kujon106 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Marceli, ale já píšu o clu, ne o DPH. Je to daň za to, že sis to nekoupil ve svém mateřském státě = je to daň za nic. Když za něco platíš, tak za to také logicky očekáváš nějakej hmotnej, nebo nehmotnej statek. A co dostaneš v tomhle případě? Jaký je rozdíl v těch samých hodinkách koupených v EU a v USA? Za jedny se clo platí, za druhé ne. Citovat
Vvitty Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Kazdy se rozciluje kvuli clu, pritom CLO je par korun... u vetsiny v cizine nakupovaneho zbozi je to bud 0% (treba hracky) nebo 3-4% u ruzne elektroniky apod. A navic, do 150E ho neplatis... No a u nas si k tomu nove pripoctete jeste 96, resp. 2x96 korun Ceske Poste za procleni Citovat
Marcel00 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 ... Jaký je rozdíl v těch samých hodinkách koupených v EU a v USA? Za jedny se clo platí, za druhé ne. precitaj si moj prispevok este raz a pochopis co som chcel napisat. a v tom je aj odpoved na tvoju otazku ze aky je rozdiel medzi hodinkami s clom a tymi ktore kupis u nas cize hodinky s DPH... ziadny... za jedny zaplatis clo a tie drahsie kupene u nas zaplatia DPH a a ine navysenia na cene cloveka ktory ti ich objednal z USA trebars a predal. ak by si pracoval v tej hodinarskej firme a nikto by si u teba hodinky nekupil, lebo vsetci si ich kupia v USA a nezaplatia CLO ? ako to dopadne s tvojou firmou ? hovorim o idealnom state kde vsetko funguje ako ma. a ver ze z CLA ma stat slusny prijem. nechcem tu riesit ako stat naklada s peniazmi danovych poplatnikov... to by sme sa zamotali. a nikdy inak to ani nebude... mrdnik je vsade v kazdej krajine... ale to neznamena ze ked sa niekto vyhyba plateniu dane a inych poplatkov tak to budem robit aj ja ked sused skoci z okna, skocis aj ty? sak si zalietame nie ? pointa diskusie je ze ci ma zmysel vyrabat faktury vo fotoshope, alebo vyrabat stranku paypalu a neviem cohoeste. a po dalsie, dotazatel diskusie sa pytal tak odpoved dostal. to je vsetko. navyse tu ma aj priklady ze cela snaha vo fotoshope bude nanic, lebo colny urad si hodinky oceni podla tu pritomneho trhu a bude vymalovano Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Pokial si colny urad odceni hodinky podla aktualneho trhu, tak to ja neovplivnim ci tam donesem realnu fakturu, alebo robenu v photoshope nie ? Citovat
pito.za Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 ... lebo colny urad si hodinky oceni podla tu pritomneho trhu a bude vymalovano moze a nemusi zalezi od ceny aku im posle Citovat
Kurt Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Jinak ale souhlasím s Lubkem, clo (nebo celní poplatek, nebo cokoliv - pro Kurta :-) ) kujon106: právě proto, že se tu ty dva pojmy oddělují, považoval jsem za rozumné sám sebe opravit, aby z toho Lubk0vi nevyšlo, že celník rozhoduje jen o vyměření cla. Nic víc, nic míň. Nějak mi uniká smysl tvé přehnané reakce na to, že sám sebe opravuji. Citovat
kujon106 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Jaké přehnané reakce? Marceli, za obé hodinky zaplatíš DPH, za jedny ale navíc clo. Hodinářská firma, vyrábim hodinky, které nejsou schopné konkurence, nikdo je nekupuje -> logicky zkrachuju. Jenže zase mícháš dohromady clo a DPH. DPH zaplatím v tomhle případě tak jako tak. Poznámku se sousedem a oknem jsem v tomhle kontextu moc nepochopil. Citovat
kujon106 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Aha, už to vim Kurte, máš pravdu. Měl jsem za to, že slovíčkaříš nad něčím, co jsem psal já. Omluva :-) Citovat
