Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je fakt, že i mě třeba u 407 (a to je 9 let staré auto) už vadí kurvítka typu snímače tlaku pneu (jo, teď řeším nakódování druhé sady, pravda) nebo pípák při nezapnutých pásech řidiče a spolujezdce (který se dá ale na diagnostice deaktivovat). Novější auta toho mají daleko víc - buzerační ekorežim, který řidiči říká, který rychlostní stupeň je právě teď kvůli záchraně deštných pralesů vhodné zařadit, bezklíčkový vstup do vozu, systém start-stop a mrtě dalších věcí, které jsou spíš ke škodě, než k užitku. Pravda tu už ale mnohokrát bohužel zazněla - pokrok nezastavíš, a lpět na autech max. do roku 2000 nepůjde věčně. Také mě to netěší, ale je to tak.

Odesláno (upraveno)

Mně popravdě udělalo radost, že se čas od času ještě v inzerci objeví pěkná zachovalá 806 s HDI RHZ, ačkoliv už jsou 15 let staré, naposledy linkoval Dušan pěkný kousek, takže kdyby se mi něco stalo s tou současnou, ještě je šance najít stejnou náhradu. A že nepůjde sehnat za dalších 5 let, to asi teď řešit nemusím. Uvidíme, jak dlouho bude ještě únosné (hlavně legislativně) tahle auta provozovat, pro mě by bylo ideální do doby, kdy už takhle velké auto nebudu potřebovat (tj. až děti nebudou chtít jezdit se mnou tímhle způsobem jako dnes). 

Ještě EDIT: kdyby se nesehnalo RHZ, klidně bych si dnes vzal i benzínovou, tam je šance na neorvanou ještě o trochu větší...

A druhý EDIT: aktuálně mám najeto 214tis km, kupováno před 4 roky a kouskem se 143tis km :) Za chvíli abych zas dával novej rozvoďák...

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

...A co v pripade nejaky nehody ? Nemyslis ze novejsi auto bude trosku nekde jinde cose tyce bezpecnosti? Az budes mit jednou nekdy dite budes na to myslet. Nehledne na pohodli a jinejch veci co 306 ka nema. ...

A proto jsem k 306 poridil jeste novejsi a bezpecnejsi auto. Krabice 806 je o nekolik mesicu mladsi :-)

Pomer uzitnych vlastnosti a nakladu nesrovnatelny s dalsimi generacemi, i kdyz me to od leta stalo uz cca 100 000 ale zase vim ze ted je vse podstatne v cajku.

Odesláno

Já jsem sečetl, co si pamatuju, nákup byl před 4 lety 100.000,-, servis za 4 roky cca 70.000,- , s tím, že jsem skoro všechno dělal sám, tzn. v servisu by k tomu byla ještě práce a marže na dílech. Jsou v tom i kravinky jako fólie na skla, dodělání tempomatu, rozšíření bufíku na plnohodnotné nez. topení, jinak standardně rozvody, ramena, tlumiče, pružiny, brzdy, výfuk, sem tam nějaká řemenice a tak podobně, nějaké ty gumy (ty nejsou v tomhle rozměru zrovna nejlevnější).

Odesláno (upraveno)

I s pořízením, nebo jenom servis? :)

S porizenim, ekopoplatky, vstupnim servisem (rozvody, brzdy, vyfuk, a pak ruzne spotrebni blbosti) a sadou zimnich kol. V podstate je to porad docela levne :-)

Upraveno uživatelem Vvitty
Odesláno (upraveno)

Já jsem sečetl, co si pamatuju, nákup byl před 4 lety 100.000,-, servis za 4 roky cca 70.000,- , s tím, že jsem skoro všechno dělal sám, tzn. v servisu by k tomu byla ještě práce a marže na dílech. Jsou v tom i kravinky jako fólie na skla, dodělání tempomatu, rozšíření bufíku na plnohodnotné nez. topení, jinak standardně rozvody, ramena, tlumiče, pružiny, brzdy, výfuk, sem tam nějaká řemenice a tak podobně, nějaké ty gumy (ty nejsou v tomhle rozměru zrovna nejlevnější).

No vidis tos mi zase pripomnel jak jsi jednou nekde psal at si kazdy spocita jaka je vlastne cena za kilometr provozu, pripadne za mesic provozu auta. Tebe teda pokud pises cca 70K na 4 roky tim padem zatim 806 vysla cca na 1450 mesicne na servisu, koukal jsem ted do sveho "denicku" 306 od 04/2009 a vychazi mi to na 1250 mesicne jen servis. Tim nechci nic rict, jakoze to je dobre, nebo spatne, jen jsem si vzpomnel :)

(taky jsou v tom kravinky jako dodelani spodniho krytu pod motor + filc tlumeni pod kapotu, dokonce koupe sady 15" letnich kol vcetne pneu ... jednorazovka)

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

No tak jsem se schvalne podival na to moje GTIcko... a vychazi mi to rozpocitano na tech 10 let na nejakych 7,- / km, resp. 4000,- / mesic vcetne porizovaci ceny, benzinu, servisu a vsech tech blbosti okolo... z toho polovina je za benzin.

Odesláno

Jo, 306 s 1,4 bude určitě servisně levnější než krabice, to byla levnější i 406. To jsem věděl, když jsem krabici pořizoval. Na měsíc to nepočítám, spíš počítám cenu na km, velmi zhruba, že vychází 5 Kč/km komplet, vč. amortizace, spotřeby... Teď je to aktuálně asi míň, když je levnější nafta, časem to dorovná zase nějaký nákup gum apod. Cesta na zahrádku a zpět, i když je to v podstatě za rohem, fakticky vychází tak na dvě stovky :)

Odesláno

oddie : no tak 1250 a 1450 na mesic uz neni prece takovej rozdil :) teda pokud clovek nemaka za pade hrubyho na hodinu ... ale stejne je to husty. Ja si k 306 (i kdyz uz ted neni moje) i 407 vedu naklady podrobne, co to jde, pro predstavu. A 306 byt je to 1,4 s ukrutne jednoduchym motorem na dnesni dobu me pri zapocitani uplne vsech nakladu (PHM - odhadem, POV, porizovaci cena, upravy, opravy) vychazi pres 5.000 mesicne cista ruka. Masakr. Vzhledem k nájezdu 103.000km od dubna 2009 to vyjde téměř přesně na 4Kč/km.

Odesláno

Tak to u me taky ... z tech vsech oprav bylo minimum veci fakt v servisu, vetsina v podstate svepomoci (pripadne s pomoci klubaku)

Odesláno

Ze dvou třetin prázdná či z jedné třetiny plná ... Vždy záleží na úhlu pohledu

Odesláno

Jo, 306 s 1,4 bude určitě servisně levnější než krabice, to byla levnější i 406. To jsem věděl, když jsem krabici pořizoval. Na měsíc to nepočítám, spíš počítám cenu na km, velmi zhruba, že vychází 5 Kč/km komplet, vč. amortizace, spotřeby... Teď je to aktuálně asi míň, když je levnější nafta, časem to dorovná zase nějaký nákup gum apod. Cesta na zahrádku a zpět, i když je to v podstatě za rohem, fakticky vychází tak na dvě stovky :)

Když tohle čtu, tak mi i bez počítání vychází moje dojíždění benzínovou krabicí do práce jako ekononesmysl.,... :aut

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...