Krt€K Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 No, na jednu stranu máš recht, to beze sporu...na druhou stranu, pokud je odstavák volnej, je rozhodně rychlejší dojet k nehodě tudy, než čekat, kdy se kam kdo uhne.. předpis je hezká věc, na druhou stranu, pokud by se tím řidiči řídili, netřeba odstavák.. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 cely jsem to necetl, ale nektere prispevky jsou fakt usmevne. 1) musis dat prednost vsem prijizdejicim vozidlum, pokud jsi na vedlejsi, pokud ne, tak zprava urcite 2) nakladak muze jet krizovatkou i v levem pruhu, on je na hlavni, on si vybira cestu a PREDJIZDET V TETO SITUACI MUZE. 3) nesmis najet do krizovatky, pokud ji nemuzes bezpecne a vcas opustit. Takze by to byla tvoje vina, a muzes bejt rad, ze tam nejel nejaky blazen na dvou kolech. A my se divime, ze je tolik mrtvych.....:bojim:bojim:bojim:bojim:bojim Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Tak jsem si to se zájmem přečet a musím zkonstatovat jednu věc...jsou dvě varianty..jak se jezdí a jak by se mělo jezdit...a to bych vám nepřál zažít situaci, kdy jedete na majáky k nehodě se zraněním a musíte přemýšlet o to rychleji... spousta lidí, když se za nimi objeví auto s majákem, reaguje úplně na ko.ot... to udela i spousta lidi, kdyz vidi motorku. Stava se mi, kdyz jedu treba na motce a manzelka za mnou autem, ze dojedeme nekoho a o me pousti a manzelku zavre. Nebo na me nadava, ze mi uhyba a ja nejedu.... A nedej boze ridici, kteri jedou 2 km na dalnici v levem pruhu, aniz by nekoho predjeli, pak si nahodou vsimnou masiny v zrcatku, nasleduje brzda a presun do pravyho. No to mam vzdy sverac sevren jako svina, a to neresime bezpecnou vzdalenost.... odstavak je jedina moznost, jak se na motce dostat vcas do prace [upravil dne 8/5/2012 17:42 od Scratch] Citovat
Krt€K Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Odstavak se da u motorkare zkousnout, pokud nedela prasarny a jiny kokotiny.. Citovat
Edison Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 No, na jednu stranu máš recht, to beze sporu...na druhou stranu, pokud je odstavák volnej, je rozhodně rychlejší dojet k nehodě tudy, než čekat, kdy se kam kdo uhne.. předpis je hezká věc, na druhou stranu, pokud by se tím řidiči řídili, netřeba odstavák..Odstavák je od slova ODSTAVIT. Jestli se nemýlím. I zákon na něj pamatuje. Proto zřídil institut průjezdního pruhu. Kdo by byl, podle Tebe vinen, kdybych se řídil zákonem, vytvořil průjezdní pruh tak, jak jsem popsal a zprava mě sejmul onen náklaďák, byť s modrákama? A jeden projede jedním způsobem a druhý za dvě minuty právě tím druhým? Přitom my pořád jen stojíme, páč D1 je zavřená... To je právě o té předpokládatelnosti. Já předpokládám, že pokud dodržím zákon, tak mě ten modrák mine vlevo. A hle... on mě sejmul zprava... Citovat
radim.1008 Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Taky mám zkušenost z minulého pátka z dálnice s Policií ČR. Ale byl to vůz Passat R36 RZ 3H2 .... na dálnici Praha-Hradec Králové. Předjíždím levým pruhem dva kamiony v rychlosti cca 120km/h a když jsem někde na polovině, tak se zezadu přiřítili xenony a začali na mě blikat dálkama, ať se jako uhnu. Podotýkám, že modrá barevná hudba nebyla, to bych něříkal nic a pokojně se uklidil. Měl jsem v úmyslu pokračovat v předjíždění, ale blikání pokračovalo. Tak nezbylo nic jinýho než toho spěchálka pustit ať si letí. Zařadil jsem se mezi kamiony, kdy na mě ještě bliknul řidič toho kamionu za mnou. V tu dobu už jsem tam měl nějakých 130Km/h, takže byla brzda. Pašík prosvištěl a já si v klidu pokračoval v předjíždění. Po asi 3km stál ten samý Passat s tou samou RZ rozblikanej na krajnici a před ním audina s pražským číslem. Jestli už v tu dobu ho pronásledovali, tak snad mohli letět s majáky a ne si takhle doslova vynucovat místo a volný pruh. Citovat
FrantaCV Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Ahoj. Nečetl jsem všechny příspěvky - reaguji jen na prvotní dotaz. Odnesl bys to Ty. Vyhláška jednoznačně říká, že jsi povinen dát přednost v jízdě \"V OBOU SMĚRECH\". A nikde není uvedeno, že na křižovatce nesmíš předjíždět (tedy pokud to není upraveno dopravním značením). Citovat
