ozzy56 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 líbí se mi tady ta averze na jiné značky,o koncernu ani nemluvím;), to si opravdu myslíte že pežot je nej??, vždyť ty motory jsou dnes z 90% totožné, nebo ta auta vidíte denně stát u pangejtu nepojízdné? Citovat
kovma Odesláno 24. duben 2012 Autor Odesláno 24. duben 2012 To samé je i na jiných fórech třeba na francouze. Můj spolužák ze střední by si třeba nikdy nekoupil francouze, protože to sou šmejdy největší. Ale to, že měl v A6tce motor 2,5TDi 110kw, snad nejhorší diesel na světě, tak to nebyla pravda, protože to bylo audi Ale ptal sem se na názor každého, kdo zavítá na tuto diskuzi, proto vítám jakýkoliv názor. [upravil dne 24/4/12 20:10 od kovma] Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. duben 2012 Odesláno 24. duben 2012 soused dělá a má jen Fordy tak 20let ted Ford Mondeo 4 a jen si je chválí,má ale vždy benzín ne naftu a obsahy od 2.0 vejš....Mondeem 4 jsem jel a až doslouží P406 jdu do něj s motorem 2.0Ecobost +LPG a budu zas spokojenej,libí se mi desingem i vnitřek... Citovat
kovma Odesláno 24. duben 2012 Autor Odesláno 24. duben 2012 to je to, benzín. Já preferuji naftu:D Jinak uznávám, že to mondeo je opravdu pěkné. 407SW je ale hezčí Citovat
jaykay Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Vím o motoru 2,0TDi, ale pokud by se našel 8V, tam tolik neodcházeli vstřiky a turba. Jenže těch je málo. tady nejde jen o 8V/16V u techto motoru nejde jen o turba a vstriky, sere se na nem toho mnohem vic napr: podavaci cerpadla - auto nepojizdne nahon olejoveho cerpadla a vyvazovaku- zadreni motoru navic Pumpe Duse podle me nepatri do vozu 21. stoleti, tak nekultivovanej motor se jen tak nevidi - mel jsem tu cest vlastnit 1.9TDI PD a 1.4TDI PD - horor, zlatej commonrail pokud passat tak s commonrail motory - ty by meli byt OK Citovat
jaykay Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 jestli Mondeo nebo Passat (TDI PD), tak za me rozhodne Mondeo navic se Mondea urcite tolik nekradou a do vyberu bych urcite zaradil i jine znacky napr. Toyotu Avensis, Toyotu Verso, Mazdu 6, Mazdu 5, mozna i Opel Zafiru se skvelym Fiatackym JTD motorem [upravil dne 25.4.2012 11:41 od jaykay] Citovat
hipisko Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 my sme sa s malym deckom zbalili na dovolenku aj do opel astra H hatchback. Sice som ledva zaradil 5ku, co boli naplieskane tasky na mieste spolujazdca, ale sli sme:-) Tiez hodnotim 407sw ako male auto, moje dalsie bude uz MPV. Grand scenic, c4 grand picasso, zafira, dokonca kto vie, ci ma nezlaka dacia lodgy, ktoru by som si mohol dovolit kupit ako novu, co je u mna dost vyznamna pridana hodnota. Ak mas ist do mondea ci pasata, tak to si moc neprilepsis, mozno o trochu viac miesta, ale zase nie tak vyznamne, aby ti to stalo cenovy rozdiel, pretoze nielen kupis drahsiu jazdenku, ale aj do tej jazdenky budes musiet narvat prachy na to, aby si sa na nu mohol spolahnut. Mimo toho pozor na hratky s kufrom, mondeo ma pri plnohodnotnej rezerver cca 480l co je len o 30l viac ako 407sw, accord combi ma len 400l , pasat ma papierovych 605l, ale real je menej(ale stale rozdiel a je ho badat na prvy pohlad do kufra), kedze vw a skoda klamu a rataju do toho aj miesto pre rezervu atd. [upravil dne 25/4/12 12:25 od hipisko] Citovat
pkr Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Do 407 SW se toho zas tak málo nevejde. Rybářská výprava ve dvou na čtyři dny. Citovat
Medvěd Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Tak nevím, jestli bych měl odvahu zveřejnit fotku takovýho bordelu ..... Každopádně jako řidič nesnáším, když mi cokoli vadí ve výhledu zadním oknem - kufr pro mne končí roletkou a na ní už nic nevozím. Ideálním autem pro mne byl VW Transporter, bohužel po jeho prodeji nastoupila éra \"malých\" kombajnů a já občas zatlačím slzu při vzpomínce, jak Tranďák sloužil a co vše bez problémů odvezl. (Fifi - konzervy do Chorvatska to fakt nebyly). Na srazu v Jičíně se Helče zalíbila BBJ C8a, cena už je celkem rozumná, tak možná výhledově bychom 406BK vyměnili za o něco prostornější vozítko. Citovat