Kurt Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 F poho. Já kdysi taky objednával hodinky z US - byly švýcarský a vyšly levnějc, než ze Švýcarska. Clo i DPH jsem normálně zaplatil, ale celkem rozumím tomu, že se někomu nechce dotovat státní aparát nad únosnou míru. Nicméně - za to, abych něco falšoval, mi ti šašci taky nestojí, čili pokud bych si to objednal, tak i s tím, že to bude stát něco navíc, než je na faktuře. Odpověď na otázku v úvodu - někomu se to podaří obejít, ale je to spíše dílem náhody (unavenej celník, rozbitej rentgen) než šikovnosti. Citovat
davidekcz Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 :bojim:bojim Hm a až na to někomu příjdou a daj třeba pokutu (v lepším případě), to bude nářku, že si všímají jen těch obyčejných lidí a ne těch velkých ryb, ale všechno si děláme sami ... Citovat
Marcel00 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Marceli, za obé hodinky zaplatíš DPH, za jedny ale navíc clo... nema zmysel v tom pokracovat, lebo si stale nepochopil co som sa ti snazil vysvetlit... furt si melies svoje Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Zajímavá diskuse, ale bohužel s nepochopením základních principů oběhu daně. Myslím, že fakt nemá smysl to nějak víc rozvíjet PS: Lubk0 - kup si pořádný hodinky [upravil dne 23/4/12 18:40 od koblih69] Citovat
Edison Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Na to lze říci v podstatě jediné: Jednak bych vůbec nedoporučoval jakoukoli nezákonnost. A za druhé zkušenosti říkají, že čím více lidi budou obcházet placení do státního systému, tím více ten systém pak bude požadovat (zvýšení daní a cel prakticky na všechno). Na druhou stranu je jasné, že neschopnost státu vybírat daně se v našem případě řeší právě takto nesystémově, místo aby se zavedla taková opatření, aby se platilo to, co se platit má, aby se poplatky, daně... nemusely zvyšovat... Ale to už je kapku OT... politika... Citovat
kujon106 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Marceli, dle mě je to přesně naopak, ale respektuji tvůj názor a tak už v této debatě nebudeme pokračovat :-) Citovat
Harlley Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Objednávám často z rúzných koutů světa a moje praxe je taková,že pokud se celníkům nezdá uvedená hodnota,pošlou jen papír s tim že chtěj doložit fakturu,Tak že se kolikrát stane že věc která nepodléhá dani a clu řeší a to co je ke zdanění tak nechaj jít.ale určitě nebudou tak hloupí aby pouštěli evidentně drahé věci s podezřelou cenou. Citovat
gedu Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Lubk0 neriskoval by som kvôli 50€. Marcel má v tomto pravdu a závisí na koho natrafíš. Ako vieš že nanatrafíš na nejakého vrtáka ktorému sa tá tvoja faktúra nebude pozdávať, na druhej strane ti to môže prejsť bez problémov. Preto ja by som neriskoval, ak by som si objednával hodinky za 200€ tak si pred tým najskôr zistím podrobnosti o dovoze. Rob ako myslíš. CLO ktoré štát vyberá je naozaj veľmi minimálne. Z tohto cla sa 75% odvádza do EU a len 25% zostáva v štáte ktorý ho vybral. DPH je tých 20% a platíš ju z tovaru ktorého hodnota je viac ako 22€ a CLO sa vyberá až od hodnoty tovaru 150€. [upravil dne 24/4/12 12:43 od gedu] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 Takže hodinky som prebral Poplatky som zaplatil v plnej výške. Najviac tam samozrejme robila DPH čka, CLO bolo na moje prekvapenie síce len 4,5 percenta, avšak MINIMALNE 0,3 Eur a maximalne 0,8 Eur ... Na krabici bola ale i tak ina hodnota, a faktura nebola original prilozena ... Na krabici bola hodnota zo vsetkym 178 dolarov ... Takže teoreticky som to mohol znížiť, ale mail od predajcu, aka cena je na krabici došiel až dnes, ked som bol na ceste do BA, tak som to neriešil. V každom pripade dakujem za nazory Citovat
Marcel00 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 rozumny chlapec aky model tych hodiniek to je ? foto nebude ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.