Dančák Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Tak se oteplilo a když sem si zapnul klimu tak nic....je to 406 2.2hdi mux auto klima, po zapnutí klimy sepne kompresor, ale neroztočí se vrtule, vstup i výstup do kabiny má stejnou teplotu takže to nechladí, chladič (výparník) byl dávaný nový asi před dvěma lety, v zimě sem to vždycky na chvilku pustil aby se to protočilo a teď nejde, relátka se zdají být ok, diag. chybu nehlásí, při testu relátek vrtulí se na malou rychlost vrtule rozběhnou, na velkou rychlost se rozběhne jen levá Někdo nějakej nápad krom toho zajet do servisu na klimu ať ji pročistěj a naplněj? Čím to že se neroztočej ty vrtule? Popřípadě typ na nějakej dobrej ověřenej servis na klimu v okolí Hlinska;) díky [upravil dne 28/4/12 16:28 od Dančák] Citovat
Ferry Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 no rozhodne zkontrolovat tlak (ten by to melo tusim u MUX ukazovat i pres diag) a u tech ventilatoru, jeslti tam neni spatnej nekterej z tech predradnejch odporu Citovat
Dančák Odesláno 30. duben 2012 Autor Odesláno 30. duben 2012 Na diag. sem prolez co šlo, ale tlak sem nikde nenašel, byla tam myslim jen teplota pak polohy klapek atd. ale tlak ne, jinak kde najdu ty předřadný odpory? Mezi vrtulema sem zkouknul jen ty tři relátka ale kde jsou ty odpory netuším....díky moc Ferry;) Citovat
Ferry Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 hmm, je fakt, ze 406 asi tlaky v klime neudava, to jsem asi videl u MUXovy 206. No tak na plnicku a premerit. jinak ty odpory jsou ve stene sahary, nekde tu ted byla fotka, zkusim se po tom vlaknu podivat. btw to je coupe? pac koukam v serviceboxu a tam jsou pro sedan a kombi jen jednovrtulovy sahary Citovat
Dančák Odesláno 30. duben 2012 Autor Odesláno 30. duben 2012 Jo je to coupe, v serviceboxu je ten odpor na obrázku vedle sahar tudíž nevim kde ve skutečnosti je, nikde jsem je tam kolem nenašel, ale někde tam prostě bejt musej takže du ještě hledat, doufám že to ty kluci francouzský vymysleli zas tak abych musel sundávat nárazník:roll a na plničku s tim zajedu, ale nerad bych abych to za litr nechal naplnit když to nebylo třeba a pak kvůli odporu to stejně nejelo....ty odpory jsou děsný kvůli nim to nešlo v pátek i na kombíku:bacha Citovat
Dančák Odesláno 30. duben 2012 Autor Odesláno 30. duben 2012 Tak na plničce tam něco dofoukli, bylo tam nějakejch 490 a má tam bejt asi 600 nebo 660 teď nevim, ale potom se s tlačítkem spustily i sahary, potom zas ne, a ted to je takhle furt dokola, spouštěj se jak se jim zachce, kompresor spíná furt, ale trubky do kabiny jsou stejně jen trochu chladný, takže to nechladí jak má, takže čím to že si ty sahary dělaj co chtěj? Blbne nějaký čidlo nebo kompresor málo tlačí? Samý radosti.... Citovat
max_payne Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Aj ja riešim problém s klimou, mam niekde netesnost, a vsetko ukzuje na predny chladic klimy. Neviete kde sa da kupit olidny za dobru cenu? nechcem davat pouzity. Co sa tyka odhaľovania závad je najlepšie ísť za profi klimaservisom, oni vedia viac ako bežný mechanik( česť výnimkám) predsa len je tam tlak takyc 20 atm. Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Bral jsem ho tady: http://www.auto-lz.cz/zbozi/11076/Chladic-klimatizace-PEUGEOT-406--99-04--1-8--2-0-.htm naprostá spokojenost. Citovat
martis Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 ja mam tiez problem z klimou,kazdu sezonu musim davat plnit,je uplne prazdna auto kontrolovali a vsetko je ok, uz to typujeme na vyparnik, je mozne nejako zistit ci je tam fakt problem? sorry za miesanie tem,ale mam aj problem z 2 rychlostou ventilatora,ale zajtra pozriem na snimac teploty na sahare Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 U mě byla oblíbená taškařice s únikem přes konektor pressostatu. Protože ale tudy částečně fučí sahara tak nebyl únik dobře vidět. Pokud to nemůžou najít tak hledej klimaservis kde naplní systém dusíkem a čuchometrem budou hledat - to funguje na 99% spolehlivě. Nemáš problém s předřadným odporem? Citovat
max_payne Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 Bral jsem ho tady: http://www.auto-lz.cz/zbozi/11076/Chladic-klimatizace-PEUGEOT-406--99-04--1-8--2-0-.htm naprostá spokojenost. Dik za tip. skusim ho oslovit. Citovat
martis Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 koblih69 oki vyskusam to z dusikom dufam ze uz najdem inuk lebo to nieje normalne kazdu sezonu plnit klimu, brat ma fabiu a este klimu neplnil od nova, stve ma to! vsetko je ok iba klima hmmm Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 U 406 dost trpí ta trubka co vede pod chaldičem. V místě kde je snímač tlaku má přirubu a kolme ní ce drží sůl a trubka proděraví. Proudicí vzduch to rozfouká... Citovat
qmysak Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 čaute mě klima chladí úplně v pohodě nesmrdí nic ale nějak mě asi neteče kondenz z pod auta pořád je pod autem sucho vadí to???nebo málo chladiva??ale to by nechladilo ne???mám aut. klimu Citovat
Mišák406 Odesláno 1. květen 2012 Odesláno 1. květen 2012 ahoj kluci, tak sem taky chtěl vyzkoušet klimu při prvních teplých dnech a taky se nestalo vůbec nic. Kompresor vůbec nespíná. Tak sem šel po pojistkách, vše ok. Po stisknutí ventilku na plnící koncovce chladivo uniká, takže tam něco je. Tak jsem začal hledat zde na fóru a našel jsem toto téma: kde Ferry poradil: na presostatu by mely byt propojeny kontakty 1 s 2 a 3 s 4 tak to muzes zkusit, ale jen na chvilku, pri nedostatecnym tlaku hrozi poskozeni kompresoru dole na obrázku je umak kterým jsem to zkoušel a naštěstí funguje, takže doufám, že je to jen únik chladiva. Klimu jsem plnil loni v létě a vakuum bylo v pohodě, tak jestli se přes zimu něco někde provalilo, těžko říct. Citovat
martis Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 ahojte tak dnes mi robili kontrolu klimy a mam prasknuty chladic klimy, pozeral som na servicebox tak ja mam objednavaci kod 6455 CQ a viem zohnat chladic so 407 1,6hdi a obejdnavaci kod ma 6455 GY je to stejne ci nebude to pasovat, mal som ho v ruke a chladic so 407 ma akurat iny snimac tlaku ale to by sa malo dal vymenit alebo kde mam kupit chladic za rozmne peniaze? ten co viem mam ho za 50eu hmm Citovat
max_payne Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 to mas odkial taku dobru cenu, ja som na webe nasiel chladic za 100€. Citovat
martis Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 znamy v servise ho ma co aj ty zhanas chladic? Citovat
Ferry Odesláno 2. květen 2012 Odesláno 2. květen 2012 to Martis, podle vykresu napr. na www.autobenex.cz vypadaji ty dva chladice podobne, i rozmerove, ale jistotu budes mit, az kdyz to zkusis namontovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.