Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dnes se ozvalo klepání od předního kola, auto zatáčí a brzdí bez problémů či vibrací, jen se to během 20km strašně zhoršilo. Nejprve jen na nerovnostech, pak už i při kdejakém hupu. Jako kdyby se tam povaloval kus volného železa či tvrdého plastu. Zítra jdu do servisu, tak se trochu děsím. Co šlo jsem zkontroloval včetně stabilizačních tyček. Takže vyhlašuji soutěž o servismana roku. Tipněte si závadu a částku za opravu, ať mám půlky stažený. Zítra vyhlásím výsledky ... snad.

Odesláno
zkus kolové šrouby, když se to tak rychle zhoršilo

To mi napadlo první, ale nebylo to ono. To bych asi cítil i nějaké vibrace na volantu.

Odesláno

Tak mi to nedalo a znovu jsem všechno prohlíd. Vůle v čepech není, ale pak mě to udeřilo do očí. Zatímco na straně kde to neklepe (u řidiče) je takováto jakási vzpěrná tyč:

tyc1.jpg

Pak na druhé straně NIC?!!!!

tyc2.jpg

Myslíte, že to tak má být? A pokud ne, je možné, že to odpadlo za jízdy a tudíž to může být příčina?

Odesláno

Když zvedneš kola a protočíš je tak nic? :myslim zahýbat kolem pořádně, pobouchat celé ty spodní plasty, destičky?, je to slyšet je při rozjetí nebo celou cestu, zhoršuje se to s rychlostí či ne, zvuk je stejný po celou dobu? tzn. při brzdění, zatáčení...... hmhm to jsem zvědav co to bude :myslim:myslim

Odesláno

Ještě mě napadá, nějakej šutr nezapadl někam mezi ty plasty? co jsou pod vanou???a jak jedeš, tak se tam převaluje? Mám kamaráda co dělá v Renaultu a kdysi mi říkal, že u nich bylo auto a v tom byl slyšet pořád také převalující se kovový zvuk a to v kabině. Všichni z toho byli nešťastný, protože ne a ne najít co to je. To auto bylo v servisu fakt moc dlouho. Až čirou náhodou zjistili, že někde ve vnitřku zapadl kus matky, která se tam při jízdě převalovala. Prostě někomu v servisu tam někdy zapadla a časem se objevila tímto zvukem........

Odesláno

Nejsem žádný servisák a nechci radit,ale jen popíši co se stalo mě.

Jel jsem na výměnu zadního tlumiče výfuku 40 km.Cesta tam OK, při zpáteční

cestě kovové klepání z přední části jakoby od kola, díra, výmol, přejezd vlak a pod. přesně jak popisuješ.Doma jsem zjistil,že ulítlo kus vinuté pružiny asi

10 cm a ten kousek se tam flákal a nadskakoval v té \"vaničce\" pružiny,nebo jak se tomu říká.Auto bylo na heveru a když to pouštěl na zem ozvalo jakoby prasknutí.

Jen připomínám,že to nebyl Peugeot ale Audi 100.Přeji ti ať na to brzy přijdeš.

Odesláno

Ten zvuk se dá těžko popsat. Pokud autem houpu na místě, tak nic. Jen se rozjedu, už to rachtá. Co šlo jsem zkouknul, auto zvednul, všechno drží. Doufám, že na to zítra přijdou.

Odesláno

Ahoj, já jsem taky poslouchal podobný bouchání u svýho autí - v servise mi tehdy po prohlídce řekli, že je všechno ok. Pravda je, že u mě se to právě od předního kola ozývá jen když jedu po nerovnostech - ale taky na straně spolujezdce, taky je to takový jakoby kovovo-gumový zvuk, taktéž neumím líp popsat. Stál jsem i venku u auta a nechal jet někoho jiného, abych slyšel jestli je to i venku slyšet, ale nic - prostě jen v kabině vnímám dunivej zvuk od kola u spolujezdce - popíšu to blbě - laik - jakoby šel tlumič nadoraz a bouchlo to pokaždé, nebo se to o něco zarazilo - jen mě pořád zaráželo, že je to od jednoho kola. Od té doby jsem na to už zapomněl, ale když se nad tím zamyslím, slyším to pořád, ale pouze na nerovnostech. Tak jsem zvědav a držím palce ať ti to dobře dopadne. ;)

[upravil dne 4/5/12 12:08 od IceBee]

[upravil dne 4/5/12 12:09 od IceBee]

