Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

marcuss321 nemenil si celý motor? :D a v tvojej 407-me pradie fakt 2.0 HDI.

Ja som zatiaľ žiadny turboefekt na ojej nepocítil a pochybujem že niekto na 2.0 HDI aj pocítil.

[upravil dne 24/8/12 22:31 od Judes]

Odesláno
takže asi pred mesiasom som zaslepil aj ja egerko a to privýstupe do tej kovovej trubky, ktorá vedie už k saniu. Mal som už taký pocit, že dosť zanesené a nezatvára sa úplne boli už aj s času na čas trhnutia motora samozrejme, že egr funguje po elektrickej stránke. Zatial som najazdil cc 700km, mam len pozitívne skúsenosti úplne plynulý priebeh rozbiehania a tahu skoro ako benzín žiadny tubo defekt :) a spotreba sa ustálila cca pri 140km/h na 5.5l no kráááása. :)))))

Tak za ne moc dlouho si das do podpisu FAPoff:D:D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nazdar chlapáci mám1.6HDI a zajímalo by mě jak se projevuje špatná funkce EGR ventylu.

Proč se na to ptám?Dneska se my začal z motoru lynout neobvyklej zvuk,pouze na volnoběh jakmile přidám plyn nebo jedu na kvalt tak to zmizí.Po otevření kapoty první co mě podle zvuku napadlo byla dirka v sání nebo ve výfuku.Ale jde to od EGR nebo od rozvodu.Při jízdě my příjde že auto začalo bejt živější a spotřeba o cca 1l dolu.Zítra se chystam ventyl sundat a vyčistit.Dík za názory.

Odesláno

mam taku otazku, straki007, pisal si ze bude coskoro fap off, naozaj koli zaslepeniu egr alebo koli zlepsovatelskej vasni marcuss-a? .. totiz o stranu skor pisal ferinko2: \"Že je EGR nevyhnutný pre zníženie emisií NOx je jasné,nižšia teplota horenia=menej NOX=viac tuhých častíc=nutnosť FAP.Zablokovanie EGR=vyššia teplota horenia=viac NOx=menej tuhých častíc=menej zanášaný FAP\" co ak je pravda tak ma svoju logiku prave opacnu, teda ze by to fapu mohlo pomoct alebo aspon neuskodit (ok, nebudu sa vyf. plyny recyklovat, ale zaroven sa znizi podiel pevnych castic.) Alebo recyklacia cez egr pomoze viac nez znizenie podielu nasledkom potencialne vyssej teploty horenia? a teda vo vysledku sa bude fap zanasat viac, resp bolo to zle ochopene? Dik :)

popravde ak by sa dalo egr-ka zbavit tak s ohladom na to ze je to vec koli ktorej dokaze auto definitivne ostat bez ohlasenia stat ak by to bolo mozne hlasil by som sa o zaujemcov o jeho vyradenie...na druhu stranu este stale ma drzi naivna predstava toho ze fap si v aute necham :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...