Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovoz balíka z USA = DPH a CLO, da sa to obist ?

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte

Mám takú otázku. Pred nejakým časom, som si z USA, konkrétne z New Yorku, objednal hodinky Citizen.

Dôvod bol ten, že známy bol už 2 krát v New Yorku, a v tomto obchode, ktorý je aj kamenný, hodinky kupoval. Povedal, ze majitel bol super, pokecali, ze maju super ceny, atd. Ten isty kamarat si od neho objednaval aj teraz hodinky cez web shop, a normalne mu prisli.

No a o co ide, ja som si objednal hodinky v hodnote 229 dolarov a postovne bolo 35 dolarov ... Hodinky odoslali, vsetko OK, avsak dosiel mi list, zo slovenskeho colneho uradu, ze teda hodinky su na nejakom oddeleni v bratislave, a mam priniest FAkturu, kde budu jasne vidiet moje udaje, cenu hodiniek, postovneho, atd atd ...

Tak som sa milej pani opytal, ci sa volaco plati, a povedala ze od hodnoty 22 Eur do 150 Eur sa plati DPH čka, a od 150 Eur hore sa plati aj DPH aj CLO.

Moje su dokopy na hodnotu okolo 200 Eur, tj len DPH cka bude 40 Eur, a ktovie kolko bude CLO.

Tomu by som sa chcel vyhnut.

Zistoval som od znameho, a ten hovori, ze v baliku ziadna faktura nebola, len ze na krabici bola nalepka s nejakou jednotkovou cenou.

Moja otazka, ked si vo photoshope upravim fakturu, aby tam bola cena napr 50 dolarov dokopy, zhltnu mi to a nebudu mi robit problemy ?

Thx

Odesláno
:D velmi sa tomu nerozumiem, jediny moj nazor moze byt, ze ak vo photoshope upravis fakturu a nahodou to fizli zistia, ta ti mozu dat dajaky paragraf za napr. podvod, danovy unik, danovy podvod abo neviem co...
Odesláno

nevyhnes sa tomu...

hodnote hodiniek musis pripocitat aj postovne. berie sa do uvahy hodnota celej zasielky vratane postovneho.

tomuto sa zial uz nevyhnes. To ze sa postastilo niekomu a tebe nie, je cisto blba nahoda...

ak si upravis fakturu a tak povediac sfalsujes doklad a pride sa na to mas tazky pruser ako je kratenie dane,

viem si mala ryba ale na tebe si zgustnu poriadne. okrem toho si mozu vyziadat platbu z bankoveho uctu

co urcite ziadat budu, takze sa na to priprav, cize nejaky fotoshop ti nepomoze.

moj brat objednava LP platne z kanady a priamo na colnom urade sa musel prihlasit na paypal a ukazat im

platbu za dany tovar.

takze nikto ti nic nezhltne a proste mas smolu.

Odesláno

Marcel00 = prerobit paypal platbu nie je problem ...

Navyše to podla mna moc dramatizuješ, volal som s tou pani, povedala ze potrebuje len FAkturu, kde budu moje udaje, a hned na pockanie mi to preclia ... Neviem, to sa mi nezda moc nebezpecne :D

Vystupna stranka s paypalu sa tiez da zmenit, s SORRY, ziadny statny uradnim ma nemoze prehovorit, aby som mu tam zapinal svoj paypal, to uz je troska mimo medzi zakona ...

A viete vobec kolko je to CLO ? Ked som zaplatil 208 Eur dokopy, tak 20 percent je dan, to je 41,60 Eura za dan, a kolko bude CLO ?

Odesláno

Photoshop bych taky nevolil :). Já jsem nedávno kupoval z EBAYe blesk na foťák a prodejce měl přímo v aukci uvedeno, že napíše nízkou hodnotu, ve skutečnosti stál 75$ a napsal tam 25$ + 30$ pošta, takže se to celnímu vyhlo, nicméně ani toto není 100%. Četl jsem, že v dealextremu to taky tak dělají a celníci už to mají prokouknuté, takže ti to pak hezky osolí.

Když vezmeš v potaz následky toho, co by se ti mohlo stát..

