bart.lbc Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Tak dnes jsem se rozhodl, že po opravě klimatizace vydezinfikuju klimatizaci, protože dost při spuštění zapáchala. Problem byl v tom, že jsem nějak nemohl najít sání vnitřního okruhu. Čištění by mělo probíhat buď při vyjmutém pylovém filtru a vyplé klimatizaci sáním z venku a nebo na vnitřní oruh s filtrm opět bez klimatizace. Otázka zní: kde vlastně 407 nasává vzduch jak uvnitř tak z venku? Citovat
koblih69 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Na tělese topení je nahoře trochu vpravo tunel kterým to bere vnější vzduch a taky otvor pro nasávání vnitřního. Myslím, že jednodušší bude to tam nastříkat třeba otvorem po vyndaném pylovém filtru. Citovat
bart.lbc Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 Tam jsem to pravě hnal ale jak to máš otevřený, tak ti to spíš lítá do auta než do klimy, sice jsem tu hadičku strčil dál a zastrčil kousek filtru do díry ale nebylo to nic moc. Ten otvor pro sání vevnitř je asi za kastlíkem, jak to bylo vydět při výměně klapek teplého vzduchu jestli se nepletu? Citovat
koblih69 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Jojo tam někde Vzal bych hadr a utěsnil to hadrem a nebo je možná přístupný odtok dole, ale to jsem nekoukal. Citovat
bart.lbc Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 No jo, je tam jak jsem si myslel ale když jsem byl na pumpě tak jsem u sebe neměl nic než ten sprej tak musel stačit jen ten filtr, nicméně se to asi povedlo začalo to i vonět! Tak dík za rady a snad to pomůže nejenom mě. Příště už to půjde líp. Citovat
dodo407sw Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 aky prostriedok si pouzil?? citit rozdiel?? mne zapacha klima ked ju vypnem a este jazdim... Citovat
tomike Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Jednoduchy sposob je vybrat pelovy filter, do krytu boxu kam vkladame filter vyvrtat dierku na prepchatie hadicky od spreja - aplikovat spray a nechat posobit podla navodu. Dierku po aplikacii mozno prelepit, ale nie je to potrebne. Ja po aplikacii necham par minut motor bezat s min. teplotou na klime - nasledne niekolko minut na najvyssej teplote. Rychle, jednoduche, ucinne. Citovat
bart.lbc Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 No já jsem použil wynns airco fresh http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/wynns-airco-fresh-cisteni-klimatizace-250-ml/topeni-a-klimatizace/ a je to znát už mi to nepáchne ale jak dlouho to se uvidí. Kdysi jsem na 406 koupil něco v Lidlu tuším w5 a to tedy znát nebylo. Made in Belgium, ty jo není to Čína. Balení je na 2-použití. [upravil dne 12/5/12 21:49 od bart.lbc] Citovat
Judes Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Ja som zatiaľ stále použil len dezinfekčný sprej na klímu, postavil ho na podlahu do kabíny nastavil vnútorný obeh a ventilátor pustil naplno sprej aktivoval a nechal vyfučať pri uzatvorených dverách ,oknách. Po cca 10min. sa pootvárajú všetky dvere a nechá sa to všetko vyvetrať. Robil som to týmto spôsobom a žiadny zápach necítiť, toto by malo biť preventívne čistenie klimatizačného okruhu ak nepomôže potom zostáva vyčistenie tým penovým čističom s hadičkou čo ste tu už spomínali. Citovat
bart.lbc Odesláno 12. květen 2012 Autor Odesláno 12. květen 2012 Tím co jsem to dělal sice hadičku měl ale pěnový to nebyl, jen tak zvlhčoval a v popisu se píše, že je na vodní bázi. Citovat
Judes Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 TU sú Aj penový čistič aj ten spomínaný sprej (nemal som konkrétne tento typ ale nejaký z Tesca pozri foto). http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,klimatizacia Citovat
bart.lbc Odesláno 13. květen 2012 Autor Odesláno 13. květen 2012 No vypadá velice dobře AIRCONDITION FOAM CLEANER - Pěnový čistič klimatizace i ta aplikace přípravku, musí to fungovat nejlíp. Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. březen 2016 Odesláno 14. březen 2016 Tak to tu trochu oživím - páč bych taky rád "vyvoněl" ventilační systém u 407. Doporučí někdo nějaký aktuálně dostupný dobrý sprej ? Zde zmíněné "linky" již nejsou funkční... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 14. březen 2016 Odesláno 14. březen 2016 Já měl sprej přímo z Pežo. Vyndal jsem filtr a tou dírou při mírně zapnuté klima se stříkal dovnitř. Pokud ale něco takového použiješ, doporučuji si vyrobit nějakej přípravek kterej bude obsahovat krytku pylového filtru s malou dirkou kam budeš prostředek stříkat. Popravdě jsem čistil před půl rokem a nikdy jsme neměl problém za ty 3,5roku že by klima smrděla. Tohle byla jen prevence při výměně filtru. Citovat
milanblatnica Odesláno 14. březen 2016 Odesláno 14. březen 2016 Origo peugeot je naozaj výborný.Postupoval som presne tak isto ako píše chozeluizskuner.Tento čistič ma ako jediný zbavil zápachu na 306-ke,na 407-čke striekam iba preventívne.Klíma ešte nikdy nesmrdela. Citovat
Judes Odesláno 14. březen 2016 Odesláno 14. březen 2016 Keď sa klíma používa non stop, čiže v režime "AUTO" po celý rok tak s ňou nie je problém. Čo mám poznatky tak klíma zapácha tým čo si myslia že niečo ušetria na palive keď ju budú vypínať. Raz za rom zvyknem len sprejom do interiéru ako som už písal vyššie aj to z prevencie. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Milan: to je on Judes: já klimu vypínám a stejně nesmrdí... Citovat
foxo Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 ja take pouzivam klimu vtedy, ked to potrebujem, a zadny problem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.