zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 ahojjky chtěla bych se zeptat, čím to může být, že po nastartování motor jakoby lehce píská a po vypnutí zapíská více a někdy při rychlejším rozjezdu zapíská taky. může to být klínák či rozvodák s kladkama nebo něco jiného. najeto cca 108tis. km a je to peugeot 307 sw 79kw, r.2005 2.0HDI Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Nejčastjší je klíňák - zastudena otevři kapotu, připrav si do rozprašovače jarovou vodu a nastartuj, pak stříkni na řemen a jeslti to přestane máš jasno. Nicméně to nemusí ukazovat jen na klíňák, ale i volnoběžku alternátoru ( tomu napovídá i to písknutí při vypínání ) a pod. Na automatickém napínáku by měla být ryska na jedné straně mezi 2 ryskami na straně druhé - pokud je řemen volnější bude to mimo. Citovat
dodo407sw Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 alebo dvojhmota??? mne piska dvojhmota... tak ako opisujes... Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 jojo dvojhmota taky popískává hlavně při rozjíždění a vypínání motoru, ale je potřeba rozlišit kovové písání setrváku a gumové řemenu. Citovat
dodo407sw Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 skus zistit z ktorej strany to piska... v pravo klinovy, v lavo dvojhmota... cca... Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 tou dvouhmot. myslíš setrvačník?, na auto nic měněno ještě nebylo, ale doufám že setrvačník to nebude. byla by to pálka Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 no ono to píska od nastartování po celou dobu lehounce, manžel není řidič, tak říká že nic neslyší, ale já to slyším prostě vím že to dělá i při jízdě, ale po vypnutí to jde slyšet více a když se rychleji rozjedu, tak to zapíská více. Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 máme ještě vw polo kombika r.2000 a tam nám to kdysi taky dělalo, ale to byl teda už větší hluk a pak to zničeho nic přestalo a je klid. ale když srovnám, tak ten vw když vypnu motor tak to ani nejde poznat ale u toho pežotka to prostě jde poznat motor se zatřepe, nevím jestli to je normální, ale je to prostě trošku rozdíl. Citovat
Moral3z Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Je to setrvák... mám auto viz. podpis, dělá to naprosto to samé... v servise 12 i s prací... dost tim trpěj 307mi... jestli je to náhodou rozvoďák poznáš lehce.. udělej si na něm bílou čáru, nech to písknout a koukni na ni...jestli se někam pohla od polohy před, tak je to rozvoďák... ale spíš mám obavu, že dvouhmota... Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Obávám se, že ten rozvoďák můžu pomalovávat bílou čarou jak chce Citovat
Moral3z Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 takhle mi to řekli v servisu, co je na tom pravdy, nevím - prodávám, jak jsem koupil.... Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Tak já to upřesním - tohle není pro kontrolu rozvodů, ale řemenice drážkovaného řemenu. Je ze 2 částí a tak se přes ni udělá křídou čára a když se projetí \"rozjede\" tak je řemenice vadná. S rozvody to nemá co dělat, ty jsou konec konců pod krytem. Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 no já nevím, koukala jsem a rozvodák se mě zdá dobrý, takže to bude asi v něčem jiném, ale když jsem byla v servisu, tak servisák říkl něco o něčem, ale už nevím o čem že to stojí kolem 30tis, ale že to prý stačí prostříkat a bude to ok, tak nevím Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 30 tis. může být tak leda komplet spojka. Sice se dá pořídit za 1/3 ale to je jedno. Prostříkat tam nejde asi nic. PS: koukala na rozvoďák? Jsi měla sundanej ten plastovej kryt? To byl asi drážkovaný řemen ne? Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 popř. dá se ten setrvák sehnat i za levněji?a nebo dá se to reklamovat jako skrytá závada?, to asi ne že Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 aha, tak si jo. tk asi ten drážkáč. no on říkal něco že to může být i nějakej kompresor nebo něco takového a že v servisu přímo v pežotu by chtěli za to cca 30tis, ale že to stačí jen něčím prostříknout a že bude klid, tedy že to nebude tak zlobit Citovat
koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 No tak to snad jedině kompresor klimatizace, ale to není moc pravděpodobný a nějaký prostříknutí je asi nesmysl. Citovat
zanulinek Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 nevim, kouknul na to jen lehce neb jsem tam byla s něčím jiným a měl tam dost aut, tak pojedu za nim příští týden at na to pořádne koukne a když to bude ten setrvačník, tak dá se s tím jezdit a nebo se to musí vyměnit? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.