Krt€K Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Edisone, mas pravdu, ale mysli na to, ze zejmena u nehody se zranenim hraji roli vteriny..na koho bys nadaval, mit v nehode nekoho z blizkych, ktery by nedej boze zemrel a pomoc by nedojela vcas? Na nas, hasice a nebo sanitku, ze cekali, az jim vsichni uhnou?! Citovat
Edison Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 No... kdyby v odstavnym sejmuli další auto a tím se zarazili a musely by vyrazit další, tak ano, na hasiče, sanitku, poldy... bo bych přesně věděl, že ten, koho sejmuli se snažil jim průjezd umožnit. Oni nesprávnou volbou ohrozili nejen sebe, to auto, co jim dělalo cestu dle zákona, ale i ty, ke kterým jeli. Citovat
ozzy1 Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Také je třeba brát na zřetel,že náklaďák měl dva jízdní pruhy vjednom směru, tudíž zde nejde o předjíždění má přednost.A už v žádném případě díky těm dvěma v jednom směru nepředjížděl v křižovatce. Citovat
Krt€K Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 A na koho bys nadaval, kdyby dojeli pozde? Kdyz je kolona na dalnici a auta stoji tak metr za sebou, jak dlouho myslis, ze jim potrva, nez uhnou? Promin, ale pokud jedu ke zraneni, radeji s hodne velkou opatrnosti risknu odstavnej, nez zit s pocitem, ze jsem dojel pozde.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. květen 2012 Autor Odesláno 8. květen 2012 Chlapi, už se tu řeší tři ruzné problemy a začina v tom být chaoz. Já vím už ted že vina by padla na mě, to že naklaďák v podstatě nepředjížděl jsem psal hned zkraje, ale taky nejsem na silnici první den a nejsem blbej, jen mě prostě překvapilo jak se tam sprostě nahrnul. Ještě k tomu kdo by byl na vině, on se tam začal hrnou když já byl v pohybu, chapu že já mu mam dát přednost, ale on zase na druhou stranu se nemuže cpát do pruhu kde v podstatě není volno protože mu muselo bejt jasný kam asi tak jedu a já neviděl že by on měl umysl do toho pruhu jet, takže je to takový začarovaný kruh. V případě nehody bych to odskakal, nebo odseděl pokud bych se toho dožil, to je mi jasny. Citovat
Edison Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Pokud sejmou někoho, kdo se snaží jim udělat cestu, jak má, jak mu to ukládá zákon, protože to tak předpokládá, tak přijedou pozdě právě svou vinou. A ještě později, protože budou muset vyrazit další... Oni totiž moc tý opatrnosti nepobrali... Minuli mě tak o deset čísel a to jen proto, že právě v okamžiku, kdy jsem prováděl ten úkon, tedy jsem se pohybopval směrem do odstavnýho mě těsně minuli... Kdybych byl o chlup rychlejší, tak tam tihle fakt nedojedou. Citovat
Kupca Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Kucí co takhle si přečíst silniční zákon a pak nebude o čem diskutovat. Některé dotazy mě vcelku překvapily. Už vím proč se děje chaos na silnicích Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. květen 2012 Autor Odesláno 8. květen 2012 Tak začni, my se pak přidáme:D Citovat
Kupca Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Sem ho čet vonehdá tak jsem přeplněněj vědomostma:D ale udělali mě na tom že jsem u sebe neměl doklady, uf a za litr kua práca. A to mě zastavili jen tak prej kontrola, kdybych jel aspoň rychle Citovat
Krt€K Odesláno 9. květen 2012 Odesláno 9. květen 2012 Edisone, ale furt jsi mi neodpověděl na případ, pokud IZS dojelo pozdě právě kvůli tomu, že jim auta neměla kam uhnout...(a IZS dojel pozdě kvůli tomu, že nejelo odstavákem, ale čekal na to, až mu řidiči někam uhnou). Citovat
Edison Odesláno 9. květen 2012 Odesláno 9. květen 2012 Krtku, to je na nadávání na ty, co ten průjezdní pruh neudělali. A pokud je odstavák volnej, tak to jde vždy. Citovat
Krt€K Odesláno 9. květen 2012 Odesláno 9. květen 2012 A věř mi, že \"průjezďák\" udělá tak max. 10-20% řidičů, pokud je kam uhnout...na ostatní bych si vyřval hlasivky :-D To je lepší v klidu sedět, nechat houkat a ono je to možná napadne... Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. květen 2012 Odesláno 9. květen 2012 Edison a Krtek: oba vas chapu, Krtka,ze chce dojet vcas, Edisone a ty mi prosim zodpovez jednu otazku, umis pouzivat zpetna zrcatka? Ja PROSTE VZDYCKY VIDIM, kudy ti zachranci leti, a podle toho ji uhnu..... a neresim kam, proste uhnu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.