wojtěch Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 mám problém chytat signál na mobilu venku kolem baráku, uvnitř baráku o.k. Přemýšlím jak zesílit signál celeho wifi routru mám tp-link základní. nevím co koupit jestli více dB anténu nebo rozdvojku na anténu a jednu anténu natáhnout někde blíž k oknu kde se pohybuju s mobilem venku ¨ máte někdo nějakou zkušenost?? rozdvojka anténa1 anténa2 anténa3 Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Tyhle rozdvojky jsou podle mě horší než nic. Osobně bych nad tím nešpekuloval a koupil ještě jeden A.P. pro zahradu. Nedávno jsem prodával na Aukru venkovní ( nový s plnou zárukou ) za 250,- Citovat
Šalda Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 A co tedy koupit ke stávajícímu modemu?? Mám taky na dvoře slabej signál Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Jak to bude propojený? Kabelem? Pokud jo, tak bych se ti mohl poptat. Citovat
MotoMoto Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 A co 8dB anténu? Většinou to stačí. a také třeba trochu pozměnit místo toho APčka? Pokud to není panelák tak by dosah měl být v pohodě. Jak tam dáš dvě AP tak musíš pořádně odladit kanály aby se navzájem nerušily. Citovat
Šalda Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Nevím jak to propojit, doma mám klasickej modem zyxel P 600 od T-mobilu, kterej má i wi-fi. Doma má signál dobrej, ale když jdu s noťasem ven, tak už je to bída. Takže nevím co koupit, abych to mohl napojit na tento modem, nebo kam se to připojuje:myslim Citovat
pastorek Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Myslím že ZyXel P 600 má pevnú anténu. Pri bezdrôtovom riešení sa na takéto problémy používa \"repeater\". Citovat
Šalda Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Mám ten zyxel připojen do stolního PC káblem, ale k noťasu mám od modemu wi-fi, ale nějakou anténu to má, asi na pevno, nejde mě oddělat:D Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Anténu můžeš zkusit, vhodné umístění je základ, ale to jsi snad zkoušel... nastavení kanálů asi problém není navíc ty venkovní AP jsou dobře směrový, takže když dáš \"chaloupku\" k Ivanovi zády a k sobě čelem tak to bude OK. I když dneska ... momonodem zkoušel jsi jinej kanál, jeslti se nepereš třeba se sousedem? Citovat
Šalda Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 anténu(modem) jsem nezkoušel dát někam jinam, mám ho v obýváku.A nevím jak se tam dá dát jinej kanál, jako na wi-fi? Chtěl bych prostě něco koupit, co mě zesílí signál wi-fi, ale v těhle věcech su lama:D Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Posunutí \"pixle\" vo metr jinam může mít docela velkem vliv, takže vyzkoušet. Jinej kanál se taky hodí, hlavně pokud máš okolo další Wifináře. Citovat
wojtěch Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 to venkovní AP se dá umístit jako ven? ono je voděodolné?? routra mám umístěného u stěny přes kterou potřebuji ten signál dostat ven...... na noťasu venku je signál o.k akorát mobil někdy hapruje.. ta silnější anténa by nepomohla?? Citovat
koblih69 Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Jo je to vlastně taková plastová pixle která může být na přímém dešti. Elektronika je uvnitř, napájení obvykle po Ethernetu. Citovat
pastorek Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Takéto riešenie vyžaduje pripojenie káblom s pôvodného modemu. Citovat
MatrixChose Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Tohle taky řeším. Umístění mám jaký mám a stejně potřebuju signál na obě strany domu. Takže zkusím více dB anténu a uvidím. Citovat
MotoMoto Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 To umístění a naklonění respektive nenaklonění antény dělá hodně. Stačí třeba ve zdi souběžné vedení 220V a už je stínění jak prase. Pro vysvětlení Šaldovi, wifi vysílá na jednom z 9ti kanálů a pokud sitě v sousedství vysílají na stejném kanálu tak se mezi sebou perou, stejně jako dřív třeba souběžné vysílače televizního signálu. A stačí vlézt do rozhraní daného routeru (modemu) a zkusit nastavit jiný kanál. Dobré je si nascenovat všechny sítě v dosahu na jakém jedou kanálu a hned víš jak jsi na tom. Citovat
Šalda Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 V sousedství nemám žádné další wi-fi sítě, alespoň je noťas nevidí. Takže mám jen koupit tu krabici kterou sem dal koblih a připojit ji do jednoho volnýho pole modemu? Citovat
MotoMoto Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 No to je první fáze, budeš muset ještě nastavit tu druhou Wifi síť. Hlavně jí trochu slušně zaklíčovat jinak na to pojedou i sousedi. Citovat
ChouLu Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Já jen upozorním, že výměna antény je dle norem k ničemu.. pokud dáš anténu s vyšším ziskem,měl by si automaticky snížit výkon routeru ... nově po tom radiokomunikační uřat vcelku jde, především v městech. Pokud to ale uděláš po prvé,tak je to upozornění, pokud opakovaně, tak je to drahé Nejlépe je koupit APčko jak radil koblih Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.