DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Zdravím, potrebujem vymeniť regulátor tlaku paliva a uvažujem o športovom keďže na tie sú lepšie cenové ponuky. Sériový má tri vývody a športový rovnako, problém je, že som ho ešte nerozoberal a neviem ako je riešené potrubie v tej rampe. Pre príklad napasoval by som tam tento http://garageraceteam.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=33_46&products_id=1324 Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 a na jakej motor ze to chces namontovat ? Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Hups, sorry, 2.0i 97kW... IDe mi o to či je vôbec možnosť, že to tam zapasujem keďže ten starý som ešte nedemontoval a neviem ako presne to tam v tej rampe vyzerá. A či to má nejaký význam oproti sériovému regulátoru... Či riadiaca jednotka po náraste tlaku paliva neskráti dobu vstreku a podobne... Prípadne nejaké väčšie vstreky ? Ale to už netuším kde by som zohnal, vedel by niekto ? Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 takze stary typ RFV neboli XU10J4, tam je regulator primo zasazen do rampy vstriku, utesnen O-krouzkem a zajisten zavlackou, podle obrazku toho regulatoru co jsi daval, tam absolutne neni mozny nejak ho rozumne pripevnit, leda vysoustruzit nejakou redukci a zbastlit to hadickama. Nemyslim si, ze si vymenou k necemu pomuzes, pokud do motoru dostanes vice paliva, musis tam take dostat vice vzduchu, jinak se ti smes obohati prilis a ridici jednotka pak podle lambda sondy zkrati vstrikovaci impuls, cimz zase davku benzinu snizi, pochopil bych to u turbo motoru, kde bys zvysil plnici tlak turba, takze bys pak mel vice vzduchu a mohl dodat vice paliva, tim by se zvysil vykon, ale u atmosferickeho motoru si myslim, ze to nebude fungovat, maximalne se tedy zkrati doba vstriku paliva, ale to nedokazu rict, zda a hlavne o kolik to vykon motoru zvysi. Jinak u tehle motoru ridici jednotka tlak paliva nijak nesnima, je prave trvale nastaven mechanicky tim podtlakem ze sani ovladanym regulatorem. shrnuto a podtrzeno, motor ma stejne vykon tak velky, kolik dokaze zpracovat vzduchu, u atmosferickeho motoru s tim nic neudelas Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 No sanie mám upravené otvoreným športovým filtrom, úplne tepelne izolovaným s prívodom náporového sania... Není to moc, ale je znateľne cítiť, že motor má toho vzduchu viac. Tým, že je filter priepustnejší saje do klapky viac vzduchu čo má ale za následok menší podtlak a preto ten regulátor otvára menej než by mal. Preto tá moja otázka so športovým regulátorom. Mohol by mi niekto opísať postup pri vybraní toho regulátora z rampy nech sa pozriem , ako to tam vyzerá ? Ten podtlak neviem odstrániť a nasilu to vyberať nechcem... Alebo napadá niekoho lepšia alternatíva ako docieliť vyšší tlak paliva ? Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Keď sme už pritom, dali by sa z nejakého iného motora od Peugeotu dopasovať väščie vstreky ? To len tak teoreticky zatiaľ... Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Ako tak pozerám, klapka, sacie parohy a vstrekovacia rampa z 206 rc ? Celkom by mohla pasovať... Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Akosi sedím nad tým celý deň, klapka na RC je elektrická, to nepôjde. Vedel by teda niekto poradiť z akého motoru by mohli zapasovať väčšie vstreky, prípadne klapka a parohy ? Citovat
koblih69 Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Konečně, už jsem dlouho nečetl o větších vstřikovačích... těšíme se Citovat
krtek 2 Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 pokial neurobis nieco s rj motora tak asi zbytocne tam budes pokusne menit spominane komponenty ako uz pisal ferry Citovat
stajgrpavel Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 koblih69: to je neco pro tebe vid? skoda ze to neni HDI Citovat
koblih69 Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 To nevadí, dobrej i benziňák Nicméně je mrzuté, že bez základních znalostí toho jak zkoriguje směs standardní mapa v ŘJ mi to příjde opravdu legrační. Citovat
stajgrpavel Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 ja jsem zatim take nezjistil proc se nekdo snazi delat upravy motoru ... ja mam 66kw a jsem stim spokojen :-) stejne vic jak 90km se jezdit nesmi :-) nepocitam dalnice .... tu ja tady nemam :-) [upravil dne 21/4/12 19:55 od stajgrpavel] Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 daji se napasovat vstriky z 3.0 V6, ale musi byt napasovane v motoru 3.0V6 a ten motor musi byt napasovan v jinem aute. Vysledek je zarucen - narust vykonu o 50-60kW a zcela urcite uplne jine svezeni. Cena stejna, ne-li nizsi nez uprava motoru stavajiciho. Shrnuto: kup jine auto s poradnym motorem v zakladu, usetri cas, nervy a penize a vysledek budes mit zarucen. Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 no měl koupit Coupe s jediným správným motorem a tj. 3.0 V6;) Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Aj to je voľba Ale chlapi, boli to len teoretické otázky nič viac... Až moc vážne to beriete... Späť k problému... Už len jediné čo ma trápi je ako zvýšiť podtlak palivového regulátora v nižších otáčkach ? Proste priepustnejší filter mi v saní už neurobí taký podtlak ako pôvodná vložka. Ako ten podtlak trošku zvýšiť bez návratu k pôvodnému filtru ? Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 ale funkce regulatoru tlaku je presne opacna, cim mensi podtlak, tim dava vyssi tlak paliva, aspon tu teorii nejdriv nastuduj Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Teraz som z toho úplne mimo, Veď čím rýchlejšie idem, tým viac paliva potrebujem. Čím rýchlejšie idem tým mám v saní väčší podtlak a tým by mal byť väčší tlak... Či ? Citovat
DomiFreeman Odesláno 21. duben 2012 Autor Odesláno 21. duben 2012 Ešte doplňujúca otázka, môže mať vplyv na výkon alebo spotrebu to, že som odpojil odvetrávanie hlavy motora od sania a dal na to samostatný malý filter ? Alebo nejaké iné nežiadúce následky ? Citovat
Ferry Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 cim chces jet rychleji, tim vice seslapnes plyn, tim je klapka vice otevrena, tim tlak v sani stoupa - jde tam prece vice vzduchu a snizuje se odpor v sani. Jak uz jsem psal, vykon motoru je dan mnozstvim vzduchu, ktere dokaze nasat, ten je tou omezujici veci, ne mnozstvi paliva no ona tam ta hadice ze sani do vika ventilu neni jen tak pro nic, odpojenim nicemu nepomuzes, spis naopak, doporucuji opet nastudovat funkci (klicova slova Crank Case Ventilation, PCV, google napovi i s obrazky ) touto hadici primarne do vika ventilu vzduch proudi, neodsava se. Tim, ze tam das filtrik a otevres to do atmosfery zhorsis celou funkci ventilace klikovky a vika ventilu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.