Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, prosím vás, mám takovej problém - začal mi vrzat volant při zatáčení. Zkusím popsat kdy a jak se to děje. Už minulý rok jsem měl problém, že volant vrzal při zatáčení, ale jen když bylo venku teplo - cca 25 stupňů. Stačilo zatočit do zatáčky a při vracení volantu do původní polohy začal vrzat - minulý rok jsem to dal na záruční opravdu do servisu, kde mi prý vše co se týká řízení promazali, zkontrolovali a vše by mělo být ok. Bohužel od té doby již takové teplo nebylo, takže jsem neměl možnost ověřit, zda je vše opravdu vpořádku. Aktuálně když začaly opět vyšší teploty volnat znovu vrže. Přemýšlel jsem co ten zvuk dělá, ale nemohl jsem přijít ani k čemu ho přirovnat - pak jsem kouknul pod volant a došlo mi to, je to jako když šoupáte polystyrenem o sebe, nebo o gumu. Pod spodním krytem volantu jsem si všiml, že vyčuhuje polystyren - nemám ponětí proč tam je, z jakého důvodu, nebo účelu - tušíte někdo? (napadl mě jen jako vycpávka). Vrže ještě někomu jinému volant? Můžu poprosit majitele 308ček o kouknutí jestli taky máte pod spodním krytem volantu polystyren? A případně nevíte někdo jak to vrzání odstranit? Díky moc za jakýkoli poznatek, radu, atd.

Foto: http://imageshack.us/g/825/img0682jd.jpg/

Odesláno

take jsem obcas pocit, ze mi neco vrze u volantu, ale pak jsem prisel na to, ze to neni volant. Vrze ulozeni sedacky v tech posuvnych kolejnicich. Zkus se na to zamerit jestli to nahodou take neni ono...

Odesláno

Já si nejdřív myslel, že mi vržou boty po pedálu - jak je to mřížkovaný ta guma na pedálech, tak jak mám tenisky, tak se to o sebe tře, ale nakonec ee, je to opravdu volant. :-) Každopádně sedačku ještě \"poslechnu\" taky :)

Odesláno

Mě volant při zatáčení taky vrže - úplně stejně jak popisuješ. Pokud je interiér nahřátý v létě, jen jsem to neměl chuŤ nikdy řešit. Ale poslouchat ty posměšky, když někoho vezu... :))

Odesláno

ty co vam to vrze, mate kolenne airbagy?

v 407cke je tiez v stlpiku riadenia akesi tlmenie (asi ten isty polystyren?) ked nema kolenny airbag (zjavne aj take boli), kvazi na stlmenie narazu resp. pre pripad zlomenia tyce riadenia...

pomoze jedine rozobrat stlpik a rozumne podlepit kvalitnou textilnou paskou:) atd...

Odesláno
Kolenní airbagy se do 308 nedávají (aspoň myslím).

Nevím jak teď (asi je jich celkem jen 6), ale první modely je měly dle výbavy (2 boční, 2 čelní, 2 hlavové, 1 ve sloupku řízení).

[upravil dne 15/5/12 18:27 od matii]

Odesláno

matesar: no ty pošměšky mi ani nepřipomínej - stylu: no jo, francouzský auto, žabožrout a jak to vypadá, auto za 400k a tohle aby dělalo, ty vole, kam se hrabe 120ka atd. :D

Tak k těm bagům, já osobně nemám kolenní bagy, takže od toho ee. Fakt to zní jako vrzání polystyrenu - takže to asi opravdu bude od toho kousku pod volantem. Až se odhodlám do toho vlézt, tak mrknu - jen mě mrzí, že servis prý vše promázával a zdálo se jim to být ok - no mně se to nezdá být ok :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zítra se pokusím vzpomenout si a podívat se na to. Mně volant nevrže ani náznakem. Mám 4 airbagy a auto z roku 2010 (před FL).

Odesláno

Ajap: JJ já mám model 2009, provoz skoro 2010(18.12.2009 :D, taky 4 bagy, ale vrže mrcha - prostě je slyšet polystyren, ještě jsem se k tomu nedostal, teď jak není takový teplo tak ok, ale jak celý den svítí sluníčko, tak vrže a vrže. Pokud zjistíš, kde co, budu neskonale rád :)

koblih69: O té manžetě vím, tu mi právě v servisu na podzim mazali - tvrdili to - prý komplet vše od řízení promazali, ale nepomohlo.

Odesláno

No právě ten zvuk je ale jak od polystyrenu, nenapadá mě nic jiného. Zkusím to rozdělat a mrknu, jestli nebude ten polystyren někde \"odřenej\", třeba na to přijdu :-) Jen tak mimochodem nemá někdo návod, jak se oddělává ten plast pod volantem pod kterým je ten polystyren? ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Teda ste mě úplně zblbli. Dneska jsem si všimnul, že když auto stojí na místě a chci se vytočit (například z parkovacího místa), při točení volantem slyším nějaké jako \"křupání\". Volant se točí plynule a nebýt toho zvuku, vše je OK. Při jízdě taky vše OK, jen když hodně točím na místě. Vůle není ani minimální. Prosím všechny kdo cítí s mým duševním stavem, ať si na mne vzpomenou a vyzkoušejí to.

P.S. U škodovky bez posilovače se ten zvuk ozýval naprosto neustále. Že by nějaká manžeta v těchto horkých dnech? Hlavně je to znát při vytočení do extrému a zabrání za volant při snaze natočit ho zpět. Díky předem všem spolutrpícím. :)

P.S.2 - myslíte, že by to mohly být ty 17\" kola? Je fakt, že jsem si toho všimnul, až když jste tu začli mluvit o tom vrzání. :)

[upravil dne 22/6/12 04:41 od matii]

Odesláno

Tak mam 308 asi 3 tydny... a vcera mi to zacalo taky. Zvuk jak od polystyrenu, ale prijde mi to spis jako by to delala naka elektronika? Neco s posilovacem?? Ale nerozumim tomu, takze jen tak hadam.

Odesláno

Lidi, kdo tohle vyřeší dostane minimálně flašku odemě :D

matii: to křupání na místě se mi u 17tek(mám taky 17\" Rinjani) taky ozývá v těch koncových polohách, takže možná fakt ty kola - nebo to s tím nějak souvisí - odzkoušeno dnes :) Ale to vrzání jakoby \"polystyrenu\" je něco jiného, takže v tomhle můžeš být vklidu :) Rozhodně to vrzání polystyrenu je citelnější, to doslova píská, vže, skřípe.

KKA: Ač nerad tak tě vítám mezi těmi, komu volant, pří výšších teplotách venku, vrže. Sakryš, spíš mě fascinuje, jak je možný, že na některých 308mách to dělá a na jiných ne.

Odesláno

No nevim jeslti je to nahoda, ale me to zacalo delat po tom co jsem to mel v servisu na pridelani parkovaciho asistenta (za coz se ted biju do hlavy, protoze presto ze to bylo jakoby na nove auto a myslel jsem ze to bude vypadat jako v autosalonu, tohle je des, nevite jestli se to da nak reklamovat?? Trci to asi cm z blatniku a to jsem fakt necekal). Asi to nema souvislost, ale kdyz uz je to takova detektivni prace tak kazdej detail treba dobrej :-)

Odesláno

S jakou elektronikou. Mimochodem napadlo mě, že já mám výbavu Sportium, tudíž i jinej volant. Ale předpokládám, že se liší jen věncem, ale třeba ne.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...