pkr Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Bordel?! To se ale pleteš, to bylo pečlivě srovnaný, aby se to tam všechno vešlo. Rybáři vědí. Normálně mám taky rád ničím nerušený výhled vnitřkem dozadu. Ale když se jede na ryby, musí se něco obětovat. Co kdyby nám pak něco chybělo. S 508 už tohle nepadá v úvahu. Už to máme pořešený jinak. [upravil dne 25/4/12 18:06 od pkr] Citovat
MatrixChose Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 To můžzeš poslat fotku naplněný 106 a napsat, ře se toho vejde dost. Prostě fotka plnýho auta, ale kolik je toho doopravdy to moc neřekne Citovat
Lihous Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 PKR neimozantnejsi je ten sud Slusny Ale nezmeni to nic na me uvaze ze 407 je \"mala\" i kdyz v nekterem ohledu hezci oproti 406.... Citovat
pkr Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Sud musí bejt, to je povinnnost. Jinak jasný, není to klasickej kombík. Já v něm ale vždycky odvezl všechno, co jsem potřeboval. Třeba vestavnou troubu, sklokeramickou desku, odsavač par a nějaký drobnosti vše v origo balení. A ve předu já a manželka. Taky musím přiznat, že jsem nikdy neřešil kočárek a věci s tím spojený. Citovat
kovma Odesláno 25. duben 2012 Autor Odesláno 25. duben 2012 Jj, ten sud je impozantní Tak já jsem neřekl, že půjdeme do passata jednou už sem ho měl, sice B5tku, ale měl a to mi stačilo. Japonců se bojím. Měl sem mazdu 626 štiku a díly byli neúnosné. Sice držák, ale když se po..., tak sem se z toho mohl taky po....., ale to už je dlouho. Citróna C4 sem také prohlížel, ale naprostá většina v automatu, líbí semi automat, ale bojim bojim. Je to fakt velký auto. Staršího Scenica máme doma. To auto přežilo moje 3 auta a pořád jezdí bez problémů. Ale je potřeba do něj narvat asi 15tis za vady na kráse a je to benzín,ble:-) Zítra se jdu podívat na jednu X5tku v plynu. Ono to nakonec dopadne tak, že budeme vybírat, vybírat a počkáme než trochu spadnou ceny SMAXe. To se nám líbí nejvíc. Dnes sem mluvil s dalším mechanikem a když forda tak focuse nebo smaxe. Na mondeo ať se vykašlu. Nehledě na to,že u mondea sem se zeptal mladý, zda ho chce. Vždy při výběru auta se jí ptám, chceš ho? pokud řekne no já nevim, nebo nechceš počkat, okamžitě auto odstraňuji z výběru. Pokud řekne ano, beru. Tak to bylo vždy a vždy měla šťastnou ruku. A u mondea opět věta, nechceš počkat? Citovat
Joozino Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 so zlozenyma sedackami pekne dam fúrik, a to je super Citovat
Bigbadjohn Odesláno 25. duben 2012 Odesláno 25. duben 2012 Tak jsem si s úsměvem přečetl o velikostech kufrů jednotlivých aut a musím říct, že správný čech dokáže zaplnit jakýkoliv kufr. A já správný čech jsem. Měli jsme Škodu 120 a vešli jsme se, měli jsme Felicii kombi a taky jsme se vešli a teď máme parník a zas se vejdeme. A musím říct, že vždycky byl kufr plnej. Prostě když je k dispozici větší kufr, tak se vezmou větší sáňky, víc tohohle a víc tamtoho a zase je kufr plnej. Prostě jsem tím chtěl říct, že \"jen\" kvůli kufru bych auto neměnil a už vůbec ne pokud bych měl tak hezký auto jakým 407 SW je. Prostě až si budeš chtít koupit auto tak si kup co se Ti bude líbit a v nejhorším koupíš rakev nebo nosič na kouli a pojedeš tak. Kolikrát za rok naplníš kufr tolik, že potřebuješ další místo? A kvůli tomu budeš kupovat jiný auto? U něj se Ti zas určitě nebude líbit něco jinýho. Třeba kdybys měl parník jako já tak máš sice dostatečnej kufr, ale zase já jezdím skoro za osm nafty. A má to skoro dvě tuny, takže než se to rozhejbe, tak to chvíli trvá a blbě se s tím parkuje a když jsem tuhle dával prkna na střechu tak jsem tam nedosáhl a .... Prostě v šechno má svoje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.