koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Pokud by to byl setrvačník a nemělo to jiné problémy tak se s tím dá jezdit ještě hodně dlouho. Citovat
bara Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Ale je to pravděpodobný,to si piš koblih,mě dělal kompresor klimy taky pěkný zvukový bordel.Konkrétně ten přítlačný spínací kotouč(spojka).Bylo to vymletý,takže to neodepínalo ůplně a pěkně to chrastilo,ale prostříknutí nestačí.Je fakt,že nový se dá koupit celý okolo desítky,ale taky za 26 tis. a nebo repas za 6 tisíc.A nová spojka stojí čtverku.Tak si vyber.A řemen zjistíš že přestane pískat tak že koupíš obyč.křídu a za chodu přiložíš a namázneš ,když to přestane, chybu si našel,když ne,deš dál jak ohař, ložiska atd. Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Proč ne, stát se to může ale je tam XY věcí, které odejdou daleko časteji - řemenice, řemen, napínák, kladky, volnoběžka alternátoru... I servo odchází častěji než spojka kompresoru... takže to beru podle pravděpodobnosti... Citovat
zanulinek Odesláno 2. červen 2012 Autor Odesláno 2. červen 2012 Tak to jsem fakt zvědavá, na kolik to vyjde. Citovat
Moral3z Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 za mě bohužel ten setrvák stále...tak uvidíme Citovat
koblih69 Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Pouzity kompresor koupis v rozmezi 1500-2500, spojku s trochou snahy vymenis za 10 tis. a pod... takze zadna tragedie. Citovat
joemikes Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Tak to jsem fakt zvědavá, na kolik to vyjde. Já tu dvouhmotu měnil taky a příznaky stejný. Našel jsem tenhle, není dvakrát levnej: http://www.automedik.cz/autodily.html?product=127795&path[]=1357089&path[]=1357115&path[]=1357462&path[]=1360705&path[]=1378785&path[]=1425244 Citovat
zanulinek Odesláno 2. červen 2012 Autor Odesláno 2. červen 2012 asi to bude ten setrvák, ono to fakt lehounce popískává i při volnoběhu a zdá se mě to jako takové kovové pískání. a proč to píská, nejde to třeba nějak podložit nebo nějak upravit aby to nebylo slyšet, když to je jen zatím lehce Citovat
joemikes Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 asi to bude ten setrvák, ono to fakt lehounce popískává i při volnoběhu a zdá se mě to jako takové kovové pískání. a proč to píská, nejde to třeba nějak podložit nebo nějak upravit aby to nebylo slyšet, když to je jen zatím lehce A když vypneš motor tak zapíská, že se lidi otáčejí že? Mě tohle dělal setrvák, a když ho vyndal mechanik tak jsme se nedivili ani jeden, tlumič veškerý žádný, jen kus zrezlého železa :-D Po výměně klid, vyplatí se udělat i rovnou spojku, stejně se musí sundat. Stejně nevim kdo vymyslel tu dvouhmotu, je to kravina. Citovat
bara Odesláno 6. červen 2012 Odesláno 6. červen 2012 Vymyslel to nějaký vychcaný vykuk,aby pod trapným 3mm nástřikem plastu na železo mohli tahat z lidí peníze ,prej že to kope do pedálu.Taková kravina.Diesely byli už dávno před nějakou dvouhmotou.Ale říkal mě jeden starý automechanik,že se tam dá klidně dát jen železný setrvák a pro jistotu odpružíš nějak více spojku a máš lid.Jenže to ti málokdo potvrdí protože s dílů mají všichni procentuelní provizi a čím dražší díl,tím je ta provize zajímavější.To je celé P.S.mě ta sranda před 3 lety vyšla na mnohem víc než jen 10 tisíc a idyž šly ceny dílů trošku dolů tak zas tak lidové jak se tu snaží koblih naznačit nejsou ani náhodou. [upravil dne 6.6.2012 18:39 od bara] Citovat
