polarizace motoru - klapky se hýbají, motor funí, ale nikde nic nefouká, takže budu muset vyndat motor znovu a přepólovat. Ještě sem napíšu, jestli to bylo tím.

Upraveno uživatelem martinikus
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím. 

Přestal mi foukat hl. Ventilátor, (což je v mínus 14 dost problem) dle tohoto návodu jsem jej vymontoval, vyčistil, promazal... Napojil jsem jej na 12V a normálně funguje. Tak jsem jej dal zpět do auta a v autě nic. Měřil jsem napětí na konektoru a je tam 14V. Zkoušel jsem i odpojit menší konektor regulátoru ale nepomohlo. Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak to v tom autě funguje? Jsem sice elektrikář, ale tohle mi hlava nebere... Jak to že když jej vyzkouším na stole, hned se roztočí aniž bych musel vyzkratovavat regulátor, ale v autě když jej napojim tak nefunguje, i když do něj 14V teče? 

Napadá mě jen že by to bylo řízené proudově? A i když tam je napětí, je tam jen malý proud, který jej nestačí roztočít? 

Čím to pak tedy je? Máte někdo tip na co se zaměřit? 

Díky... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...