denoo Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 no dobre, ale odvzdusnenie sa robi 10x zatocenim do lava a 10x do prava. Taketo odvzdusnenie mi ale v minulosti vobec nepomohlo. Pocul som ze v peugote maju svoj postup na odvzdusnenie serva , neviem co je na tom pravdy, ale myslis ze na odvzdusnenie ist radsej do peugeotu , teda oni to spravia trosku inak? Alebo je len jeden sposob odvzdusnenia serva, a to ten ktory urobime zatacanim na mieste do jednej a druhej strany? Citovat
HonzaZ Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Another máš pravdu, ale pro mě z toho nevyplynulo, že bychom něco vyřešili. Teď ale vidím, že honza407sw tam má LDS. Takže už nic neřeším. Citovat
Ondrus23 Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 A máte s tim servem někdo problémy u 1,6HDi?? Já jsem před 2týdny zjistil, že mi špatně těsní hadička od nádržky a servo mi teče, tak jsem to dal známýmu do servisu i se zakoupeným olejem v Peugeotu (Total Fluide LDS), kde mi hadičku dotáhl a dolil kolem 1/2litru, což se mi zdá poměrně dost, ale přitom jsem žádny problémy při zatáčení neměl. Kdybych neotevřel kapotu a neviděl vytečený olej, tak jezdím do teď v klidu. Je možny, že jsou 1,6HDi jinak řešeny?? Citovat
HonzaZ Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 1.6 HDI mají mechanické čerpadlo posilovače, aspoň starší modely 407. Citovat
blaza3 Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 tak já nevím, asi zkusím napřed ty hadice pokud se to nezlepší. dolil jsem hodně nad MAX, ale stejně to zas lehce vypěnilo. Uvidím až se kapalina usadí a zda bude zas třeba dolít... snad to ještě 1, 2krát doleju a přestane to :-( Citovat
denoo Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 no moja skusenost , asi pred styrmi dnami som videl naznak penenia servo kvapaliny (pozeram to dost casto,hlavne po vypnuti motora) , nepenila az po hrdlo,ale cosi sa uz penilo. dolial som 2-3cm nad rysku (mal som asi tak nieco medzi min a max ) , par krat odvzdusnil tocenim volantu na mieste do stran, a uz neni ani naznak. Tak asi nieco na tom naozaj bude pred zimou doliat daky centineter dva, a hlavne nedopustit aby klesla hladina pod min, potom uz je asi problem Citovat
denoo Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 inak ked som dolieval nad rysku 3cm kvapaliny , tak to bolo za studeneho motora, ale ked dojazdim , a hned po otvoreni kapoty kuknem kolko je v nadrzke, tak je jej tam aj 5cm nad rysku, teraz neviem, za studena je dobre 3cm, ale po dojazdeni je vela cca 5cm, mam teda odobrat alebo nechat tak? Ma vacsie mnozstvo serva kvapaliny vplyv na nieco Citovat
Přema Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Nech to tak....max. ti to trochu vyteče přes tu dírku ve víčku....taky to mám docela vysoko......radši víc jak mín u tohoto případu...... Citovat
petkep Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Včera jsem kontroloval olej a s hrůzou jsem zjistil, že víčko serva je mokré. Dnes jedu na nákup kapaliny a zkusím nejjednodušší způsob, doleju kapalinu a odvzdušním. Při \"odvzdušnění\", točení volantem doprava-doleva, je motor v chodu a nádržka otevřená ? Citovat
xplayer5 Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Já jí měl normálně zavřenou, tak snad jsem to nedělal špatně :-) Citovat
denoo Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 aj ja som al zavretu, dufam ze sa to nema odvzdusnovat s otvorenou nadrzkou Citovat
patko79 Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 na to je tam ta dierka vo vrchnáku, aby ti vytlačilo vzduch/prebytočnú kvapalinu zo serva;) Mno a chlapi, chcel by som vás vidieť, ako točíte volantom 10x doprava a doľava s vypnutým motorom:D Citovat
denoo Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 tak to ze musi byt nastartovane to je snad jasne Citovat
patko79 Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 Původně zaslal: denoo tak to ze musi byt nastartovane to je snad jasne Asi nie každému Citovat
brade Odesláno 30. prosinec 2009 Autor Odesláno 30. prosinec 2009 je to takový drobný neduh tohohle auta, ale ničemu to nevadí - koupíte olej za 200 a jednou, dvakrát, ročně ho dolejete jen je třeba dávat si majzla Citovat
Přema Odesláno 30. prosinec 2009 Odesláno 30. prosinec 2009 TOTAL FLUIDE LDS nebo CASTROL TQ-DIII. Citovat
brade Odesláno 30. prosinec 2009 Autor Odesláno 30. prosinec 2009 Přesně jak píše Přema - mám CASTROL TQ DIII - jen budeš muset objet víc pump, na většině jsou oleje DII Citovat
Dudko Odesláno 7. leden 2010 Odesláno 7. leden 2010 Nazdar chlapi, kedže čítam toto fórum každy deň, po prečítaní tohto vlákna som si pozrel hladinu kvapaliny v serve /hrdle serva/ Čuduj sa slovač mierka bola mokrá len na spodku!! A to som bol na velkom servise /120000km/, teraz 128000, takže alebo sa kvapalina vyparila:mrk, alebo sa mi na to vykašľali:bacha Kedže musia vediet o problémoch s tymito čerpadlami, prečo ma na tento fakt neupozornili??!! Ako čítam stačí doliať 2cm nad rysku odvzdušniť a je po probléme /ak už není čerpadlo v riti:grr/ Potom stači dávať pozor na hladinu a hotovo A teraz moja dilema: dnes som si zohnal olej, ale nema to presne označenie aké pisal Přema Castrol TQ DIII. Bolo mi poradene, že Castrol TQ-D je to isté. Špecifikacia:Mineralny vysokovýkonný olej pre automaticke prevodovky a servoriadenia, pre ktoré je predpísaný prevodový olej podľa pôvodnejšpecifikácie GM Dextron II. Môžem ho tam dať? Sorry za roman ale keď musíš tak musíš Citovat
Přema Odesláno 7. leden 2010 Odesláno 7. leden 2010 Ne ne.....dexron III. ne II., není to to samé......a proč by tě upozornovali na servo....aby sis dolil a v poho???? Oni potřebují servis a měnit čerpadla a ne aby ti řekli že si máš dolít 2cm a už tě tam neuvidí..... Citovat
Dudko Odesláno 7. leden 2010 Odesláno 7. leden 2010 Tak dík, budem zháňať dalej. Inač o tom servise som to tak trošku tušil, ale nechcel som si to pripustiť, že by mohli byť taký hajzli:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.