Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Vy jste závodníci :D ? Podle PC mám prům. 6,4 na 9500 km a to taky někdy protáhnu . Jinak jezdím průměrně , zhruba o 20km/h víc, než je dovoleno (kromě města). Ježděno asi : 70% mimo město ,20% město,10% dálnice .

Odesláno

Dnes som si dal tempomat na 92km/h a s uzasom som zistil, ze aktualna spotreba bola 4,0l :aut. Išiel som po rovine, v aute sme boli dvaja a kontroloval som to aj s GPS. Siel som cca 5km usek.

Dal som si aj po meste 100km, priemerná spotreba bola 8,6. Nejazdil som na spotrebu ale ani nie agresivne. Skvelé čísla :). Mám najazdených 13 500km.

Odesláno

Nemeral som to za nova takto presne, takže netuším :). Možno sa to zľahka upraví ale v nejaké masívne korekcie neverím. Mimo mesta jazdím od 7,2 do 7,8 v závislosti od mojej \"neurózy\" :).

Odesláno

Na dálnici (cca 800km) 130km/h na tempomat celkový průměr 6,5l/100 .. není to jako 407, ta jezdila takto těsně pod šest, ale to dělá ten automat .. myslím, že dobrý výsledek ..

Odesláno

hawkey na to nema absolutne ziadny vplyv to ci je to automat alebo manual, ide o prevodovy pomer, pripadne ak nemas zabehnute auto este tak je mozna vyssia spotreba alebo kopa dalsich faktorov...

Ja osm osobne tieto veci riesil tiez pretoze moj 2liter cucal do 5,5litra/ 100km a po vymene vstrekov za nove bral 7 pri konstantnej rychlosti 130km/h... nevedel som tomu prist na pricinu.

Odesláno

No 407SW jsem měl mírně netradičně 93kW MAN6, brala za hoooooooooooooooodně dlouhodobý průměr (cca 2,5 roku) 7.2. Od léta, kdy jsem jel na dovču 6.8. Chorvatsko a zpět po dálnici 130 tempomat 6.0l/100km. Pneu byly jestli se nepletu 215/55 R17 .. zimní 206/60 R16.

508SW je 120kW AUT6 a jak už jsem psal, dálnice 130 tempomat vezme 6.5 (jeden člověk, prázdné auto).

Já si myslím, že nějaký vliv ten automat má. Přeci jenom ztráta v hydrodynamickém měniči je o něco větší, než v klasické suché spojce ..

Odesláno

No já si na to nestěžuju :) Ono těch 120kW je znát, když tomu člověk trošku stoupne \"za krk\" :) Jenom takové ty 4.0l co uvádí výrobce jsou spíš zbožným přáním .. ano, když jedu ustálenou rychlostí, po absolutní rovině 90, tak to ukazuje okamžitou 4.0l/100km .. ale stačí malý kopeček a jací jsme byli .. takže průměrka je někde úplně jinde :)

Ale jak říkám, já si myslím, že na jízdní vlastnosti versus hmotnost auta je ta spotřeba moc hezká a já jsem s ní spokojen ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Cez víkend som urobil test spotreby. Išiel som rovnaký úsek (57km) aký som šiel keď bolo auto nové. Podmienky na ceste boli cca rovnaké, rýchlosť max 108km/h, priemer 85km/h, okresné cesty, v obci som šiel cca 70km/h. Pri novom aute som mal spotrebu 5,7l/100km a teraz to bolo 4,6l/100km. Doprava bola mierne hustejšia pri prvom teste. Aj tak ma ale spotreba príjemne prekvapila :).

Ešte dodám, že za celý úsek som klesol cca 280 výškových metrov.

Pripájam foto.

post-46920-14109629798404_thumb.jpg

[Edited on 6/3/13 10:11 by 508GT]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...