koblih69 Odesláno 6. červen 2012 Odesláno 6. červen 2012 No tak 2 hmotu jsem koupil od prodejce tady na klubu, výměnu mi dělali v běžném servise- celková cena 10 tis. přesně. Kdo napsal do SZ dostal ode mě kontakt na prodejce - časově to bylo tuším 10/2011. Nicméně za obdobnou cenu lze sehat i na netu poměrně bežně. Co se týká použití jednohmoty a odpružené lamely tak je to jistě možné, ale stačí pohladat v historii jaká je spokojenost ( nebo nespokojenost ) konec konců tuším Oddie byl tak spokojený, že pak koupil znovu kompletní sadu s dvouhmotou Tak zdravím a pozdravuji PS: doporučuju se někdy podívat dovnitř toho sertváku... [upravil dne 6/6/12 19:04 od koblih69] Citovat
zanulinek Odesláno 8. červen 2012 Autor Odesláno 8. červen 2012 tak to zase moc nepíská jen lehounce. a myslíte si, že kdybych sehnala dvouhmotu z bouraného auta, že by byla ok. Citovat
zanulinek Odesláno 8. červen 2012 Autor Odesláno 8. červen 2012 ještě by mě zajímalo, kdo máte peugeot 307 sw 2.0hdi 79kw r.v 2005 - v kolika km jste měnili prosím setrvák, tlumiče,rozvodák a kladky,.... Citovat
zanulinek Odesláno 13. červen 2012 Autor Odesláno 13. červen 2012 Lidičky, kolik stojí setrvačník dvouhmota + práce? Ptala jsem se jen přes email jednoho servisáka a tohle byla odpověd Dobrý den, DNES jsem obvolal několik autodílu a asi vás moc nepotěším Setrvačník VALEO 18200,- Sachs 19000, Cena za Práci se pohybuje kolem 1500,. silně pochybuji ,že ho někdo dokaže sehnat levněji ,ceny jsou u všech autodilů jsou totožné. ALe zkusit to můžete Mě se to zdá tedy hodně, já na netu našla dvouhmotu za cca 10tis, možná ani né. Jak se ty ceny pohybují? Citovat
koblih69 Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 Cena za práci je odpovídající , cena za spojku je normální koncovka někde z Kelly nebo Elitu. Na klubu jsou nejméně 2 prodejci ND tak je poptej. Pokud ti to nebude stačit dám ti další kontakty po SZ Citovat
Michal.x Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 tak pro smrtelníka stojí komplet sada 4 dílná dvouhmota lamela přítlačák ložisko cca 19500 takže dát za setrvák 19000 je nesmysl pak se dá sehnat od valea pevná sada za 15000 muj nákup techto dílů jako servis je o 58% menší tot asi ceny .... Citovat
Michal.x Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 třeba muj nákup spojky 4 dílná se setrvákem na 406 2.0 hdi 80kw je 8200 zákaznik 18200 Citovat
Michal.x Odesláno 13. červen 2012 Odesláno 13. červen 2012 jen chci říct že obchody jako kelly elit benex je dobrej pro servisy maj velký slevy tudíš vydělají a zákaznikovy se ukážou ceny elitu ale to že servis na tom má 55% na něco i 80% nejčastěj čepařina je hrozné takže jedině internetové obchody které neklamou a to co nabízí elit pro zákazníka za 20000 je na internetu za 10000 což je normální cena ..... Citovat
zanulinek Odesláno 14. červen 2012 Autor Odesláno 14. červen 2012 Kluci, takže když se mě potvrdí že je to v tom setrváku, tak dvouhmota vče.spojky by vyšla tedy kdybych si to sehnala sama, tak i kolem těch cca 10tis, je to tak? Protože fakt těch 20tis. bych do toho teď nedala. Mám vplánu vyměnit rozvodáky a možná i kladky a pokud to bude ten setrvák a vydrží to třeba rok, tak bych to tak nechala. Ještě se zeptám, co říkáte na to, kdybych třeba sehnala použitý dvouhmotu z bouraného auta? koukala jsem že se dá sehnat od cca 3tis. Pokud by auto nemělo nějak hrozně moc najeto.... Dalo by se hodně ušetřit a aspoň aby to třeba 5let vydrželo a pak by sse koupil komplet nový. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.