Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám problém chytat signál na mobilu venku kolem baráku, uvnitř baráku o.k. Přemýšlím jak zesílit signál celeho wifi routru mám tp-link základní.

nevím co koupit jestli více dB anténu nebo rozdvojku na anténu a jednu anténu natáhnout někde blíž k oknu kde se pohybuju s mobilem venku

¨

máte někdo nějakou zkušenost??

rozdvojka

anténa1

anténa2

anténa3

Odesláno

Tyhle rozdvojky jsou podle mě horší než nic. Osobně bych nad tím nešpekuloval a koupil ještě jeden A.P. pro zahradu. Nedávno jsem prodával na Aukru venkovní ( nový s plnou zárukou ) za 250,- ;)

Odesláno

A co 8dB anténu? Většinou to stačí. a také třeba trochu pozměnit místo toho APčka? Pokud to není panelák tak by dosah měl být v pohodě. Jak tam dáš dvě AP tak musíš pořádně odladit kanály aby se navzájem nerušily.

Odesláno

Nevím jak to propojit, doma mám klasickej modem zyxel P 600 od T-mobilu, kterej má i wi-fi. Doma má signál dobrej, ale když jdu s noťasem ven, tak už je to bída. Takže nevím co koupit, abych to mohl napojit na tento modem, nebo kam se to připojuje:myslim

Odesláno

Anténu můžeš zkusit, vhodné umístění je základ, ale to jsi snad zkoušel... nastavení kanálů asi problém není navíc ty venkovní AP jsou dobře směrový, takže když dáš \"chaloupku\" k Ivanovi zády a k sobě čelem tak to bude OK. I když dneska ... momonodem zkoušel jsi jinej kanál, jeslti se nepereš třeba se sousedem?

Odesláno

anténu(modem) jsem nezkoušel dát někam jinam, mám ho v obýváku.A nevím jak se tam dá dát jinej kanál, jako na wi-fi?

Chtěl bych prostě něco koupit, co mě zesílí signál wi-fi, ale v těhle věcech su lama:D

Odesláno

to venkovní AP se dá umístit jako ven? ono je voděodolné?? routra mám umístěného u stěny přes kterou potřebuji ten signál dostat ven...... na noťasu venku je signál o.k akorát mobil někdy hapruje.. ta silnější anténa by nepomohla??

Odesláno

To umístění a naklonění respektive nenaklonění antény dělá hodně. Stačí třeba ve zdi souběžné vedení 220V a už je stínění jak prase.

Pro vysvětlení Šaldovi, wifi vysílá na jednom z 9ti kanálů a pokud sitě v sousedství vysílají na stejném kanálu tak se mezi sebou perou, stejně jako dřív třeba souběžné vysílače televizního signálu. A stačí vlézt do rozhraní daného routeru (modemu) a zkusit nastavit jiný kanál.

Dobré je si nascenovat všechny sítě v dosahu na jakém jedou kanálu a hned víš jak jsi na tom.

Odesláno

V sousedství nemám žádné další wi-fi sítě, alespoň je noťas nevidí. Takže mám jen koupit tu krabici kterou sem dal koblih a připojit ji do jednoho volnýho pole modemu?

Odesláno

No to je první fáze, budeš muset ještě nastavit tu druhou Wifi síť. Hlavně jí trochu slušně zaklíčovat jinak na to pojedou i sousedi.:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já jen upozorním, že výměna antény je dle norem k ničemu.. pokud dáš anténu s vyšším ziskem,měl by si automaticky snížit výkon routeru ... nově po tom radiokomunikační uřat vcelku jde, především v městech.

Pokud to ale uděláš po prvé,tak je to upozornění, pokud opakovaně, tak je to drahé :(

Nejlépe je koupit APčko jak radil koblih

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...