Odesláno
Ahoj, já jsem taky poslouchal podobný bouchání u svýho autí - v servise mi tehdy po prohlídce řekli, že je všechno ok. Pravda je, že u mě se to právě od předního kola ozývá jen když jedu po nerovnostech - ale taky na straně spolujezdce, taky je to takový jakoby kovovo-gumový zvuk, taktéž neumím líp popsat. Stál jsem i venku u auta a nechal jet někoho jiného, abych slyšel jestli je to i venku slyšet, ale nic - prostě jen v kabině vnímám dunivej zvuk od kola u spolujezdce - popíšu to blbě - laik - jakoby šel tlumič nadoraz a bouchlo to pokaždé, nebo se to o něco zarazilo - jen mě pořád zaráželo, že je to od jednoho kola. Od té doby jsem na to už zapomněl, ale když se nad tím zamyslím, slyším to pořád, ale pouze na nerovnostech. Tak jsem zvědav a držím palce ať ti to dobře dopadne. ;)

[upravil dne 4/5/12 12:08 od IceBee]

[upravil dne 4/5/12 12:09 od IceBee]

Úplně přesně to samé to dělalo mně.

Takže, v servisu vyměněno táhlo zkrut. stabilizátoru (+ojnička a matka). Pán byl velice ochotný ukázal mi ten špatný díl, na horní straně v tom kloubku to bylo zlomené. Naštěstí mám o rok prodlouženou záruku, takže cena 0Kč. Prý je příčinou zřejmě přejíždění příčných prahů a stav našich silnic. Ty 17\" kola tomu asi taky moc nepřidaly. Po výměně je vše OK, nic nebouchá.

čísla materiálů:

508764 - ojnička

693686 - matka

50005A - táhlo

[upravil dne 4/5/12 18:03 od matii]

[upravil dne 4/5/12 18:06 od matii]

Odesláno

Takže, v servisu vyměněno táhlo zkrut. stabilizátoru (+ojnička a matka). Pán byl velice ochotný ukázal mi ten špatný díl, na horní straně v tom kloubku to bylo zlomené. Naštěstí mám o rok prodlouženou záruku, takže cena 0Kč. Prý je příčinou zřejmě přejíždění příčných prahů a stav našich silnic. Ty 17\" kola tomu asi taky moc nepřidaly. Po výměně je vše OK, nic nebouchá.

čísla materiálů:

508764 - ojnička

693686 - matka

50005A - táhlo

[upravil dne 4/5/12 18:03 od matii]

[upravil dne 4/5/12 18:06 od matii][/rquote]

taky gratuluju, chtěl bych se zeptat, čísla materiálu a materiál samotný které jsi zde uváděl jsou někde k dohledání? Myslím tím jestli to někde najdu i s cenou? na autokelly jsem to nenašel.

Dík za odpověď..

Odesláno

Matii: V prvé řadě gratuluju k dořešení :) A zároveň díky za nápovědu po čem se pídit.

Tak a teď přemýšlím kdy do servisu zajedu já, aby tohle ověřili, jestli je to u mě vpořádku :-) Jako nedělá mi to pořád, ale prostě ten dunivej zvuk je vždy slyšet při přejetí nerovnosti. Každopádně mám taky 17\" Rinjani ;) , takže tak nějak cítím velkou pravděpodobnost, že to bude ono. Jen nepochopím, pokud se to prokáže i u mě, proč na to v tom servisu nepřišli, když jsem to tam vezl před rokem v záruce (aktuálně už jsem bez záruky). No uvidíme. Možná je to jen můj nějakej pocit a přitom je to vpořádku.

• O 4 roky později...
Odesláno

Tak téma bouchání je tu znovu. Zajímavé je, že v mrazech to nedělá, jen jak se oteplí k nule nebo nad. Stačí rozjezd z absolutně rovného parkoviště s hladkou podlahou a už při 5km/h to lehce bouchne. V autorizovaném servisu prověřili celý mechanismus řízení včetně stabilizátorů a nic nenašli. Prý mam počkat až se pořádně oteplí a pokud to nepřestane, tak přijet. Žádné vibrace, žádný problém s řízením, nebýt těch zvuků tak auto je OK.

Spíš než nerovnosti se mi zdá na to má vliv rozjezd a brždění.

A teď babo raď. Nemáte někdo ideu co to může být?

Odesláno (upraveno)

Juj, díky za tip, to by mohlo být ono. Dá se to někde zkontrolovat pohledem, nebo to musí do servisu? Sorry za dotaz ... automechanik laik.

Upraveno uživatelem matii
Odesláno

Do servisu na zvedák. Nebo možná by to bylo poznat o má pohybech motoru při přidání plynu. Ale to je jen moje teorie. Motor má zavěšení i nahoře.

Odesláno

Já čerstvě taky něco (lupnutí) cítím při rozjezdu. Je to cítit jen nepatrně. Už hodně dlouho je při přejezdu velkých nerovností nebo právě typicky prahů slyšet takové lehké "chrastění" od PP kola. Už jsem s tím prošel 2 STK a najel přes 30tkm, ani v servisu nepřišli na příčinu, tak se to možná konečně projevilo znatelněji a brzo to táhlo stabilizátoru vyměním taky:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...