Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Olda: díky za názor. Děda chce nějakou kolobrndu na popojíždění po vesnici - do krámu, na hřiště. Tahat kvůli tomu auto není pohodlné, navíc už to nasedání a vylézání není jako za mlada (má staré fáčko).

Já s tou koloběžkou nevidím problém ... ale samozřejmě, aby to něco vydrželo, proto jsem se ptal na napětí ... je to stejné jako u aku šroubováku/vrtačky, čím více V tím lépe.

Odesláno

Náš děda si asi před tak 5ti lety vymyslel to samý, navíc si to sám i vybral ( z Tv products nebo tak něco ). Stálo to tenkrát asi 5000, baterie v tom byly dvě 12V tuším. No....ono to i jelo, byl na tom i 5 km daleko, bylo to teda hodně vratký, blbě to brzdilo, celý se to tak jaksi viklalo atd. prostě šmejd z číny. Kdo má čínskej minibike ví o čem je řeč. Celej problém byl v tom, že ty baterie byly asi NiMh a děda i přes mnohé vysvětlování nepochopil, že to musí vždycky vybít domrtě a teprv potom nabíjet. Prostě přijel domů, zapojil nabíječku přes noc a nazdar. Výsledek byl ten, že do půl roku bylo po baterkách a ani se to se zátěží nerozjelo, koupil jsem mu asi za 1500 nový a ejhle, ono to stále nejede. Tak to od té doby leží v garáži a nic se neděje. Víckrát bych takovou \"levnou\" hovadinu nekoupil.

Odesláno

Děda je stejný, TV products :) Má od nich bateriový vysavač, halogenové topení a já nevím co ještě. Takže obloukem od této značky, u dopravního prostředku je hold ta kvalita trochu potřeba :)

Odesláno

nebyl by lepsi misto tech elektrokolobezek a podobnejch hracek lepsi nejakej skutr? deda si nedavno poridil skutra a je s tim naramne spokojenej. Jezdi to za par korun a neni limitovanej par metrama na ktery mu staci baterky

Odesláno

K tomu spalovacímu motoru se taky přikláním. Elektropohon stojí moc peněz (z hlediska výrobce a tedy i prodeje) - je tam motor, regulace, baterky a nabíječka. Aby dodržel nízkou cenu, je to všechno (podvozek, brzdy, pérování) nejlevnější možné a proto šunt.

Jednostopých vozidel se spalovacím motorem se vyrábí tisíckrát více, proto motor (včetně příslošenství, tedy nádrž, odstředivá spojka a případně jednoduchá aut. převodovka) je levný a ta vozidla jsou daleko více propracovaná.

Nemluvě o tom, že ježdění na elektriku je pěkně drahé - spočítej si cenu (životnosti) baterek na 1 km jízdy a vyjde ti např. 1,50 Kč. A těm dojezdnostem a životnostem věřte tak z 60 až 70%.

Hadra: nechceš to prodat?

[upravil dne 26.4.2012 09:59 od P607Olda]

Odesláno

Právěže jsem se pohyboval v této branži a co píše Hadra, jsem tak předpokládal. Kvalitní elektrovozidlo nejde zhotovit pod 20 t. Kč. A pak otázka poruch a bezplatné záruky (kterou si vlastně musíš předplatit při koupi).

Odesláno

Koloběžku moc nedoporučuju, pokud tak s co největšími koly protože čím menší tím je to víc vratké a navíc to ztrácí ovladatelnost na nerovnostech.

Dobrá volba by byla si ta babeta nebo skůtr, ale mám pár případů okolo kdy se po nákupu konala jen jedna jízda, takže taky nedoporučuju.

Odesláno

koblih69: velká kola, pořádné vozidlo - plně souhlasím.

Taky je pak důležitá dobrá manipulovatelnost - jak je to krám těžký a nemotorný, tak se staršímu člověku podvědomě nechce s tím natahovat.

Odesláno

jsou.. mam ho v dilech a ceka na renovaci...

Mozna by to nebyl tak spatny napad... Stadion S11- okolo tech 10tis jsou uz vymazlene kousky po renovaci... A myslim, ze je to furt lepsi nez cinsky skutr...

Odesláno

kirkiz: to by pro něj nebylo ... děda dneska vyzkouší jízdu na kole, naposledy na něm jel loni o Velikonocích. Prý mu nejde o stabilitu, ale už se mu nechce šlapat (má problémy s kolenem).

Odesláno

Pořiď mu Segway :) Pokud to člověk nemusí tahat 3 patra do schodů je to suprový vozítko, měl jsem čest na tom 2 roky jezdit( průvodce pro turisty po praze) A kdyby to nebylo tak drahé už s tím jezdím do práce:) Dokonce to umí jezdit i ze schodů:-) A menší překážky tím taky překonáš(nájezd na chodník apod. ) a hlavně si v tom připadáš jak ve Ferrari:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...