Clo je tuším MAX do 10%, záleží jak ti ho vyměří :myslim

Mimoto oni si balík můžou rozbalit, když zjistí, že tam máš nějaké luxusní hodinky, tak jim to o to více příjde divné, že byly tak levné :D

[Edited on 23/4/12 10:32 by MirekCC]

Odesláno

Lubk0 rob ako myslis, je mi to sumafuk...

nic nedramatizujem, viem ako to chodi.

vo firme preclievame tovar.

kludne si uprav fakturu vo fotoshope a kludne si aj paypal prerob...

neviem sice ako si to myslel s upravou paypalu ale budiz.

vyziadat oficialny bankovy prevod neni problem.

asi si chytry dost nato by si vedel co robis, skoda tejto diskusie potom

ked nazor zmietas zo stola. co moze a nemoze statny uradnik by si sa cudoval.

tolko chytrakov tu uz bolo. zabudol si ze si na Slovensku asi :D

potom daj vediet ako si dopadol. co colnik to skusenost.

a poviem ti este tolko, ze oni nakoniec vobec nemusia akceptovat tvoju fakturu, ale budu vychdzat z trhovej ceny na Slovensku.

cize ak importer citizen povie ze hodinky maju hodnotu trebars 500EUR tak ti to vyclia z 500EUR. Uz aj take bolo, takze klidek ;)

[upravil dne 23/4/12 11:38 od Marcel00]

Odesláno
nabuduce dohodnut aby na balik dal predajca poznamku GIFT a malo by byt vsetko ok.. tak to robi kamos z jednym predajcom...

Dobrá naivita, pro gift platí podobná pravidla.

Odesláno

Tak nejak sa v tom zacinam orientovat ...

0 - 22 Eur sa neplati nič .. .

22 Eur - 150 Eur = plati sa DAN 20 percent

150 Eur a Viac = plati sa DAN 20 percent aj CLO

Clo je na tieto Hodinky 4,5 percenta = min 0,3 Eur ...

Zistil som ale jednu vec, ze aj znamy si od neho objednaval hodinky, v celkovej hodnote aj s postovnym 159 dolarov. Na krabici vsak mal od neho oficialnu nalepku, aj s cenou na 57 dolarov a shipping FREE.

Takze som napisal teraz mail predajcovi, ci to robi zamerne, ze na krabicu dava nizku sumu a do krabice nepridava FA. Pokial mi to potvrdi, ze na krabicu dal nejaku obdobnu SUMU, tak na tu SUMU si spravim FA, a pojdem tam s tým. Pokial mi to nepotvrdí, tak to zaplatím ...

Podla mojich prepočtov je to cca 50 Eur, co neni až tak strašné, čakal som že clo bude viac ... I tak tu tie hodinky najlacnejšie stoja 450 Eur, takze stale sa to oplatí ...

Určite dám vedieť ...

Odesláno

Lubko: Pokud v balíku není faktura, ať ti ji prodejce pošle \"správnou\" na částku, kterou potřebuješ. A zaplať to třeba nadvakrát (dvěma způsoby: bankovní převod a pak paypal).

Samozřejmě, že to je krácení daně, o tom žádná, toto se normálně dělá - třeba na hadry, které si nechávají šikmooký posílat do svých stánků.

Je na tobě, jak se zachováš, zda korektně a stát dostane, co má, nebo podstoupíš riziko krácení daně. :roker

Odesláno

by som sa zasmial keby prisli na to ze faktura bola upravovana vo photoshope :D

a tiez neviem co riesis, objednal si si tovar z USA za taku a taku sumu, je tam clo, tak pekne zaplat a je ;)

Ja som raz kupoval platne z USA a tiez som musel :P

[upravil dne 23.4.2012 12:29 od Y2K]

Odesláno
no neviem, aj na nete je viac takychto pripadov co som precital... tak ci onak do 150E neriesis nic...

Ono je dost velký rozdíl si něco čítať a mít znalosti a zkušenosti. Nic neřešíš do 22EUR, ne do 150, a to ještě i do těch 22EUR si celnice může vyžádat doklady, i za blbost za 1 EURO si je může vyžádat, je to jen na nich. A stejně tak je jen a pouze na nich, zdali ty doklady uznají, nebo jestli to ocení podle \"obecných cen\", případně pohledem z okna. Všechno tohle můžou. Že občas projde balík za stovky eur bez cla a dph jen proto, že byl celník líný a/nebo že na rentgenu neviděl, co to vlastně je, na tom vůbec nic nemění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...